Această salată de tăiței thailandeză ușoară, răcoritoare și aromată poate fi făcută cu dovlecei sau tăiței de mazăre (tăiței de mazăre). Combină diferitele gusturi de ușor dulce, ușor acrișor și ușor picant, precum și ghimbir și usturoi de încălzire într-un dressing care acoperă toate componentele salatei. Această rețetă este o soluție excelentă pentru un prânz ușor sau o cină.

Ardeii iute conțin zeci de compuși fitochimici care sunt benefici pentru ficat. Unul dintre acești compuși este capsaicina, care permite ficatului să se încălzească fără consecințe negative. Ficatul acceptă această căldură indusă de alimente, deoarece este un factor de reîncărcare. Sângele aduce oxigen prin toate capilarele din ficat, iar căldura indusă de capsaicină atrage imediat sânge proaspăt și curat în ficat pe toate căile. Este ca și cum ai deschide o fereastră acasă pentru a aerisi aerul viciat și a-l înlocui cu aer proaspăt. Această reîncărcare este utilă pentru răspunsul ficatului la inflamația cauzată de agenți patogeni și toxine. Încercați să nu mâncați ardeii verzi. Mănâncă-le întotdeauna roșii și bine coapte.

Salată thailandeză cu tăiței proaspeți

Ingrediente: 

Pentru salata:

 • 120 de grame de tăiței de mazăre (tăitei de mazăre) sau 2 1/2 căni de tăiței de dovlecel
 • 1/2 cană de castraveți tăiați subțiri
 • 1/2 cană de ardei gras tăiați subțiri
 • 1/2 cană morcovi tăiați felii subțiri
 • 1/2 cană de varză roșie feliată subțire
 • 2 crengute de ceapa verde tocata
 • 1/3 cană frunze de mentă și/sau busuioc thailandez, tocate grosier

Pentru pansament:

 • 2 linguri. miere crudă
 • 2 1/2 linguri. suc de lămâie
 • 1/2 linguriță. sare de mare (optional)
 • 1/2-1 linguriță. ardei iute roșu tocat fin (folosește mai mult sau mai puțin după gust)
 • 1/2 linguriță. ghimbir ras fin
 • 1 cățel mic de usturoi, ras fin

Mod de preparare:

Dacă folosiți tăiței de mazăre (vermicelli de mazăre), gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți și clătiți sub apă rece. Se lasa deoparte pana se raceste.

Amestecați ingredientele pentru dressing într-un castron mic.

Puneți tăițeii pe care i-ați ales într-un castron mare și adăugați legumele, ceapa verde și ierburile. Se toarnă dressingul deasupra și se amestecă până se îmbracă și se amestecă uniform.

Serviți imediat și bucurați-vă!
Porție pentru 1-2 persoane

Puteți găsi mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Publicații similare

[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.