ADEVĂRUL DESPRE MENOPAUZĂ - DE ANTHONY WILLIAMS

ADEVĂRUL DESPRE MENOPAUZĂ - DE ANTHONY WILLIAMS

Simptomele menopauzei și ale sindromului premenstrual vă perturbă stilul de viață normal? S-ar putea să nu fie „doar hormoni”.

Înainte de mijlocul secolului trecut, femeile așteptau cu nerăbdare menopauza, deoarece aceasta semnala de obicei o creștere a energiei, o creștere a libidoului și o încetinire a procesului de îmbătrânire. Din jurul anului 1950, însă, au început să apară primele semne ale „bolilor misterioase”, determinând femeile să-și viziteze doctorii în mulțime, plângându-se de simptome care până atunci erau aproape inexistente, inclusiv transpirații nocturne, bufeuri, oboseală, creștere în greutate. pierdere în greutate, probleme digestive, dureri de cap, iritabilitate, depresie, anxietate, probleme de memorie, insomnie etc. Medicii resping inițial aceste plângeri, spunându-le femeilor că „stă totul în capul lor”, că sunt doar plictisite și caută atenția și că ar trebui să găsească un hobby sau activități suplimentare. Răspunsul femeilor a fost extrem de ascuțit și în cele din urmă medicii au fost nevoiți să recunoască situația. Hormonii devin țapul ispășitor, aceste simptome nevăzute anterior fiind atribuite unui dezechilibru hormonal și/sau deficiență.

Întrucât toată vina este pusă pe hormoni, pare logic ca femeile aflate la menopauză să ia hormoni pe bază de prescripție medicală pentru a „corecta” dezechilibrul. Așa s-a născut terapia de substituție hormonală (HRT). După ce a devenit clar că cercetările au legat HRT de un risc crescut de cancer de sân, atacuri de cord și accident vascular cerebral, a apărut HRT bioidentică (adică hormoni identici din punct de vedere chimic cu cei produși în organism). În timp ce unele femei au experimentat ușurare de la acest tratament, acesta a fost adesea temporar și/sau de scurtă durată. Cu toate acestea, „dezechilibrul hormonal” continuă să fie considerat a fi principalul vinovat din spatele simptomelor menopauzei. Acest lucru ar putea avea mai mult sens dacă așa-numitele simptome ale menopauzei ar afecta doar femeile de vârstă mijlocie, dar în zilele noastre, femeile de toate vârstele se confruntă cu multe dintre aceleași probleme care obișnuiau să afecteze doar femeile de 40 și 50 de ani. Prevalența acelorași simptome la femeile din ce în ce mai tinere prezintă o imagine mai mare decât doar problemele hormonale.

Există factori suplimentari care pot duce la simptomele atribuite menopauzei. Cam în aceeași perioadă în care femeile încep să experimenteze aceste simptome, alte trei fenomene intră în joc. În primul rând, oamenii au fost expuși la radiații crescute ca urmare a bombardamentului Japoniei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În același timp, a existat și o creștere bruscă a expunerii la DDT (adică pesticide). În anii 1940, DDT-ul era folosit peste tot: pe culturi și alimente, în parcuri, iar oamenii și-au stropit chiar și propriile grădini cu el. Până în 1950, utilizarea DDT-ului era în plină desfășurare și sistemele nervoase centrale și ficatul nenumăratelor femei erau supraîncărcate cu toxină. Al treilea factor este virusul Epstein-Barr (EBV) . Prima generație de femei care s-a plâns de simptomele menopauzei s-a născut la începutul anilor 1900, exact când EBV începea să intre în populație. De obicei, EBV intră în corpul unei femei când este tânără, apoi se acumulează timp de zeci de ani până când apar simptomele. Deci, dacă o femeie s-a născut în 1905 și a contractat EBV în copilărie, până în 1950 ea ar începe să experimenteze simptomele acestei infecții virale. Cu alte cuvinte, faptul că simptomele apar în jurul vârstei menopauzei este o coincidență. Astăzi, în loc să aștepte câteva decenii pentru ca o femeie să se infecteze până la vârsta de 40 sau 50 de ani, unele tulpini virale și încărcături toxice afectează deja femeile în vârstă de 30, 20 de ani și chiar adolescente.

Asta nu înseamnă că hormonii nu pot fi dezechilibrati. Când se întâmplă acest lucru, vinovații sunt adesea suprasolicitate glandele suprarenale (adică, oboseala suprarenală) și/sau o tiroida subactivă, care poate arunca hormonii reproductivi la orice vârstă. Ideea este, totuși, că dezechilibrul hormonal poate fi doar o piesă a puzzle-ului. Vestea bună este că toate aceste lucruri - radiații, viruși, încărcătură toxică și probleme cu hormonii reproductivi - pot fi depășite cu alimente vindecătoare care se adresează unei game largi de agenți patogeni și toxine care ar putea contribui la simptomele tale. Alimentele și ierburile pe care trebuie să vă concentrați sunt cele care întăresc funcția imunitară și susțin sistemul reproducător, cum ar fi:

Aceste alimente sunt o modalitate simplă, dar puternică de a face față simptomelor „presupuse” ale menopauzei sau sindromului premenstrual. Ele furnizează antioxidanți și alți nutrienți care ajută la întărirea organelor vitale și la reducerea bufeurilor. Ele potolesc, de asemenea, inflamația și ajută la echilibrarea hormonilor reproductivi.

Mai presus de toate, amintiți-vă că menopauza este o parte normală a vieții și nu este menită să fie un proces dificil. Hrănindu-ți corpul cu alimente vindecătoare și abordând cauzele reale ale simptomelor tale, poți reveni la o viață sănătoasă și te poți bucura de viață în fiecare fază.

Pentru a afla mai multe despre cauzele necunoscute ale menopauzei și simptomele PMS și despre cum să le faceți față, citiți cartea lui Anthony William The Healing Medium - Revised and Expanded Edition .

Publicații similare

[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.