De ce ni se umfla burtica?

Toată lumea a experimentat o senzație de balonare la un moment dat din viață și, dacă nu a făcut-o deja, este foarte probabil să o facă în viitor. Și chiar dacă este atât de comun, medicina știe foarte puține despre ce se află de fapt în spatele acestui simptom. Chiar și cele mai moderne diete de astăzi nu pot răspunde în mod adecvat la problema balonării. Multe dintre aceste diete caută cauza în lectine, dar lectinele nu reprezintă adevărata problemă, așa cum este descrisă în cartea Ajutor la ficat , deoarece lectinele se găsesc în fiecare fruct și legume. Informația despre lectine care spune că ar trebui să eviți anumite fructe și legume este dezinformare și este bine să știi adevărul pentru a nu te priva de nutrienții lor vindecători. Alții dau vina pe gluten și, deși medicii încă nu știe că glutenul hrănește agenți patogeni precum virusul Epstein-Barr , virusul herpes simplex (HSV), virusul herpes zoster și bacteriile streptococi , pe care știința și cercetarea încă nu le-au descoperit, adevăratul Cauza balonării este mult mai profundă.

Balonarea se datorează într-adevăr unui ficat supraîncărcat cu conținut ridicat de toxine sau unui ficat lent, care poate duce apoi la probleme digestive. Cum se întâmplă acest lucru este descris în profunzime în cartea Ajutor la ficat , precum și răspunsuri pentru afecțiuni precum eczema, psoriazis, diabet, infecții streptococi , acnee, gută, balonare, calculi biliari, stres suprarenal, oboseală, ficat negru gras, probleme cu greutatea, SIBO și boli autoimune. Dar haideți să aruncăm o privire aici la ce se întâmplă în corpul vostru, astfel încât să puteți începe să vă vindecați.

Funcția hepatică încetinită

În prezent, nouă din zece persoane au un anumit grad de insuficiență hepatică. În viitor, acest procent va crește. Aceasta înseamnă că, în cele din urmă, toți vom avea probabil simptome sau afecțiuni de sănătate care decurg dintr-un ficat compromis, suprasolicitat și bogat în toxine, fie că este vorba de acnee sau alte probleme ale pielii, cum ar fi eczema sau vitiligo, probleme digestive cum ar fi balonarea, oboseala, diabetul. , colesterol crescut, hipertensiune arterială, atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, probleme cu bilă etc. La baza tuturor acestor probleme se află o funcție hepatică lentă sau un conținut ridicat de grăsimi în acesta.

Care sunt cauzele funcției hepatice lente?

De-a lungul vieții noastre suntem expuși la nenumărate toxine și agenți patogeni pe care îi putem numi în siguranță „Dăunători hepatici”. De asemenea, ne naștem cu dăunători hepatici deja în ficat. Acest lucru nu se datorează geneticii, ci faptului că la concepție și când suntem în uter, moștenim toxine și agenți patogeni care se transmit pe linia familiei, care se transmit din generație în generație. Acesta este motivul pentru care unii bebeluși dezvoltă sau se nasc cu probleme precum icterul, PANDAS (tulburări neuropsihiatrice autoimune asociate cu infecții streptococice la copii), eczeme, probleme digestive și multe altele.

Unul dintre principalele motive pentru încetinirea funcțiilor ficatului este prezența în organism a metalelor grele toxice precum mercurul, plumbul, cadmiul sau cuprul, care fac parte din afectarea ficatului. Substanțele chimice și toxinele de mediu joacă, de asemenea, un rol în reducerea funcției hepatice. Detergenții de rufe, coloniile, benzina, insecticidele, pesticidele și conservanții sunt exemple de toxine de care suntem înconjurați constant. Este imposibil să le evităm pe toate în mod regulat, dar ceea ce putem face este să mâncăm alimentele potrivite pentru a ne proteja ficatul și a-l menține puternic și sănătos. Un alt motiv este că agenții patogeni și produsele lor secundare pot trece și de la ficat în intestin. Toate acestea pot fi secretate de ficat atunci când este suprasolicitat și lent și acoperă mucoasa intestinului subțire și a colonului, provocând și mai multă balonare. Acest lucru se datorează faptului că interferează cu toate bacteriile „bune” care sunt acolo și, de asemenea, hrănesc bacteriile „rele”, precum și cu alte microorganisme dăunătoare.

Un alt factor care îngreunează funcționarea ficatului este dietele bogate în grăsimi, care acționează la fel ca și dietele bogate în proteine, indiferent dacă se bazează pe alimente de origine animală sau vegetală. În ambele cazuri, conținutul ridicat de grăsimi din dietă duce la suprimarea producției de suc biliar, ceea ce împiedică descompunerea completă a alimentelor. Numai acest lucru poate duce la balonare. Exact cum funcționează acest proces și de ce dietele bogate în grăsimi și proteine ​​pot cauza acest lucru este explicat în cartea Ajutor ficatului .

Chiar mai important decât producția de bilă este susținerea sistemului imunitar, una dintre miile de funcții biochimice ale ficatului. Medicina și cercetătorii încă nu știu că ficatul are propriul său sistem imunitar de celule miraculoase luptătoare și apărătoare, al căror scop principal este să ne protejeze pentru mai mult timp de toxinele și agenții patogeni pe care îi întâlnim în fiecare zi, precum și de efectele înalte. alimente grase pe care le consumă aproape toată lumea. Când ficatul tău este supus stresului, ceea ce știi deja că este cazul pentru nouă din zece persoane și în curând va fi cazul tuturor, ficatul își redirecționează energia principală către sistemul imunitar, ceea ce duce la o producție redusă de bilă. Iar atunci când funcțiile bilei au de suferit, scade și producția de acid clorhidric în stomac, ceea ce împiedică intestinul subțire să absoarbă nutrienții. Acest lucru face ca proteinele și grăsimile să înceapă să putrezească și să se strice în intestine. Această putrezire în intestin poate duce și la balonare.

Datorită producției scăzute de bilă și acid clorhidric, reziduurile alimentare nedigerate, constând în principal din grăsimi și proteine, ajung, de asemenea, să hrănească agenți patogeni, acoperind în continuare tractul intestinal și provocând și mai multe simptome de balonare. Se dezvoltă o afecțiune pe care eu o numesc permeabilitate la amoniac - pe care comunitatea medicală o confundă cu intestin permeabil. Aceasta este o afecțiune în care resturile de alimente se descompun în intestine și produc amoniac, ceea ce face ca tractul intestinal să se extindă și mai mult (creând balonare, crampe, disconfort și distensie). De asemenea, amoniacul urcă în intestin, ajungând în stomac, ceea ce duce la o scădere suplimentară a acidului clorhidric și chiar a rezervelor de substanțe găsite în glandele gastrice necesare producerii acidului clorhidric.

Pe lângă leziunile ficatului și o dietă bogată în grăsimi și proteine, creșterea adrenalinei în organism duce și la o slăbire a funcțiilor bilei. Suplimentul de adrenalină poate fi cauzat de consumul excesiv de cafea, o dietă bogată în grăsimi, evenimente traumatice sau emoționale din viața ta sau pur și simplu un stil de viață foarte ocupat sau extrem de stresant, care îți menține corpul într-un mod constant de stres. Aproape toată lumea se confruntă astăzi cu efectele excesului de adrenalină din cauza dinamicii și naturii vieții noastre aici pe Pământ. Pentru a înțelege corect cum funcționează adrenalina și cum să vă susțineți suprarenalele, ficatul și sistemul digestiv, vă rugăm să consultați cartea Helping the Liver .

Ce ar trebui să facem și ce să nu facem?

Dacă doriți să vă vindecați ficatul și balonarea, este important să reduceți cantitatea de alimente bogate în grăsimi și proteine ​​pe care le consumați. Indiferent dacă mănânci alimente pe bază de plante sau animale, prea multe grăsimi și proteine ​​vor duce în cele din urmă doar la mai multe balonare și probleme digestive.

Știm că dietele bogate în proteine ​​și grăsimi sunt o tendință populară în acest moment, dar, din păcate, aceste diete induc oamenii în eroare. Oricât de mult beneficiul lor este că elimină alimentele procesate din dieta ta, iar acest lucru poate produce unele rezultate pentru o persoană care a consumat anterior alimente mai dăunătoare, din păcate, aceste diete nu reprezintă o soluție pe termen lung la bolile cronice și simptomele. Proteine ​​din zer, proteine ​​din mazăre, ulei de nucă de cocos, lapte proaspăt, iaurt, unt de arahide și migdale - toate aceste adaosuri la smoothie-urile tale de dimineață îți vor înrăutăți simptomele de balonare.

În schimb, încercați Liver Help Smoothie sau Heavy Metal Detox Smoothie , care conține cele mai importante cinci ingrediente pentru îndepărtarea sigură și eficientă a metalelor grele: afine sălbatice , spirulina , praf de suc de iarbă de orz , Atlantic Dulce și Coriandru. Amintiți-vă că nivelul scăzut al bilei duce la incapacitatea organismului de a descompune alimentele, în special grăsimile și proteinele, fie că este vorba de consumul prea mult de avocado sau carne de vită. Atât veganii, cât și cei care mănâncă carne ar trebui să își reducă aportul de grăsimi. Și așa cum am spus mai devreme, aportul ridicat de proteine ​​este egal cu un aport ridicat de grăsimi. Ouăle și lactatele vor hrăni toți virușii latenți din ficat, ceea ce vă va slăbi și mai mult funcțiile bilei.

Dacă puteți, luați în considerare trecerea temporară la o dietă pe bază de plante în timp ce încercați să vă rezolvați problemele legate de balonare. Dar nu vă lăsați păcăliți să urmați tendințe precum consumul de drojdie nutritivă, care saturează ficatul cu acid glutamic, sau oțet de mere, care poate fi bun pentru pielea dvs. local, dar vă „conservă” organele în interior. Curățarea 3:6:9 din cartea Cleanse for Health este o modalitate ideală de a începe tratamentul pentru balonare, precum și pentru alte simptome și afecțiuni.

Cele mai bune alimente de inclus în regimul tău zilnic sunt legumele proaspete cu frunze verzi, bogate în săruri minerale esențiale. Salata verde, salata roșie, salata romă și spanacul sunt opțiuni excelente. Germeni, varza kale, castraveții, dovleceii, broccoli și sparanghelul sunt alimente vindecătoare pentru balonare. Fructele de pădure sunt uimitoare pentru tratarea unei burte umflate. Papaya, bananele, smochinele, perele, kiwi, merele și caisele sunt alegeri excelente pentru balonare. Posibilitățile sunt cu adevărat nesfârșite atunci când vezi varietatea de fructe și legume - și poți mânca oricare dintre ele.

După cum probabil știți din cărțile lui Anthony William, sucul proaspăt din tulpini de țelină are proprietăți vindecătoare uimitoare. Încercați să beți cel puțin 500 ml. suc de tulpini de țelină pe stomacul gol în fiecare dimineață. Cheia este să fii perseverent. Balonarea nu va dispărea peste noapte, dar aceste alimente vă vor ajuta la întărirea ficatului. Rețineți că ficatul dumneavoastră are un proces lung de vindecare și este nevoie de timp pentru a restabili rezervele de bilă ale corpului.

Toată lumea este diferită, dar unii dintre voi s-ar putea să observe că atunci când includeți suc proaspăt stors din tulpini de țelină și mai multe fructe, verdețuri cu frunze și legume în dieta dumneavoastră, balonarea crește. Dacă se întâmplă acest lucru și nu pentru că încă mănânci alimente prea bogate în grăsimi, proteine ​​sau nesănătoase, este pentru că corpul tău elimină toxinele, ucide virușii și bacteriile, restabilește bila și acidul clorhidric și efectuează multe alte procese de vindecare. . Balonarea poate rămâne o vreme, deoarece, prin începerea procesului de vindecare, oferiți ficatului dumneavoastră șansa de a scăpa de toxinele absorbite îndelung. Ficatul fiecăruia este diferit, așa că vindecarea poate dura timp diferit pentru diferiți oameni. Pentru majoritatea oamenilor, simptomele balonării dispar de îndată ce încep să consume zilnic suc de tulpini de țelină pe stomacul gol, dar pentru unii poate dura mai mult.

Cum să mergi înainte

Problemele digestive, inclusiv balonarea, pot fi legate de ficat. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe, consultați cartea Ajutor pentru ficat pentru o înțelegere completă a ceea ce se întâmplă în corpul dumneavoastră și exact cum vă puteți trata. După cum am împărtășit deja, alimentele nedigerate și balonarea sunt semne că ficatul este suprasolicitat, iar atunci când este stresat, nu numai că va afecta producția de bilă, ci va determina și eliberarea și reabsorbția toxinelor prin intestine. Creșterea conținutului de toxine în intestin duce la afecțiuni precum SIBO (small intestinal bacterial overgrowth) cauzate de o creștere excesivă a bacteriilor streptococice . Această reacție în lanț nu face decât să slăbească și mai mult ficatul și vezica biliară, ceea ce duce la și mai multă balonare. Singura modalitate de a face față cu adevărat balonării pe termen lung este să aflați adevărul despre ce se află cu adevărat în spatele balonării și să luați măsurile potrivite pentru a o vindeca.

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.