Simțim pentru oricine suferă de tulburare obsesiv-compulsivă severă - această afecțiune poate fi o luptă brutală și singuratică. Este adesea o provocare pentru cineva care nu a experimentat TOC să-l înțeleagă. În acest articol, vom explica care sunt principalele cauze ale acestei afecțiuni. Adevărul poate ajuta la combaterea negativității și le poate oferi oamenilor care suferă răspunsurile de care au nevoie pentru a se vindeca.

Diferite tipuri și volum

Nu există un singur tip de TOC. Comunitatea medicală nu este conștientă că există sute de soiuri care se manifestă în moduri diferite. Mulți oameni nici nu realizează că suferă de o formă ușoară, ascunsă, de TOC. Ei pot fi chiar induși în eroare de către un medic sau un psiholog, făcându-le să creadă că problema lor particulară provine din altceva decât TOC. Ceva la fel de simplu ca a avea o zonă de confort cu parametri specifici poate fi o formă ușoară de TOC. Dacă chiar și o mică schimbare a ritmului zilnic, a rutinei sau a obiceiului vă provoacă iritare, furie sau suferință extremă, poate fi un semn că suferiți, fără să știți, de o varietate de TOC.

În Statele Unite, între trei și patru milioane de oameni sunt diagnosticați cu TOC. Acesta este departe de numărul real al bolnavilor, care numai în SUA este de cel puțin 150 de milioane de oameni.

Cauzele TOC

Există două grupuri diferite de TOC. Un grup apare din răni emoționale sau traume mentale, cum ar fi abuzul fizic sau emoțional. Al doilea grup se datorează metalelor grele toxice din creier. Este posibil ca comportamentul obsesiv-compulsiv să provină din ambele, iar combinația poate duce la un TOC extrem de provocator.

Primul grup: răni emoționale și traume psihice

O lovitură emoțională severă poate declanșa un comportament obsesiv-compulsiv. Dacă cineva va dezvolta într-adevăr TOC este influențat de modul în care gestionează stresul emoțional și de sensibilitățile sale unice. Pentru unii oameni, chiar și traumele emoționale minore pot duce la TOC.

Situațiile care pot crea răni emoționale și traume includ moartea unei persoane dragi, trădarea, spulberarea speranțelor de mult timp, o rănire fizică sau o boală devastatoare, agresiune sau divorț. Situațiile de stres ridicat sau confruntările de aproape orice fel pot juca și ele un rol. Aceste exemple nu au scopul de a sublinia vina, ci mai degrabă sunt date pentru a evidenția evenimentele care ar fi putut juca un rol în crearea rănilor emoționale și a traumelor sufletești pe care le puteți începe să le vindecați.

Unii cercetători și experți dezbat acum ideea că, în anumite cazuri, traumele emoționale pot crea TOC. Dar ceea ce acești specialiști nu înțeleg încă este că atunci când o persoană experimentează dureri emoționale intense sau stres repetat, acea încordare emoțională poate determina supraîncărcarea anumitor zone ale creierului. În aceste zone aglomerate, încărcăturile electrice intens încălzite pot provoca probleme de rădăcină care creează un comportament obsesiv-compulsiv.

Explicăm acest lucru cu un exemplu de agresiune la școală. Când sunteți intimidat pentru prima dată, sarcinile electrice dintr-o anumită parte a regiunii emoționale a creierului se încălzesc. Această căldură dispare după încheierea episodului de hărțuire, deși este posibil să suferiți de PTSD ușor. Câteva zile mai târziu ești din nou hărțuit. Imediat, sarcinile electrice se încălzesc în aceeași zonă a creierului. Din fericire, această zonă se răcește din nou odată ce hărțuirea încetează. Poate că bullying-ul are loc pentru a treia, a patra sau a cincea oară și aceeași parte a creierului simte o căldură intensă. Incalzirea continua intensa a acestei zone, fara suficient timp pentru ca organismul sa se vindece, poate duce la aparitia calusurilor in tesutul cerebral la adulti si copii.

Ați auzit termenul „matchstick”? În unele cazuri, aceasta poate fi o descriere exactă.

Bullying-ul nu este singura situație care creează căldură intensă. Epuizarea fizică poate apărea ca urmare a unui număr de evenimente stresante emoțional și poate duce la o zonă mică de țesut cerebral calos.

Zona centrului emoțional al creierului în care are loc această arsură fizică depinde de evenimentul emoțional sau factorul de stres. Corpul tratează diferit fiecare eveniment și factor de stres, iar zona creierului care experimentează această căldură depinde de situația specifică. Motivul pentru care acest tip de burnout apare în anumite zone ale creierului este acela de a proteja organismul de probleme de sănătate mai grave.

În zonele în care s-a format un strat subțire de țesut calos, neuronii devin hipersensibili și creează baza pentru apariția comportamentului obsesiv-compulsiv. Acest punct minuscul calos poate împiedica miliardele de impulsuri nervoase electrice care se aruncă în jurul creierului tău să călătorească fără efort către destinație. Aceste impulsuri electrice transportă informații importante, precum și o parte din sufletul și voința voastră și sunt capabile de gândire independentă.

Când impulsul electric nu reușește să treacă prin această zonă pipernicită la prima încercare, va încerca din nou hotărât. Deși din punct de vedere tehnic nu este nimic în neregulă cu țesutul cerebral, stratul subțire de calus a creat un blocaj prin care impulsul electric nu poate trece confortabil. Pe măsură ce impulsul electric face încercări repetate de a trece prin această zonă alterată, pot apărea diferite forme de TOC. Toate acestea sunt complet necunoscute cercetării medicale și sunt la zeci de ani de a fi descoperite.

Dacă creierul tău a experimentat acest tip de epuizare, s-ar putea să te confrunți cu gânduri accelerate sau să te simți obligat să faci lucruri precum să te speli pe mâini în mod repetat, să te speli pe picioare în mod repetat sau să faci un duș constant. Dacă nu reușiți să efectuați un comportament, puteți constata că vă simțiți extrem de agitat sau supărat. Tezaurizarea, care este de fapt o varietate necunoscută de TOC, se încadrează, de asemenea, în această categorie. Alte soiuri din acest grup includ îndoiala de sine extremă, ura de sine, nesiguranța și lipsa de încredere. Știința medicală nu este complet conștientă de faptul că multe dintre aceste probleme intră în domeniul de aplicare al TOC.

Al doilea grup: metale grele toxice din creier

Astăzi, fiecare persoană este expusă într-o anumită măsură la metale grele toxice . Puteți citi mai multe despre acest lucru în cartea lui Anthony William The Healing Medium . De asemenea, moștenim metale grele toxice de la generații de membri ai familiei înaintea noastră. Aceasta nu este o problemă genetică. Este pur și simplu o transmitere a acestor metale grele la concepție și în pântecele mamei. Din păcate, TOC poate apărea dacă o anumită cantitate de mercur, aluminiu sau cupru se stabilește suficient de aproape de glandele endocrine din creier sau de autostrada emoțională sau centrul emoțional al creierului. (Mercurul este adesea o componentă cheie). Severitatea TOC depinde adesea de cantitatea de metale grele toxice din creier.

După cum am împărtășit mai sus, impulsurile electrice care trec prin neuronii din creierul tău dețin o cantitate mare de informații, precum și energia sufletului și voinței tale. Dorința ta de a te trezi dimineața, de a merge la muncă, de a-ți proteja familia, de a respira, de a supraviețui sau de a salva o viață ține de voința ta, iar o parte din ea poate fi găsită în impulsuri electrice.

Varietățile de TOC găsite în acest grup apar atunci când impulsurile electrice care curg prin neuroni din centrul emoțional al creierului intră în contact cu depozitele toxice de metale grele. Mercurul și alte metale grele toxice întrerup impulsurile electrice. Un motiv pentru aceasta este că electricitatea care curge prin sărurile minerale este diferită de electricitatea care curge prin metal.

După ce se ciocnește de metal pentru o perioadă de timp, pulsul electric inteligent va decide în cele din urmă să ia o cale diferită pentru a-și atinge ținta. Dar înainte de asta, pulsul electric se va lovi în mod repetat de depozitul de metal în încercarea de a-și urma calea obișnuită. Această întâlnire repetată a metalului greu toxic și a impulsului electric poate declanșa un comportament obsesiv-compulsiv, cum ar fi încuierea repetată a ușilor sau verificarea dacă aragazul este oprit.

Impulsul electric încearcă cu disperare să livreze informațiile pe care le conține către destinația necesară pentru a preveni consecințe grave asupra sănătății precum un accident vascular cerebral sau microaccident vascular cerebral (atac ischemic tranzitoriu).

Din păcate, odată ce impulsul electric decide să găsească o altă cale în jurul zăcământului de metale grele, poate întâmpina alte obstacole (inclusiv țesut insensibil sau mai multe metale grele) care pot crea noi ciudații în individ.

Dacă vă este greu să vă imaginați cum un impuls electric se ciocnește cu depozitele de metale grele din țesutul cerebral, încercați să vă imaginați o mașină care conduce pe stradă transportând o marfă valoroasă. În impulsul electric, această încărcătură prețioasă este părți ale voinței, sufletului și informațiilor esențiale pentru supraviețuirea ta. Pe măsură ce mașina se mișcă, întâlnește un blocaj de butoaie de metal grele în mijlocul drumului. Imaginați-vă că mașina se lovește de butoaie în încercarea de a sparge bariera și de a continua. După câteva încercări, șoferul își dă seama că trebuie să găsească o altă cale și se întoarce. În încercarea de a ocoli butoaiele, mașina merge pe trotuar. El trece peste pietoni, indicatoare și bănci pentru că este disperat să livreze aceste informații vitale și va face tot ce este necesar pentru a-și îndeplini misiunea.

De asemenea, un impuls electric va încerca în cele din urmă să găsească o nouă cale, indiferent cât de dificilă ar fi acea cale. Dacă impulsurile electrice din creier se lovesc în mod constant de depozite de metale grele sau de o mulțime de țesut insensibil, este posibil să-ți pierzi capacitatea de a funcționa în alte moduri. Un psihiatru vă poate sugera să obțineți o rețetă pentru medicamente pentru ciudațiile sau comportamentul dvs., dar luarea medicamentelor nu este întotdeauna cea mai bună alegere.

Sfaturi pentru bolnavii de TOC

Schimbarea rutinei poate fi o provocare, dar și o strategie de tratament pentru TOC foarte utilă. Vi se poate părea imposibil și mai ales dificil pentru persoanele cu agorafobie, dar chiar și cele mai mici schimbări pot fi de neprețuit. Încercați să rămâneți peste noapte la casa unei rude sau a unui prieten. O săptămână la hotel este o altă opțiune. O schimbare de locație, setare sau rutină poate începe să distrugă TOC. Când vă întoarceți acasă sau reveniți la rutina normală, este posibil să observați că TOC este puțin mai puțin sever.

Chiar și după ce impulsul electric a găsit o nouă rută în jurul acumulării de metale grele sau a țesutului cerebral calos, înlăturarea obiceiului comportamentului obsesiv-compulsiv poate fi o provocare. Din acest motiv, comportamentul obsesiv-compulsiv poate continua ani de zile, chiar și după ce impulsul electric și-a găsit o nouă cale. Este important să începeți să vă schimbați mediul și împrejurimile chiar și atunci când lucrați pentru a vindeca problemele neurologice cu alimentele și suplimentele de mai jos.

Mancare sanatoasa

Alimentele pe care le consumi pot avea un impact incredibil asupra capacității corpului tău de a se vindeca de TOC. Includeți următoarele alimente în dieta dvs.:

 • Cele cinci alimente de detoxifiere cu metale grele: spirulina , pudră de suc de iarbă de orz , Atlantic Dulce , afine sălbatice și coriandru. Ele sunt cruciale pentru oricine suferă de al doilea grup de TOC. Și din moment ce suntem cu toții expuși la metale grele, aceste alimente sunt bune pentru toată lumea. Bea zilnic smoothie-ul de detoxifiere cu metale grele și află mai multe despre metalele grele pe blogul nostru .
 • Afinele sălbatice pot ajuta la repararea țesutului creierului îngroșat.
 • Pepenele galben și mango sunt fructe medicinale puternice.
 • Murele, căpșunile și zmeura conțin substanțe fitochimice nedescoperite care ajută la repararea țesutului creierului.
 • Papaya este un aliment foarte liniștitor care ajută la reducerea TOC deoarece zaharurile sale alimentează impulsurile electrice care au nevoie de sprijin.
 • Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, valeriana, rucola și salata verde sunt alimente importante.
 • Cartofii dulci și dovleceii, inclusiv absolut toate tipurile de dovlecei de iarnă, sunt foarte folositori.

Suplimente nutritive utile

Starea TOC a fiecărei persoane este unică și, prin urmare, protocolul de suplimentare nutrițională al fiecărui individ trebuie adaptat nevoilor sale specifice. Poate fi util să colaborați cu un profesionist medical pentru a crea cel mai bun regim de suplimente pentru dvs. Consultați lista de suplimente preferate a lui Anthony William.

 • Sam-E poate fi extrem de util pentru persoanele care suferă de TOC, depresie sau anxietate.
 • L-glutamină (întreaba-ți medicul despre doza recomandată pentru tine).
 • 5-HTP poate fi util pentru cei care suferă de TOC, dar dacă sunteți foarte sensibil, vă poate deranja stomacul.
 • Frunzele de ginkgo biloba conțin alcaloizi uimitori care ajută la repararea țesutului cerebral deteriorat.
 • Ashwagandha ajută la susținerea glandelor suprarenale și a creierului.

TOC poate fi declanșat de adrenalină, iar dependența de adrenalină poate apărea împreună cu TOC. Acesta este motivul pentru care sprijinirea glandelor suprarenale în timp ce lucrați pentru a vă vindeca de TOC este esențială.

 • Ceaiul de melisa și/sau tinctura fără alcool ajută la calmarea și ușurarea nervilor și poate fi un supliment alimentar care poate schimba viața unei persoane cu TOC.
 • Macul de California poate fi un supliment alimentar uimitor în combaterea soiurilor TOC, în special a celor din grupul de răni emoționale și traume.
 • Vegan omega 3 . Chiar dacă îți place să mănânci pește sau carne, evită suplimentele cu ulei de pește omega 3, care pot dăuna foarte mult creierului tău. Puteți afla mai multe despre de ce uleiul de pește este atât de problematic în cartea The Healing Medium . În schimb, luați omega 3 vegan , care are multe beneficii pentru sănătate.
 • Vitamina B12 cu metilcobalamina si adenozilcobalamina .
 • GABA .
 • 5-MTHF .
 • Amestec de calciu-magneziu.

Indiferent de dieta pe care o urmați, introducerea unora dintre aceste suplimente și alimente poate oferi un sprijin extraordinar pentru TOC.

Cum să mergi înainte

Sperăm că această informație aduce confort și inspirație bolnavilor de TOC și celor ai căror cei dragi se luptă cu această afecțiune dificilă. Citind acest articol, ai făcut deja un pas înainte în călătoria ta de vindecare. Acum știi cum să susții impulsurile electrice care curg prin creierul tău complex și frumos. Conștientizarea este o parte importantă a vindecării. Ai cunoștințele, sfaturile, instrumentele, alimentele și suplimentele de care ai nevoie pentru a te elibera de dificultățile cauzate de răni emoționale, traume emoționale și metale grele toxice.

Publicații similare

[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.