Ați fost vreodată diagnosticat cu o tulburare afectivă sezonieră (TAS) sau cu așa-numita depresie sezonieră dumneavoastră sau cineva drag? Deși această etichetă este aplicată din ce în ce mai des, există o mulțime de dezinformare în jurul CAD care îi împiedică pe oameni să găsească răspunsurile potrivite la problemele lor de sănătate. Dacă ați fost diagnosticat cu SAD, luați-l ca pe un semnal roșu că se întâmplă altceva în corpul tău care necesită atenție. Mulți medici și specialiști bine intenționați diagnostichează pacienții cu SAD fără să cunoască de fapt cauza adevărată a problemei. Pacientul trebuie să facă el însuși o investigație amănunțită pentru a afla cauzele reale ale problemelor sale de sănătate. Tocmai această lipsă de informații complete este motivul principal al articolului pe care vrem să-l împărtășim astăzi.

Simptome asociate cu SAD

Persoanele diagnosticate cu SAD pot prezenta simptome precum apatie, tonus scăzut, lipsă de energie, oboseală, durere și disconfort, sentimente de tristețe, singurătate, depresie, anxietate, nervozitate și un sentiment de detașare de lume și de alții. Aceste simptome pot varia în intensitate în fiecare caz specific. De exemplu, o persoană poate fi ușor deprimată, în timp ce alta se poate simți atât de deprimată încât are tendințe suicidare.

La mulți pacienți, simptomele devin mai severe în timp. De exemplu, cineva care a experimentat o ușoară oboseală de iarnă, doar câteva sezoane mai târziu, poate avea dificultăți în ridicarea brațelor sau în mișcarea picioarelor. Un altul poate suferi de o lipsă de energie și de tonus scăzut în fiecare iarnă timp de zece ani înainte de a avea o iarnă extrem de grea, plină de diferite simptome, cum ar fi oboseală extremă, depresie, durere și amorțeală la nivelul membrelor. În acest caz, cel mai probabil, medicul va exclude diagnosticul de SAD și va încerca să înțeleagă ce se întâmplă de fapt. Dacă medicul ar fi investigat inițial simptomele mai ușoare ale pacientului și l-ar fi trimis mai devreme pentru tratament, probabil că pacientul ar fi putut evita dezvoltarea unor astfel de simptome severe. Dacă tu sau o persoană dragă observați chiar și cea mai mică manifestare a oricăruia dintre simptomele enumerate, indiferent de anotimp, ar trebui să faceți o investigație amănunțită a cauzelor reale. Nu te lăsa diagnosticat greșit doar pentru că aceste simptome au apărut în mijlocul iernii. Există un alt motiv pentru care vă confruntați cu așa-numitul simptom legat de SAD.

Stabilirea principalelor motive de manifestare a SAD

Dacă medicul dumneavoastră dă vina pe SAD pentru depresia sau durerea dumneavoastră, nu înțelege ce se întâmplă cu adevărat în corpul dumneavoastră pentru a provoca aceste simptome. Poate că aceste probleme sunt prea ușoare pentru a fi detectate prin teste și, în loc să spună „Nu știu”, medicul dumneavoastră spune că este SAD. Dacă te lupți cu depresia, este posibil să ai metale grele toxice acumulate în creier, care trebuie curățate prin detoxifiere. Cel mai probabil aveți o funcție hepatică lentă, care are nevoie și de curățare. Dacă vă confruntați cu dureri și suferințe severe, cel mai probabil este o problemă virală care trebuie abordată. Ai herpes zoster sau citomegalovirus ? Ar putea fi legate de virusul Epstein-Barr ?

Pe măsură ce informațiile pe care le împărtășim devin din ce în ce mai populare, acestea sunt doar câteva dintre întrebările de care medicii și practicienii trebuie să înceapă să le pună pacienților să descopere ce se află cu adevărat în spatele simptomelor misterioase de care suferă.

S-ar putea să fii surprins să afli că multe dintre simptomele asociate cu SAD sunt de fapt neurologice. Depresie, melancolie, sentimente de singurătate, sentimente de lipsă de speranță, sentimente de a fi pierdut sau detașat – toate aceste simptome sunt neurologice. Alte simptome neurologice includ anxietate, nervozitate, probleme de concentrare și concentrare și multe altele. Chiar dacă depresia ta este declanșată de pierderea unei persoane dragi, este totuși neurologică, deoarece sistemul tău nervos este afectat de această pierdere. Trădarea, orice fel de ruptură în relațiile noastre personale și alte răni emoționale ne afectează și creierul și sistemul nervos. Alte simptome, cum ar fi creșterea în greutate, pot rezulta din suprasolicitarea ficatului din cauza alegerilor alimentare necorespunzătoare pe o perioadă de timp, a expunerii la toxine, a unei infecții virale minore sau a acumulării de toxine în organism pe parcursul vieții noastre. Simptomele pot fi cauzate și de multe alte probleme posibile.

Cum pot afecta anotimpurile probleme majore de sănătate

Anumite caracteristici ale diferitelor anotimpuri pot exacerba simptomele pe care tu sau cei dragi le experimentați deja, mai ales dacă sunteți mai sensibil. Lipsa luminii solare, temperaturile reci, contrastul dintre aerul rece și umed de afară și mediul foarte uscat și cald din interior și vântul constant sau zăpada nu sunt la fel de favorabile pentru sănătatea ta ca temperaturile moderate și lumina soarelui. Dar cauza simptomelor nu sunt anotimpurile în sine. De exemplu, cineva care are probleme severe cu sinusurile în timpul iernii poate prezenta simptome mai severe atunci când casa lui este plină cu aer uscat și cald. Chiar dacă problemele sinusurilor în sine erau deja acolo, căldura uscată a exacerbat simptomele. Cauza reală poate fi streptococul sau țesutul necrotic din sinusuri de la o infecție a sinusurilor în urmă cu treizeci de ani. Indiferent de cauză, sezonul atrage atenția doar asupra problemelor de sănătate deja existente.

Adesea primăvara, ficatul nostru se detoxifică și începe să elimine reziduurile virale reziduale, metalele grele, pesticidele, materialele plastice și alte toxine care înfundă acest organ vital. Când aceste toxine intră în sânge, pot provoca depresie, anxietate și alte simptome în lunile de primăvară și vară pe care oamenii le asociază în mod eronat cu CAD. Dacă cineva te diagnostichează cu SAR din cauza acestor simptome, va rata cauza reală - auto-detoxifierea ficatului. În toamnă, majoritatea oamenilor experimentează o auto-detoxifiere a splinei, iar unii și o auto-detoxifiere suplimentară a ficatului.

Poluarea severă a aerului în timpul căldurii umede ale verii poate agrava, de asemenea, problemele de sănătate pe care le întâmpină oamenii. Aerul conține mai puțin oxigen și are o cantitate imensă de toxine, cum ar fi radiațiile și metalele grele. Dacă suferiți de oboseală sau umflături, problemele dumneavoastră se pot agrava cu ușurință în această perioadă.

În timpul lunilor de toamnă și iarnă, oamenii pot prezenta, de asemenea, simptome asemănătoare SAD, deoarece obiceiurile alimentare și nivelurile de activitate fizică tind să se schimbe. Nici măcar oamenii conștienți de sănătate nu fac întotdeauna alegeri alimentare ideale în preajma sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, iar oamenii care sunt activi în lunile mai calde s-ar putea să nu facă sport la fel de des atunci când vremea se schimbă. Din cauza acestui stil de viață diferit, ficatul poate deveni puțin mai înfundat, sângele poate deveni puțin mai gros, mai puțin oxigen ajunge la creier și pot fi declanșate probleme de sănătate preexistente. Când apar aceste simptome, în loc să caute posibile cauze virale, metale grele toxice în organism sau alți posibili factori, medicii pot căuta incorect cauza în sezon și pot pune un diagnostic de SAD.

Suplimente nutritive medicinale și ceaiuri

Dacă ați fost diagnosticat cu CAD, medicul dumneavoastră de familie sau medicul dumneavoastră de familie probabil v-a sfătuit să începeți să luați un supliment de vitamina D. Deși vitamina D3 poate fi de ajutor, există multe alte suplimente care oferă și mai mult ajutor persoanelor care se luptă cu simptomele. asociat cu CAD.

Zincul ajută la întărirea sistemului imunitar și este un supliment extrem de important pentru oricine este diagnosticat cu CAD. Sulfatul lichid de zinc Vimergy este o opțiune uimitoare și îl puteți găsi și toate celelalte suplimente enumerate mai jos la www.prirodnik.com . Dacă preferați să luați picolinat de zinc, aceasta este, de asemenea, o opțiune. Cel mai bine este să evitați suplimentele de zinc care sunt pline de conservanți precum acidul citric.

Vitamina B12 organică , care conține atât adenozilcobalamină, cât și metilcobalamină, este un alt supliment esențial de luat în considerare. Multe dintre simptomele asociate cu un diagnostic de SAD, cum ar fi depresia, anxietatea, sentimentele de detașare, problemele de concentrare și concentrare, sunt neurologice. Vitamina B12 lichidă este un supliment care susține puternic sistemul nervos central. Creșterea în greutate în exces, un alt simptom al CAD, este adesea asociată cu funcția hepatică încetinită, care poate fi îmbunătățită și prin administrarea de vitamina B12 lichidă.

Spirulina conține o serie de nutrienți puternici și va oferi un sprijin incredibil oricui se luptă cu oboseala, încărcătura virală sau metalele grele. Dacă sunteți îngrijorat de deficiențele de vitamine, luarea spirulinei vă va ajuta cu siguranță.

Melisa este un tonic fantastic pentru nervi. Dacă simptomele dumneavoastră, diagnosticate ca SAD, sunt de fapt o manifestare ușoară a Epstein-Barr , oboseală cronică, herpes , streptococ sau altele, melisa este soluția adecvată antivirală și antibacteriană. De asemenea, acționează ca un relaxant și întărește sistemul nervos central.

În funcție de tipul de simptome pe care le aveți, este posibil să doriți să încercați hydrastis timp de o săptămână sau două pentru a vedea dacă calitățile sale antivirale și antibacteriene vă vor ajuta cu problemele de sănătate.

Eufrasia este o altă plantă antivirală și antibacteriană care poate ajuta ca purificator de sânge.

Includerea trifoiului roșu în tratamentul dumneavoastră este o altă modalitate de a vă ajuta să vă purificați sângele. Puteți încerca să beți zilnic o ceașcă de ceai cu flori de trifoi roșu, iarna, pentru a ajuta la purificarea sângelui și pentru a susține ficatul.

Frunzele de urzică pot calma nervii, pot reduce inflamația și pot reduce durerea.

Turmericul poate ajuta, de asemenea. O simplă ceașcă de ceai de turmeric cu o stoarcere de lămâie sau puțin ghimbir poate fi o altă dintre numeroasele arme secrete folosite pentru a combate simptomele SAD.

Alimente medicinale

Nu uitați să includeți alimente proaspete în dieta dvs. În lunile de iarnă, este destul de ușor să uităm de fructele proaspete de care ne bucurăm în general vara sau începutul toamnei, cum ar fi căpșunile, murele și merele. Aceste alimente pe care le-am savurat la începutul anului ne protejează sistemul nervos și sănătatea noastră generală. Consumul de fructe proaspete pe tot parcursul anului este esențial pentru sănătatea ta. În lunile reci de iarnă, amintiți-vă că fructele pe care le consumați încă mai conțin lumina soarelui necesară pentru a-l coace, chiar dacă sunt cultivate și expediate din altă țară. Încercați să includeți în meniu fructe și legume pe care le-ați consumat în timpul verii, precum salata roșie sau verde. Alte alimente grozave de consumat sunt spanacul proaspăt, țelina, sucul de țelină, castraveții, avocado, portocalele, nucile și semințele de cânepă.

Depresia, anxietatea, schimbările de dispoziție și problemele de concentrare sunt adesea asociate cu metale grele toxice, așa că începerea unei detoxifiere cu metale grele poate fi extrem de utilă. Cele cinci elemente principale ale detoxifierii cu metale grele includ afinele sălbatice , spirulina , praf de suc de iarbă de orz , coriandru și dulce .

Cum să mergi înainte

Dacă ați fost diagnosticat cu SAD, știți că medicul care v-a diagnosticat cel mai probabil nu a înțeles adevărata cauză a simptomelor dumneavoastră. Schimbările anotimpurilor servesc doar la dezvăluirea problemelor deja prezente în corpul tău și este important să găsești și să țintiți problemele reale de sănătate pe care le aveți. Încorporând unele dintre suplimentele și alimentele vindecătoare menționate mai sus și având încredere într-un medic care este dispus să înțeleagă cauzele reale ale simptomelor tale, vei face un pas către o adevărată vindecare. Dacă simptomele dumneavoastră sunt ușoare, începerea planului de tratament în curând poate ajuta la prevenirea simptomelor mai severe în viitor. Eliberează-te de diagnosticele false care te-au ținut înapoi și mergi înainte cu încrederea și știința că vindecarea adevărată este posibilă!

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.