Probabil ați auzit de virusul herpesului, dar știați că familia herpesului include mulți viruși, toți având mai multe tulpini nedescoperite? Deși cercetarea medicală și știința au identificat mai multe dintre soiurile, cum ar fi herpesul simplex 1 și 2, există sute de alte tulpini ale virusului care sunt fie complet necunoscute, fie greșit înțelese. Acesta este cazul herpesului zoster și al virusului Epstein-Barr (EBV) , iar noi virusuri și tulpini continuă să evolueze. În acest articol, nu vom discuta doar despre simptomele cauzate de virusurile herpetice, ci vom aborda și faptele legate de virușii descoperiți și nedescoperiți din această familie. Vă vom ghida prin pașii de urmat pentru a lupta împotriva acestor intruși.

Simptomele virusurilor herpetice

Există sute de simptome asociate cu diferiți reprezentanți ai virusurilor herpes. În această parte a articolului, ne vom uita la unele dintre cele mai comune dintre ele.

Oboseala este adesea un simptom asociat cu un virus herpes. În unele cazuri, oboseala poate proveni în mod special din oboseala suprarenală, dar în majoritatea cazurilor, oamenii experimentează atât oboseală neurologică, cât și oboseală suprarenală legată de virusul herpes.

Apariția virusului herpesului, precum și a metalelor grele toxice în organism poate duce la migrene, depresie, anxietate, ceață cerebrală și/sau probleme de concentrare. Noduli și chisturi tiroidiene, glaucom, exoftalmie (bulflarea globilor oculari), sindromul ovarelor polichistice (SOP), perimenopauză neplăcută, simptome de menopauză și postmenopauză, cancer de sân, infertilitate misterioasă, colesterol ridicat și/sau hepatită C, dacă ați fost expus la virusul herpesului Epstein-Barr . Anthony William descrie acest subiect mai detaliat în cartea sa Thyroid Healing .

Unele probleme oculare, cum ar fi vederea încețoșată, sunt cauzate de virusurile herpesului. Dacă aveți o retină ruptă, este posibil ca ochii tulburi să nu fie o problemă virală, dar este important să rețineți că unii virusuri herpetice tind să slăbească retina într-o perioadă de timp. Problemele oculare, cum ar fi hordeolum (orz), pot fi cauzate și de streptococi, care este un cofactor al virusurilor herpetice.

Virusul herpes zoster, care aparține acestei familii, are numeroase tulpini care fac ravagii în organism. Paralizia lui Bell este doar una dintre multele afecțiuni care pot rezulta dintr-o tulpină de herpes zoster. Dacă suferiți de edem sau umflare în anumite părți ale corpului, inclusiv mâinile și picioarele, este posibil să aveți un virus herpes în ficat. Nu este nevoie să aveți o erupție cutanată pentru a avea zona zoster, deoarece există multe tulpini nedescoperite ale acestui virus care nu provoacă o erupție cutanată. Anthony William le-a descris pe toate în detaliu în cartea sa „The Healing Medium” . 

Medicina modernă și studiile științifice nu au descoperit încă că alte simptome ale virusurilor herpetice pot include senzație de constricție în piept, sindromul picioarelor nelinistite, durere în diferite părți ale corpului, artrită reumatoidă, artrită psoriazică, fibromialgie, dureri articulare, cefalee, neliniște, slăbiciune musculară, tremurături, spasme, furnicături, amorțeală, palpitații, gușă (glanda tiroidă mărită), tiroidită, vertij, tinitus, probleme cu temperatura corpului, sindrom Raynaud, scleroză multiplă (SM) și sarcoidoză.

Mulți virusuri herpes nedescoperite

Toți virusurile din grupul herpesului vin în diferite forme și dimensiuni. Unii viruși par să aibă capete înțepătoare, în timp ce alții au o formă mai ondulată. Pot arăta ca niște ovale sau pot avea proeminențe asemănătoare piciorului. Deși mulți dintre acești viruși arată complet diferit, fiecare dintre ei confirmă apartenența sa la familia virusurilor herpetice. În această secțiune veți afla mai multe despre unele dintre numeroasele soiuri.

Virusul herpes simplex tip 1 și 2 (HSV-1 și HSV-2)

Aceste două virusuri herpes populare atrag de obicei atenția oamenilor din cauza manifestărilor lor externe pe gură și părțile intime. Detectarea acestor virusuri se datorează în mare măsură simptomelor vizibile care însoțesc virusul. Când acești viruși ies dintr-o stare latentă și devin activi, pot apărea amorțeală, rigiditate și durere în zonele infectate, precum și oboseală moderată.

Medicina modernă încă nu știe că există în prezent aproape 10 soiuri de HSV-1 și aproximativ 15 soiuri de HSV-2. Din fericire, HSV-1 și HSV-2 provoacă doar daune ușoare în comparație cu durerea și agravarea cauzate de alte virusuri herpetice.

Soiuri care afectează cavitatea bucală

Există aproximativ 40 de soiuri diferite de herpes simplex care afectează gura, altele decât HSV-1 și HSV-2. Aftele nu sunt legate de HSV-1 sau HSV-2, ci sunt create de soiuri complet separate de virusuri herpetice. Aftele pot apărea în gură, dar pot apărea și pe limbă sau gingii. Roșeața, care este un tip de afte, poate apărea și în jurul gurii. Din păcate, știința modernă nu a dezvăluit încă varietățile de virusuri herpetice care provoacă afte, iar aceste tulpini rămân neidentificate.

Citomegalovirus

Deși, conform medicinei moderne, citomegalovirusul este un singur tip, de fapt are 20 de tulpini care cauzează diferite probleme de sănătate. Acest virus urât poate provoca oboseală ușoară până la moderată și probleme cu organele. Deși nu provoacă simptome precum oboseala cronică sau fibromialgia, care sunt asociate cu virusul Epstein-Barr , este capabil să elibereze neurotoxine care pot provoca probleme ale rinichilor, inimii și ficatului.

Virusul Epstein-Barr

Acest virus, care provoacă numeroase simptome, inclusiv multe dintre cele de mai sus, a fost o descoperire întâmplătoare miraculoasă făcută în 1964. Anthony William a dezvăluit existența a peste 60 de tulpini care fac ravagii asupra sănătății umane. În timp ce unele soiuri nu cauzează probleme majore, altele pot fi severe cu complicații extreme. Chiar și copiii încep să sufere efectele unora dintre tulpinile mai puternice. Datorită importanței înțelegerii acestui virus și a modului exact în care funcționează, Anthony William îi dedică un întreg capitol în prima sa carte, The Healing Medium, și îl aprofundează și mai în profunzime într-o altă dintre cărțile sale , Thyroid Healing . Cărțile lui Healer Medium sunt lecturi de top care vă vor permite să înțelegeți mai bine bolile misterioase și cronice de astăzi.

O afecțiune surprinzătoare care poate apărea de la unele tulpini ale virusului Epstein-Barr este cancerul de sân. În prezent, femeile sunt testate pentru o mutație în genele BRAC1 sau BRAC2 ca un indicator al faptului că vor dezvolta cancer de sân. Acesta nu este un indicator util sau precis, deoarece cancerul de sân nu este o problemă genetică. De fapt, în peste 50% din cazurile de cancer de sân, o persoană nu are gena BRAC1 sau BRAC2. În cele mai multe cazuri, așa cum este descris în cartea lui Anthony William Thyroid Healing , este cauzată de EBV.

Este tragic faptul că medicina modernă nu a descoperit încă aceste fapte despre virusul Epstein-Barr , având în vedere că aceste cunoștințe ar putea schimba viața celor care suferă.

Virusul herpes uman 6 (HHV-6)

Human Herpes Virus 6 (HHV-6), descoperit în 1986, poate fi un virus incredibil de descurajator de tratat. Comunitatea medicală nu este încă familiarizată cu toate simptomele și condițiile asociate cu HHV-6 și nu cunoaște faptul că acest virus are acum peste 20 de tulpini și continuă să crească.

HHV-6 tinde să meargă după organe fără încetare. Poate provoca răni grave și, în anumite cazuri, poate duce la deces. Dacă dumneavoastră sau o persoană iubită suferiți de probleme cardiace misterioase sau de boli renale misterioase, HHV-6 este cel mai probabil vinovat. Da, problemele legate de inimă pot apărea dacă alegerile necorespunzătoare ale dietei conduc la înfundarea arterelor, dar există și alte probleme, cum ar fi bolile de inimă, care pot apărea dacă HHV-6 se deplasează în acel organ. Dacă medicul dumneavoastră găsește inflamație cronică în camerele sau valvele inimii, acesta poate fi un semn că HHV-6 este prezent în corpul dumneavoastră.

Dacă sunteți sub dializă din cauza insuficienței renale, este posibil să fi fost spus în mod incorect că aveți o boală autoimună și că organismul dumneavoastră se atacă. Este gresit. Corpul tău nu se atacă niciodată! HHV-6 are mai multe șanse să vă atace rinichii și să provoace insuficiență renală.

Virusul herpes uman 7 (HHV-7)

Virusul herpes uman 7 (HHV-7) a început ca o tulpină de HHV-6, dar în timp s-a transformat într-un virus complet separat. Deși acest virus nu cauzează în prezent prea multe probleme, este probabil să provoace multe boli și simptome în următorii douăzeci sau treizeci de ani. Motivul pentru care HHV-7 nu a început să cauzeze încă probleme este că în prezent se află într-o perioadă de adaptare.

Proces de adaptare

Fiecare virus care provoacă probleme grave a avut acum o perioadă în trecut când s-a adaptat la noul său mediu. Această perioadă de adaptare poate dura aproximativ 10-15 ani. În această fază inițială, virusul nu știe unde este sau ce se întâmplă. În timp, virusul va deveni mai puternic și mai contagios, provocat de alegerea necorespunzătoare a alimentelor, utilizarea medicamentelor și alte comportamente care îl irită. În cele din urmă, virusul va izbucni într-o epidemie și va începe să facă ravagii în masele nebănuitoare.

Fiecare virus și diferitele sale tulpini au trecut prin acest proces de adaptare. Virusul Epstein-Barr , care acum cauzează probleme serioase de sănătate atât de mulți oameni necunoscuți de medicina modernă, a început să se adapteze la sfârșitul secolului al XIX-lea. Vor mai trece câteva decenii până când HHV-7 devine activ și izbucnește, dar atunci când o va face, va cauza mult mai multe probleme decât virusul Epstein-Barr .

Din fericire, dacă începi să implementezi practici de vindecare în viața ta astăzi, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la efectele pe care le poate avea HHV-7 în viitor. Aprovizionați-vă corpul cu suplimentele nutriționale potrivite și alimentele vindecătoare, lucrați pentru a eradica alimentele și toxinele dăunătoare din viața voastră și știți că, dacă întâlniți HHV-7, veți fi pe deplin pregătiți pentru luptă.

Herpesvirusul uman 8 (HHV-8) și legătura cu cancerul

Acest virus, cunoscut și sub numele de Sarcom Kaposi, creează un sarcom, dar nu provoacă alte probleme vizibile. Motivul pentru care HHV-8 vă poate surprinde este că indică faptul că unele tipuri de cancer sunt legate de familia virusului herpes. Dacă anumiți virusuri herpetice încep să se hrănească cu metale grele, reziduuri chimice, alimente dăunătoare și/sau medicamente farmaceutice, se pot dezvolta cancere.

Virusul herpes uman 9 (HHV-9)

Ca și HHV-7, și HHV-9 începe un proces de adaptare. HSV-9 este un virus deosebit, dar cel mai probabil nu va fi prea supărător. Din acest virus vor ieși mai multe tulpini. Ne putem aștepta să vedem mai multe semne ale virusului în aproximativ 30-40 de ani.

Virusul herpes uman 10 (HHV-10)

Oamenii se plimbă cu HHV-10 în corpul lor, dar până acum nu provoacă prea multe probleme. Deoarece acest virus se cuibărește în ficat, poate produce o cantitate minimă de produs secundar de spirochetă. S-ar putea să fi fost convins că spirochetele sunt bacterii, dar asta este greșit. Neînțelegerea acestor învelișuri virale evidențiază doar încă o dată cât de departe se află cercetarea medicală și știința când vine vorba de boli cronice și misterioase.

Virusul herpes uman 11 (HHV-11)

La un moment dat în dezvoltarea sa, HHV-11 nedescoperit a fost o tulpină a virusului Epstein-Barr , dar în cele din urmă s-a desprins și a devenit propriul virus. În prezent, nu se adaptează și este în general inactiv. HHV-11 poate atrage atenția asupra sinelui în viitorul îndepărtat, dar deocamdată nu este unul dintre virușii pentru care trebuie să ne îngrijorăm.

Virusul herpes uman 12 (HHV-12)

Această ramură a zosterului începe să provoace probleme moderate de la sine și va deveni probabil o problemă mai semnificativă în două decenii. Deja provoacă erupții cutanate la unii oameni și, în timp, va continua să provoace mai multe simptome de erupție cutanată într-o parte mai mare a populației ca un nou virus herpes.

Herpes zoster

Virusul herpes zoster, care aparține familiei herpesului, conține peste treizeci de soiuri, dintre care multe sunt descrise în detaliu de Anthony William în cartea The Healing Medium . Varietățile de herpes zoster se împart în două categorii - viruși care provoacă o erupție cutanată și viruși care nu provoacă o erupție. Tulpinile din aceste categorii provoacă o varietate de simptome și afecțiuni, inclusiv paralizia lui Bell, nevralgia trigemenului, tulburările articulației temporomandibulare (ATM), sindromul arsurilor gurii, arsurile limbii, arsurile vaginale, bursita, vedere încețoșată, dureri de gât, sindromul umărului înghețat umăr și neuropatie . Veți găsi informații mai detaliate despre herpes zoster în articolul nostru special „Herpes zoster - cauza reală a unui număr de boli” .

boala Lyme

Multe persoane diagnosticate cu boala Lyme au 3, 4, 5 sau mai multe virusuri herpetice. Acești viruși pot da rezultate înșelătoare la anumite teste de laborator și pot induce în eroare oamenii cu date incorecte, inexacte și răspunsuri greșite. Adevărul este că boala Lyme nu este niciodată de fapt bacteriană sau parazită, este întotdeauna o boală virală. Acești viruși creează neurotoxinele care cauzează problemele neurologice asociate cu boala Lyme. Dacă aceste informații sunt deranjante sau noi pentru dvs., aruncați o privire la capitolul despre boala Lyme din Mediul de vindecare și încercați să rămâneți deschis la minte, astfel încât să aveți toate posibilitățile de vindecare.

Plante medicinale și suplimente nutritive

S-ar putea să vă întrebați cum să vă înarmați împotriva tuturor acelor virusuri herpes. O modalitate ușoară de a începe este prin includerea zincului în regimul zilnic de sănătate. Deficiența de zinc la nivel mondial este unul dintre motivele pentru care familia virusului herpes a crescut atât de mult și a devenit problema care este astăzi. Zincul acționează ca o armă puternică împotriva virusurilor herpetice, așa că completarea depozitelor de zinc cu un supliment de sulfat de zinc de înaltă calitate poate fi o măsură de protecție incredibilă. Testele de sânge nu țin cont de posibilitatea deficienței de zinc în locuri precum ganglionii, sistemul nervos și ficatul, așa că nu vă bazați pe un test de sânge pentru a determina dacă aveți suficiente rezerve de zinc. Include zincul în dieta ta zilnică și consultă un specialist pentru a determina doza potrivită pentru tine. În anumite situații, puteți aplica cea mai bună tehnică de tratare a deficitului de zinc, recomandată de Anthony William, și anume „Zinc Shock Therapy” .

L Lizina este o altă armă care poate ajuta la combaterea familiei herpesului. Când vine vorba de combaterea virusurilor herpetice, administrarea a doar 500 de miligrame de lizină pe zi poate să nu fie suficientă. Dacă vă confruntați cu Epstein-Barr sau cu un alt virus herpes grav, poate fi necesar să luați destul de multă lizină. Într-un astfel de caz, este important să discutați cu un specialist doza exactă pe care intenționați să o luați, astfel încât să vă puteți susține cel mai bine nevoile specifice de sănătate. Dacă nu suferi de virusul herpetic, dar vrei să te protejezi de contractarea uneia dintre sutele de tulpini posibile, administrarea unei doze mai mici de lizină poate fi un bun pas de protecție.

Alte plante și suplimente pe care le puteți include sunt B-12 cu metilcobalamină și adenosilcobalamină , 5-MTHF , melisa de lămâie și seleniu. Rădăcina de lemn dulce poate acționa ca un adeziv pentru a preveni hrănirea, înmulțirea sau migrarea virusurilor herpetice, cum ar fi Epstein-Barr .

Eufrasia și Echinacea pot fi ierburi grozave pentru a lupta împotriva virusurilor herpetice. Utilizarea periodică a hydrastis poate fi o altă măsură excelentă de implementat. Prepararea regulată a ceaiului de cimbru poate fi o bună terapie preventivă, iar consumul zilnic de ulei de oregano sau condimentarea alimentelor cu plante proaspete de oregano poate duce, de asemenea, la beneficii vindecătoare.

Alimente medicinale

Introducerea alimentelor antivirale în dieta ta este o parte importantă a vindecării de orice virus herpes. Toate fructele și legumele sunt antivirale. Din acest motiv, încearcă să-ți saturati dieta cu cât mai multe fructe și legume proaspete! Multe ierburi și condimente pot oferi, de asemenea, suport antiviral. Atâta timp cât vă bucurați de aceste alimente, puteți fi siguri că niciunul dintre virusurile herpesului nu este hrănit sau întărit de aceste alimente dătătoare de viață. Încercați să includeți ghimbir , turmeric , spirulina , usturoi și ceapă în mese. Aceste alimente pot fi incredibil de susținătoare atunci când sunt incluse în mod regulat în dieta ta. Informații mai aprofundate despre cele mai bune alimente vindecătoare pentru virusurile herpesului pot fi găsite în cartea „Cele mai utile alimente” .

Eliminarea alimentelor care hrănesc și întăresc virusurile herpetice este, de asemenea, de o importanță atât de esențială. Eliminați ouăle, lactatele, uleiul de canola și produsele din porumb din dieta dvs. pentru a ajuta la vindecare.

Când mănânci în afara orașului, rămâi să mănânci alimente pregătite sănătos, care sunt servite proaspete și calde! În restaurantele care servesc produse de origine animală, contaminarea încrucișată poate apărea adesea între produsele de origine animală și alte ingrediente brute, cum ar fi salate sau fructe și legume proaspete. Dacă doriți să evitați contractarea unui nou virus, cel mai bine este să rămâneți la feluri de mâncare curate și pregătite cu grijă atunci când luați masa în oraș.

Aplicarea doar a câtorva dintre aceste idei poate ajuta la pornirea procesului de vindecare în corpul tău. Dacă vă simțiți copleșit de toate sugestiile, începeți doar prin a include câteva care vă atrag cel mai mult.

O poveste despre combaterea oboselii

„Când eram mai tânăr, am lucrat ca purtător de club pe un teren de golf. Într-o zi, ajutam un soț și o soție, când deodată Duhul mi-a spus că soția suferă de oboseală. Am întrebat-o pe soție despre asta și a rămas șocată! A fost surprinsă că un băiat de 12 ani ar putea ști așa ceva și a recunoscut că suferea de o oboseală misterioasă de un deceniu. A văzut numeroși medici, dar nu a primit niciodată niciun răspuns care să o ajute să se vindece. I s-a spus chiar că este nebună și a fost trimisă la un psihiatru.

I-am dezvăluit că oboseala ei se datorează lui Epstein-Barr, un virus din grupul herpesului. Ca răspuns, ea a spus că a avut mononucleoză pentru o perioadă de timp în copilărie. Am discutat despre pașii necesari pe care trebuie să-i facă pentru a se vindeca și a început să-i pună în aplicare. În decurs de un an, femeia și-a revenit după virus și și-a putut continua viața.”

Tu sau o persoană dragă suferiți de oboseală legată de EBV? Sperăm că această poveste vă va inspira pe măsură ce vă porniți în propria călătorie de vindecare.

Cum să mergi înainte

Dacă suferiți de virusul Epstein-Barr și HSV-1 sau aveți două soiuri diferite de virus herpes, cum ar fi citomegalovirusul, să știți că nu sunteți singuri! Mulți oameni se luptă cu mai mulți virusuri herpes și se confruntă cu multiple simptome grave. În loc să vă simțiți fără speranță sau cu frică, încercați să faceți pași simpli spre vindecare introducând anumite alimente și suplimente care vă ajută în situația particulară.

Când cineva este confuz cu privire la simptomele și starea sa și este panicat și speriat de ce să facă, virusurile herpesului tind să prospere. Acești viruși se hrănesc cu frică, confuzie și haos. Acum că aveți informații precise și idei de tratament din care să alegeți, puteți face față acestor viruși deranjanți din poziția de maestru și urmăriți cum încep să slăbească și să-și piardă controlul. Ca și în lupta împotriva oricărei boli, inclusiv a virusurilor herpetice, cunoașterea corectă este puterea!

Publicații similare

[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.