Acești ardei umpluți arată grozav și au un gust și mai bun. Dacă sunteți un fan al piureului de cartofi, probabil că vă va plăcea această prezentare distractivă a preferatului familiei. Se serveste cu "Salata de legume cu frunze verzi" proaspata.
Această rețetă face parte din curățarea 3:6:9 a Mediului de Vindecare și este inclusă în rețetele cărții „Curățarea pentru sănătate” . Alte rețete din aceste curățări pot fi găsite pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .
Cartofi: sunt bogați în aminoacizi care suprimă creșterea virusurilor. Cartofii au un conținut ridicat de glucoză, care oferă ficatului nutrienți, deoarece se bazează pe el pentru a rămâne puternic. De asemenea, ajută la formarea rezervelor de glicogen - însăși resursa care ne protejează de problemele de zahăr din sânge, creșterea în greutate, ficatul gras și sindromul sângelui murdar.
Ingrediente:
- 2 kg. cartofi, curatati si taiati cubulete;
- 1 1/2 linguriță. praf de ceapa;
- 1 lingura praf de usturoi;
- 1/2 linguriță. boia de ardei ;
- 2 linguri. patrunjel tocat marunt; plus extra pentru decor;
- 2 linguri. ceapa tocata marunt; plus extra pentru decor;
- 1 lingura. suc de lămâie;
- 3 ardei gras galbeni, rosii si/sau portocalii.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Adăugați 4-5 inci de apă într-o cratiță medie, aduceți la fierbere și adăugați un coș de aburi. Pune cartofii în coș, acoperă și fierbi la abur timp de 5-10 minute până se înmoaie. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.
Puneți cartofii într-un castron mare sau o oală. Adaugati praful de ceapa, pudra de usturoi, boia de ardei, patrunjelul tocat, ceapa tocata si zeama de lamaie. Se pasează până se omogenizează cu ajutorul unui piure de cartofi. Poate fi necesar să adăugați câteva linguri. apă dacă cartofii sunt foarte uscați.
Tăiați ardeii în jumătate și îndepărtați semințele și miezul. Așezați-le într-o tavă de copt și umpleți-le cu piureul de cartofi. Coacem la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc deasupra. Scoateți și serviți. Se orneaza cu patrunjel tocat si arpagic.
Porție pentru 2-3 persoane.
SFAT:
- Este important să alegeți ardeii care nu sunt verzi. Dacă sunt verzi, înseamnă că sunt imature și pot provoca un oarecare disconfort. Ardeii roșu, portocaliu, galben și violet sunt copți și sunt cele mai bune alegeri.