Bucurați-vă de aceste bețișoare drăguțe de pepene verde! Ele hidratează, vindecă și sunt foarte gustoase. Sucul și coaja de lămâie plus ardeiul iute le conferă o aromă care creează dependență. Le poți pregăti și pentru un picnic în parc sau pentru plajă.
Această rețetă face parte din curățarea 3:6:9 a Mediului de Vindecare și este inclusă în rețetele cărții „Curățarea pentru sănătate” . Alte rețete din aceste curățări pot fi găsite pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .
Toate plantele de dovleac au proprietăți medicinale uimitoare, inclusiv pepenele verde. Lime este, de asemenea, un ingredient cheie în această rețetă. Descoperiți mai jos câteva dintre beneficiile vindecătoare ale acestor alimente speciale.
Pepene verde: Un aliment puternic de curățare a ficatului datorită capacității pepenelui de a hidrata singur sângele și de a ajuta la ameliorarea unei afecțiuni hepatice suprasolicitate. Combinația dintre conținutul unic de apă vie din pepene verde și nutrienții acestuia permite inimii să lucreze mai puțin; Pepenele verde diluează sângele murdar, toxic și plin de grăsimi, permițând inimii să nu fie copleșită de pomparea sângelui. Acest lucru reduce o parte din responsabilitatea ficatului de a proteja inima, eliberându-l să se concentreze asupra altor funcții chimice importante care sunt necesare în acel moment. Pepenele verde oferă, de asemenea, ficatului hidratarea pe care să o păstreze atunci când ești într-o secetă, trăind un stil de viață deshidratat cronic. Ele elimina cu ușurință toxinele din tractul intestinal și restabilește rezervele de acid clorhidric din stomac. Și deoarece bila nu este necesară pentru a descompune și a digera pepenele, ficatul poate lucra pentru a-și restabili rezervorul de bilă.
Lămâie și lime: Îmbunătățește producția de acid clorhidric, precum și producția de bilă și eficiența acesteia. Conține urme de săruri minerale care descompun agenții patogeni, cum ar fi bacteriile neproductive, mucegaiurile, drojdiile și ciupercile pentru a ajuta la protejarea sistemului imunitar al ficatului. Conținutul bogat de calciu din lămâi și lime se leagă de vitamina C din ele, iar ambele componente intră în ficat, unde trezesc un ficat gras stagnant, lent, ajutând la slăbirea și dispersarea celulelor adipoase. Lămâile și limele curăță sindromul sângelui murdar, îmbunătățesc absorbția glucozei și chiar protejează pancreasul.
Ingrediente:
- 1 pepene mic, tăiat în bețișoare;
- Zest de 1 lime;
- 1 lingura. suc de lămâie;
- 1/2-1 linguriță. pudra de chili .
Mod de preparare:
Aranjați bețișoarele de pepene verde pe o farfurie sau un platou. Adăugați coaja, sucul de lămâie și pudra de chili . Serviți imediat.
Porție pentru 1-2 persoane.