Combinația de diferite condimente din acești biscuiți îi face cu adevărat aromați și delicioși. Servește-le cu o ceașcă de ceaiul tău fierbinte preferat din plante pentru un tratament delicios și liniștitor de după-amiază. Toate condimentele incluse în această rețetă au beneficii medicinale și înainte de a începe cu rețeta, să aruncăm o privire la câteva dintre ele.
Cardamomul crește producția de bilă și aduce viață și căldură sănătoasă, non-toxică, înapoi la un ficat stagnant, lent, care s-a supraîncălzit de ani de zile și acum se răcește. Căldura cardamomului restabilește homeostazia.
Ghimbirul ajută la calmarea spasmelor din ficat și îi reglează căldura – poate încălzi ficatul, trezindu-l din stagnare sau răci un ficat foarte fierbinte, echilibrându-l după cum este necesar.
Ingrediente:
- 1/4 lingurita. ulei de cocos moale (netopit);
- 2 linguri. sirop de arțar pur ;
- 1/2 linguriță. zahăr de cocos ;
- 1 lingura făină de migdale ;
- 1/3 lingurita. făină de orez brun;
- 1/3 lingurita. făină de ovăz ;
- 1 1/2 linguriță. scorțișoară măcinată ;
- 1 lingura cardamom măcinat ;
- 1/4 lingurita. cuișoare măcinate;
- 1/2 linguriță. ghimbir măcinat ;
- 1 lingura praf de copt ;
- 1/2 linguriță. bicarbonat de sodiu ;
- 2-3 linguri. lapte de migdale neindulcit.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Într-un castron, amestecați uleiul de cocos , siropul de arțar și zahărul de cocos până obțineți un amestec omogen.
Într-un castron separat, amestecați făina de migdale , făina de orez brun, făina de ovăz , scorțișoara , cardamomul , cuișoarele, ghimbirul măcinat , praful de copt și bicarbonatul de sodiu .
Adăugați amestecul uscat la cel umed în două adaosuri, amestecând pentru a forma un aluat tare. Adăugați lapte de migdale dacă este necesar. Răciți aluatul la frigider pentru 20 de minute.
Folosiți o lingură de măsurat cu diametrul de 4 cm pentru a forma biscuiți din aluat și așezați-le pe foaia de copt pregătită.
Coaceți 16-18 minute până devin aurii. Lăsați să se răcească timp de 5 minute înainte de a transfera fursecurile pe un grătar pentru a se răci complet.
Cel mai bine se păstrează la temperatura camerei într-un recipient bine închis.
Face aproximativ 16-18 biscuiti.