Nimic nu funcționează la fel de bine și liniștește sufletul ca o băutură caldă într-o zi rece (sau în orice perioadă a anului!). Adaugă proprietățile vindecătoare uimitoare ale ciupercii chaga și câteva mirodenii vindecătoare speciale și te vei bucura de o băutură profund terapeutică și delicioasă. Această rețetă ar fi minunată pentru a o servi prietenilor și familiei sau pentru a o savura pe cont propriu în intimitatea liniștită a propriei case.
Chaga este una dintre cele mai bune surse de acid betulinic, despre care se știe că ucide celulele canceroase la contact. Din acest motiv, chaga este adesea citat ca fiind unul dintre cele mai bune alimente anticancerigen și antitumorale și este foarte apreciat în diferite protocoale de tratament natural al cancerului și de tratament preventiv. Cercetările arată că chaga este deosebit de benefică pentru cancerul de colon, stomac, endometru, plămân, sân și prostată.
Ciuperca chaga este, de asemenea, bogată în beta-glucani, care pot întări și întări semnificativ sistemul imunitar, făcându-l o alegere ideală pentru cei care suferă de boli autoimune precum sindromul de oboseală cronică, artrita reumatoidă, lupusul, fibromialgia, sindromul intestinului iritabil (IBS) . , boala Crohn , limfom, bursită, herpes zoster și sindromul ovarului polichistic (PCOS).
Chaga conține cel mai mare nivel de superoxid dismutază (SOD) din lume, care este o enzimă care ajută la descompunerea radicalilor liberi și s-a dovedit a fi foarte eficientă în tratamentul bolii Parkinson, Alzheimer, bolii Lou Gehrig, gutei , sclerodermiei . , osteoartrita si cataracta. Proprietățile sale antiinflamatorii îl fac ideal pentru persoanele cu sindrom de colon iritabil (IBS) , artrită, colită, cistită, tendinită, edem, astm, boala celiacă și acnee. Gama largă de beneficii medicinale găsite în chaga îl fac unul dintre cele mai importante și esențiale alimente medicinale de inclus într-un regim natural de sănătate.
Ingrediente:
- 1 cană de lapte de cocos;
- 1/3 cană apă fierbinte;
- 1 lingura pudră de ciuperci chaga ;
- 1/2 linguriță. scorțișoară măcinată + mai mult pentru stropire;
- 1/4 lingurita. ghimbir măcinat ;
- 1/4 lingurita. cardamom măcinat ;
- 1/8 linguriță. nucșoară măcinată;
- 1-2 curmale Medju;
- 1/2 linguriță. extract de vanilie fără alcool .
Pentru crema de cocos (optional):
- 1 cutie de 400 ml crema de cocos sau lapte de cocos plin de grasime racit la frigider peste noapte;
- 2-3 linguri. miere crudă.
Mod de preparare:
Puneți laptele de cocos, apa, pudra de chaga , scorțișoara , ghimbirul , cardamomul , nucșoara, curmalele și vanilia într-un blender și amestecați până la omogenizare și spumă, cel puțin 2 minute.
Pentru a face crema de nucă de cocos, care este opțională, dă la rece vasul de mixare la congelator timp de 10 minute. Când bolul s-a răcit, îndepărtați smântâna groasă de pe partea de sus a kennai, lăsând apa de cocos. Folosind un mixer cu stand, bate frisca timp de 2-3 minute pana se formeaza varfuri moi. Adăugați mierea și bateți încă 2 minute.
Pentru a servi, turnați băutura într-un pahar și acoperiți cu cremă de cocos (dacă este folosită) și stropiți cu scorțișoară. Serviți imediat.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .