Această rețetă delicioasă de vin fiert este fără alcool, dar plină de aromă. Condimentele conferă băuturii o textură bogată și robustă, în timp ce sucul de struguri, sucul de merișor și siropul de arțar oferă o bază dulce pentru a păstra aromele. Sorbiți din această băutură delicioasă în timpul sărbătorilor, pe vreme rece sau oricând doriți un mod distractiv de a obține alimente mai vindecătoare.
Deși strugurii sunt ocoliți din cauza conținutului ridicat de zahăr, ar trebui să ne gândim la asta. Acest conținut de zahăr din struguri este cel care ajută la revitalizarea ficatului. Este un adevărat aliment de longevitate care mărește eficiența ficatului în fiecare dintre cele peste 2.000 de funcții chimice ale sale. Acidul din fructe unic pentru struguri este un excelent dizolvant de calculi biliari – gândiți-vă la asta data viitoare când mâncați un struguri, în loc să vă faceți griji dacă are prea mult zahăr sau vă va face să vă îngrășați. Creșterea în greutate este ultimul lucru creat de struguri.
Ingrediente:
- 2 căni de suc de struguri roșii;
- 3 căni de suc de afine;
- 1/2 cană de apă;
- 2 batoane de scortisoara ;
- 2 anason stelat;
- 10 cuișoare întregi;
- 3 păstăi de cardamom, ușor zdrobite;
- 3 felii groase de portocale;
- 2-3 linguri. sirop de arțar (opțional).
Mod de preparare:
Adăugați toate ingredientele într-o cratiță medie și fierbeți la foc mic timp de 30 de minute, până când aromele s-au amestecat. Se ia de pe foc și se răcește timp de 10 minute, apoi se strecoară printr-o sită și se împarte în pahare. Serviți imediat.
Porție pentru 2-3 persoane.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .