Culoarea strălucitoare, gustul și aroma curry-ului fac acest fel de mâncare remarcabil. Ca bonus, este rapid și ușor de făcut! Bucurați-vă de acest fel de mâncare minunat pe cont propriu sau cu o salată cu frunze verzi (rămîneți pe fază pentru rețetă pe blogul nostru în curând).
Această rețetă face parte din curățarea 3:6:9 a Mediului de Vindecare și este inclusă în rețetele cărții „Curățarea pentru sănătate” . Alte rețete din aceste curățări pot fi găsite pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .
Conopida: Această plantă cruciferă conține micronutrienții bor, despre care se știe că ajută sistemul endocrin – totuși conopida este mai cunoscută pentru așa-numiții goitrogeni pe care îi conține. Conopida face exact opusul pentru ceea ce este cunoscută – ajută glanda tiroidă și restul sistemului endocrin (inclusiv hipotalamusul și glandele suprarenale) să se protejeze de virușii care sunt cu adevărat în spatele unor probleme precum tiroidita.
Mazăre: Conține compuși fitochimici și carbohidrați vindecabili ușor de digerat, precum și o abundență de clorofilă, care este ușor absorbită în mucoasa intestinală, unde aceste componente hrănesc creșterea sănătoasă a celulelor și ajută la repararea membranelor mucoase atunci când mucoasa tractului intestinal este ars. răniți sau deteriorați de excesul de adrenalină, dăunători toxici, alimente dăunătoare și agenți patogeni.
Ingrediente:
- 1 cap de conopida de marime medie, taiat buchetele;
- 3/4 linguriță. mazăre verde, proaspătă sau congelată;
- 1/2 linguriță. ceapa verde, tocata;
- 2 căței de usturoi, zdrobiți;
- 1 lingura ghimbir proaspăt ras;
- 3 lingurite pudra de curry;
- 1/2 linguriță. turmeric măcinat ;
- 1/2 linguriță. chimen măcinat ;
- 1/2 linguriță. coriandru;
- 1/4 lingurita. pudră de chili (opțional);
- 1/4 lingurita. o mână de coriandru proaspăt, tocat gros, pentru ornat.
Mod de preparare:
Adăugați 4-5 inci de apă într-o cratiță medie, aduceți la fierbere și adăugați un coș de aburi. Puneți conopida și mazărea în coș, acoperiți și fierbeți la abur timp de 3-4 minute până se înmoaie. Se ia de pe foc.
Pune o tigaie mare din ceramică antiaderentă la foc mediu-mare și adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul. Gatiti timp de 2-3 minute, adaugand o lingura de apa la nevoie, pana ce ceapa verde incepe sa se inmoaie.
Reduceți focul și adăugați pudra de curry, turmericul , chimenul măcinat , coriandru măcinat și pudra de chili (dacă este folosit). Gatiti 2-3 minute. Dacă amestecul începe să se lipească de tigaie sau să se ardă, adăugați puțină apă.
Adăugați conopida înăbușită, mazărea și 1/2 linguriță. apă. Amesteca bine. Cand apa clocoteste si mazarea este frageda, ia tigaia de pe foc. Serviți supa ornata cu coriandru proaspăt.
Porție pentru 2 persoane.