„Orez prăjit” cu conopidă

"Пържен ориз" от карфиол

Echilibrarea unui plan de tratament cu cerințele unui program încărcat și nevoile celor dragi poate fi o provocare. Acest „orez prăjit” cu conopidă, cu aroma sa delicioasă și timpul rapid de preparare, vă poate face viața puțin mai ușoară. Această rețetă poate fi preparată gătită sau crudă și poate fi ușor personalizată după gustul familiei dvs., cu legumele și verdețurile proaspete preferate.

Conopida este o legumă uimitoare de inclus în dieta ta, atât crudă, cât și gătită. Este plină de nutrienți și este excelentă pentru menținerea unui sistem imunitar puternic și a unei sănătăți optime.

Conopida este bogată în vitaminele C , K și complexul B , precum și în minerale precum bor, calciu, molibden și triptofan. De asemenea, este o sursă bună de proteine ​​de înaltă calitate, ușor absorbite de organism. Conopida conține compuși anticancerigeni puternici, cum ar fi indol-3-carbinolul și sulforafanul, care sunt deosebit de utili în prevenirea cancerului de sân, de col uterin, ovarian, de colon, de stomac și de prostată.

Conopida conține un compus numit di-indolilmetan (DIM), care s-a dovedit a fi eficient în tratarea papilomavirusului uman (HPV) și a displaziei cervicale. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii excelente datorită conținutului său de omega-3 și vitamina K, ceea ce o face un aliment esențial pentru cei care încearcă să prevină inflamația cronică, cum ar fi cea observată în fibromialgie, hepatită, artrită, cardiomiopatie, fibroză chistică, sindromul de intestin iritabil (IBS) și boala Alzheimer.

De asemenea, s-a constatat că conopida ajută la protejarea mucoasei stomacului, ceea ce este vital în prevenirea creșterii excesive a bacteriei Helicobacter pylori în stomac. De asemenea, este cunoscută pentru faptul că ajută la detoxifierea eficientă a ficatului și a splinei și poate ajuta la eliminarea toxinelor din sânge, limfă, țesuturi și organe. Aflați de ce susținerea ficatului este esențială pentru o sănătate bună și o calitate a vieții în "Vindecarea ficatului" . Conopida crudă este o alternativă excelentă la orezul alb și poate fi preparată prin plasarea conopidei într-un robot de bucătărie și măcinarea ei până când capătă o textură asemănătoare orezului.

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie (aproximativ 6 buchețele);
  • 1 linguriță ulei de cocos ;
  • 1/2 ceapă roșie, tăiată cubulețe;
  • Bucată de ghimbir de 2 cm, tocată mărunt;
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt;
  • 1 morcov mare, tăiat cubulețe;
  • 1 ardei roșu, tăiat cubulețe;
  • 2 tulpini de țelină, tăiate cubulețe;
  • 1 cană de mazăre;
  • 1 linguriță ulei de susan prăjit;
  • 2 linguri de aminoacizi din nucă de cocos;
  • 1/2 linguriță de miere crudă (opțional);
  • 1 linguriță sare de mare ;
  • 1/2 jalapeño (opțional);
  • 1 cană de coriandru;
  • 1/4 cană de migdale, tocate mărunt (opțional);
  • 2 linguri semințe de susan ;
  • 1 lime.

Metodă de preparare:

Tăiați conopida în buchețele și puneți-o într-un robot de bucătărie. Mixați până când conopida capătă textura orezului grosier. Folosiți un plic de lapte de arahide sau o tifon pentru a stoarce excesul de umiditate din „orez”, apoi puneți-l deoparte.

Încălziți 1 linguriță de ulei de cocos într-o tigaie mare și sotați ceapa la foc mediu-mare până devine translucidă și gătită complet. Adăugați apă cu lingurița, dacă este necesar, pentru a preveni lipirea. Adăugați ghimbirul, usturoiul, morcovul, ardeiul gras, țelina și mazărea în tigaie împreună cu ceapa roșie și continuați să gătiți timp de 5-7 minute, până când legumele încep să se înmoaie. Adăugați orezul de conopidă, uleiul de susan prăjit , aminoacizii de cocos, mierea și sarea de mare în tigaie și amestecați bine pentru a le combina. Continuați să gătiți încă 5-7 minute, până când orezul de conopidă este fraged.

Serviți „orezul prăjit” de conopidă garnisit cu jalapeño (opțional), împreună cu coriandru, migdale zdrobite , semințe de susan și un strop generos de suc de lime!

Pentru „orez prăjit” cu conopidă crudă: urmați pasul unu pentru prepararea orezului cu conopidă și puneți orezul într-un bol mare împreună cu ceapa roșie, ghimbirul, 1 cățel de usturoi zdrobit, morcovul, ardeiul gras și țelina. Amestecați uleiul de susan prăjit , aminoacizii de cocos, sarea de mare și jalapeño în orezul cu conopidă și marinați timp de cel puțin 15 minute. Serviți garnisit cu coriandru, migdale zdrobite , semințe de susan și suc de lime.

Porție pentru 2-3 persoane.

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale a sucului de țelină și autorul cel mai bine vândut al lui New York Times, “Medium Medical – editie adaugita si revizuita”, “Alimente care îți pot schimba viața în bine”, “Vindecarea glandei tiroide”, “Vindecarea ficatului”, “Sucul de țelină”, “Vindecare prin detoxificare”, “Vindecarea creierului” şi “Protocoale pentru vindecarea creierului” născut cu capacitatea unică de a conversa cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise, care sunt înaintea timpului său.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Articole similare

Recapitulare în pauză

Începutul anului școlar este un moment de reîmprospătare după pauză! Acest suc delicios, preparat cu zinc lichid pentru copii și vitamina B12 de la Vimergy,...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Gyros vegan cu conopidă

Ia o mușcătură de gyros proaspăt, făcut cu o tortilla de ovăz fără gluten, umplută cu conopidă prăjită, salată proaspătă, ierburi aromatice și sos tzatziki...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Ceai calmant și vindecător

Acest ceai medicinal calmant este companionul perfect pentru utilizatorii de medicamente GLP-1 - medicamente pentru controlul glicemiei, pierderea în greutate sau diabetul de tip 2.

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Spritz cu balsam de lămâie

Ești stresat/ă? Relaxează-te cu acest spray organic cu balsam de lămâie.

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult