Orez prajit cu conopida

"Пържен ориз" от карфиол

Combinarea unui regim nutrițional dintr-un plan de tratament specific cu cerințele unui program încărcat și nevoile celor dragi poate fi o provocare. Acest „orez prăjit” din conopidă, cu gustul său delicios și timpul de preparare rapid, vă poate ușura puțin viața. Această rețetă poate fi preparată gătită sau crudă și poate fi făcută cu ușurință după gusturile oricui, cu legumele preferate ale familiei și ierburi verzi proaspete.

Conopida este o legumă uimitoare pe care este bine să o includeți în dieta dumneavoastră, atât crudă, cât și gătită. Este plin de nutrienți și este excelent pentru menținerea unui sistem imunitar puternic și a sănătății optime.

Conopida este bogată în vitaminele C , K și complexul B și în minerale precum bor, calciu, molibden și triptofan. De asemenea, este o sursă bună de proteine ​​de înaltă calitate care sunt ușor absorbite de organism. Conopida conține compuși puternici împotriva cancerului, cum ar fi indol-3-carbinol și sulforafan, care sunt deosebit de utili în prevenirea cancerelor de sân, col uterin, ovarian, colon, stomac și prostată.

Conopida conține un compus numit di-indolil-metan (DIM), care s-a dovedit a fi eficient în tratarea virusului papiloma uman (HPV) și a displaziei cervicale. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii excelente datorită conținutului său de omega-3 și vitamina K și este un aliment de bază pentru cei care încearcă să prevină inflamația cronică, cum ar fi cei care suferă de fibromialgie, hepatită, artrită, cardiomiopatie, fibroză chistică, sindrom de colon iritabil ( IBS) și boala Alzheimer.

De asemenea, s-a descoperit că conopida ajută la protejarea mucoasei stomacului, ceea ce este vital în prevenirea creșterii excesive a bacteriilor Helicobacter pylori în stomac. De asemenea, se știe că ajută la detoxifierea ficatului și a splinei în mod eficient și poate ajuta la curățarea toxinelor din sânge, limfă, țesuturi și organe. Aflați de ce menținerea ficatului este esențială pentru sănătatea și calitatea vieții în The Healing Medium: Liver Help . Conopida crudă este o alternativă excelentă la orezul alb și poate fi preparată prin plasarea conopida într-un robot de bucătărie și măcinarea acesteia până la o textură asemănătoare orezului.

Ingrediente:

  • 1 conopida de marime medie (aproximativ 6 buchete);
  • 1 lingura ulei de cocos ;
  • 1/2 ceapa rosie, taiata cubulete;
  • 2 cm bucată de ghimbir, tocată;
  • 3 catei de usturoi, tocati;
  • 1 morcov mare, tăiat cubulețe;
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete;
  • 2 tulpini de țelină, tăiate cubulețe;
  • 1 cană de mazăre;
  • 1 lingura ulei de susan prăjit;
  • 2 linguri. aminoacizi de nucă de cocos;
  • 1/2 linguriță. miere crudă (opțional);
  • 1 lingura sare de mare ;
  • 1/2 jalapeño (opțional);
  • 1 cană coriandru;
  • 1/4 cana migdale, tocate marunt (optional);
  • 2 linguri. seminte de susan ;
  • 1 tei.

Mod de preparare:

Tăiați conopida în buchețe și puneți-o într-un robot de bucătărie. Se amestecă până când conopida are textura de orez grosier. Folosiți o pungă de lapte de nuci sau o prospătă pentru a stoarce umiditatea suplimentară din „orez”, apoi lăsați deoparte.

Se încălzește 1 linguriță. ulei de cocos într-o tigaie mare și căliți ceapa la foc mediu-înalt până devine translucid și gătită. Adăugați apă cu o lingură dacă este necesar pentru a preveni lipirea. Adăugați ghimbirul, usturoiul, morcovul, ardeiul gras, țelina și mazărea în tigaia cu ceapa roșie și continuați să fierbeți timp de 5-7 minute până când legumele încep să se înmoaie. Adăugați în tigaie orezul cu conopidă, uleiul de susan prăjit , aminoacizi de nucă de cocos, mierea și sare de mare și amestecați bine pentru a se combina. Continuați să gătiți încă 5-7 minute până când orezul cu conopidă este fraged.

Serviți „orezul prăjit” de conopidă, acoperit cu jalapeños (opțional), alături de coriandru, migdale tăiate , semințe de susan și o stoarcere generoasă de suc de lămâie!

Pentru „Orez prăjit” cu conopidă crudă: Urmați primul pas pentru prepararea orezului cu conopidă și puneți orezul într-un castron mare împreună cu ceapa roșie, ghimbirul, 1 cățel de usturoi tocat, morcovul, ardeiul gras și țelina. Se amestecă uleiul de susan prăjit , aminoacizii de cocos, sarea de mare și jalapeños în orezul cu conopidă și se lasă la marinat timp de cel puțin 15 minute. Se serveste garnisita cu coriandru, migdale zdrobite , seminte de susan si suc de lamaie.

Porție pentru 2-3 persoane.

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale pentru suc de țelină și autorul numărul 1 al celor mai bine vândute New York Times - "Healer Medium: Health Cleanse", "Mediu de vindecare: Ajutor pentru ficat", "Mediul de vindecare: cele mai utile alimente" , "Healeral-lea mediu", “ Mediul de vindecare: vindecarea tiroidei gland”, „Suc de țelină” și „Brain Saver” (netradus încă în bulgară), s-a născut cu capacitatea unică de a conversați cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise înainte de vreme.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Articole similare

Tort turtă dulce

Această prăjitură de turtă dulce este soluția perfectă de alimentație sănătoasă, deoarece nu conține gluten, fără lactate, fără ouă și fără grăsimi! Plin de condimente...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Plăcintă cu mere fără grăsimi

Nu există nimic mai bun decât plăcinta cu mere! Cu excepția cazului în care este plăcintă cu mere fără grăsimi, fără gluten și fără lactate,...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Varză de Bruxelles prăjită cu sirop de arțar

Varza de Bruxelles din această rețetă sunt incredibil de atrăgătoare. Este dulce, picant, picant și bogat în arome. Dacă picantul nu este treaba ta, nu-ți...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Apa de afine

Această apă de merișoare este echilibrul simplu și perfect între acrișor și dulce. Este ușor de făcut, frumos de privit și o modalitate delicioasă de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult