În zilele caniculare, nimic mai bun decât o băutură cu adevărat răcoritoare și hidratantă. Pe lângă gustul uimitor al acestei limonade cu căpșuni, ghimbir, pepene verde, adăugați și o abundență de proprietăți vindecătoare care vă vor face să faceți din nou și din nou această băutură excelentă!
Pepenii verzi sunt pre-digerați - asta înseamnă că pulpa pepenelui este atât de digerabilă încât sistemul nostru digestiv abia trebuie să o proceseze când intră în organism, deoarece este atât de bogat în enzime și în unele coenzime încă nedescoperite care le întăresc. . Fructoza din pepene verde părăsește stomacul în mai puțin de un minut, după care restul fructelor intră direct în tractul intestinal, întărind și reîncarcând imediat organismul. Consumul de pepene verde este ca o terapie intravenoasă cu nutrienți. Pepenele verde, în special, este cunoscut că reduce semnificativ inflamația, ajută la eliminarea umflăturilor, ajută la pierderea în greutate și ameliorează depresia. Pepenele verde poate, de asemenea, să întărească sistemul imunitar și să îmbunătățească vederea.
Căpșunile sunt bogate în antioxidanți, ceea ce le crește capacitatea de a reface, repara și întineri organismul. Au, de asemenea, niveluri ridicate de fenoli, care sunt antiinflamatori, făcându-le un aliment de bază pentru cei care suferă de boli autoimune. De asemenea, sunt încărcate cu vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar, protejând împotriva răcelii, gripei și infecțiilor respiratorii.
Ghimbirul are proprietăți antispastice care provin din cele peste 60 de oligoelemente ale sale, peste 30 de aminoacizi (mulți dintre ei nedescoperiți) și peste 500 de enzime și coenzime care lucrează împreună pentru a calma reactivitatea. Și ca produs antiviral, antibacterian și antiparazitar, ghimbirul merită toate laudele pe care le primește pentru promovarea unui sistem imunitar sănătos. Ghimbirul este, de asemenea, ideal pentru a ajuta la stres, pentru a repara ADN-ul și pentru a îmbunătăți producția de vitamina B12 de către organism.
Ingrediente:
- ora 20.00 pepene verde, tăiat cubulețe;
- 1 lingura căpșuni, decojite și tăiate în jumătăți;
- 1 1/2 lingura de ghimbir proaspat;
- 1/3 lingurita. suc de lamaie;
- 1-2 linguri. miere cruda (optional)
- Felii de lamaie, pentru servire;
- Gheață pentru servire.
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă până se omogenizează. Serviți cu gheață și o felie de lămâie.
Porție pentru 4 persoane.