Acest fel de mâncare simplu este atât frumos, cât și delicios. Poate fi o garnitură grozavă, fie că este o ocazie specială, un prânz sau o cină cu familia și prietenii, fie că doriți doar să faceți o masă ușoară, dar delicioasă.
Cartofii sunt un carbohidrat curat extrem de important. Ele furnizează glucoza necesară care alimentează fiecare celulă și organ al corpului, inclusiv creierul. Sunt bogate în lizină , care este antipatogenă.
Această rețetă este inclusă în cartea „Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes” (netradusă încă în bulgară), care este un însoțitor al celei mai recente cărți a lui Anthony William „Brain Saver” (de asemenea, netradusă încă în bulgară). Aceste două cărți esențiale despre cel mai complex organ al nostru, creierul, analizează motivele pentru care oamenii din întreaga lume se confruntă cu probleme de sănătate mintală și simptome și afecțiuni legate de creier. „Brain Saver” dezvăluie cauzele a peste 100 de simptome, boli și tulburări legate de creier și sistemul nervos; „Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes” dezvăluie și mai în detaliu adevărul despre cum să vindeci (inclusiv curățări, rețete, protocoale de suplimente nutriționale și multe altele). Și deși încă așteptăm să apară aceste două cărți pe piața bulgară, noi cei de la PRIRODNIK traducem pentru voi materiale din ele și le publicăm pe blogul nostru .
Ingrediente:
- 2 ½ kilograme de cartofi, tocați grosier;
- 1 lingura. praf de ceapa;
- 2 linguri. praf de usturoi;
- ½ linguriță. suc de lamaie proaspat stors
- 1 lingura cimbru proaspăt sau uscat ;
- 1 lingura oregano proaspăt sau uscat ;
- 1 lingura miere crudă;
- 2 căni de roșii cherry, tăiate la jumătate.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Turnați câțiva centimetri de apă într-o cratiță medie, puneți un coș pentru aburi, adăugați cartofii și acoperiți cu un capac. Se fierbe la abur timp de 15-18 minute până se înmoaie. Se lasa deoparte la racit aproximativ 10 minute.
Pune cartofii într-un castron mare împreună cu praful de ceapă, pudra de usturoi, sucul de lămâie, cimbru , oregano și mierea crudă. Piureați cartofii până când sunt aproape omogeni (bucățile mai mari sunt bune).
Puneți piureul de cartofi într-o tavă rotundă de copt și apăsați jumătățile de roșii uniform deasupra.
Coaceți 50-55 de minute până devine maro auriu deasupra. Se răcește timp de 10 minute înainte de servire.
Porție pentru 4 persoane.
Sfat:
Acest vas nu este destinat tăierii deoarece nu își va menține forma. Cel mai bun mod de a servi este să-l culegeți cu o lingură mare.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .