anghinare la abur cu doua sosuri

Артишок на пара с два вида сос

Anghinarea este una dintre cele mai vindecătoare legume de pe această planetă. Gătit la abur, își păstrează majoritatea nutrienților și este un fel de mâncare delicios și vindecător. În această rețetă, vă vom oferi două sosuri delicioase cu care să savurați anghinare cu: sos de sirop de arțar și muștar și sos de condimente verde proaspăt de dovlecei. Rețeta este din ediția revizuită și completată a cărții „The Healing Medium” .

Anghinarea conține compuși fitochimici care opresc creșterea tumorilor și a chisturilor în interiorul ficatului. Ficatul se bazează pe alți compuși chimici găsiți în anghinare pentru multe dintre propriile sale funcții chimice - aceștia lucrează mână în mână pentru a menține puternice abilitățile de neutralizare, screening și filtrare ale ficatului.

Ingrediente:

  • 4 buc. anghinare;
  • 1 lămâie, tăiată în jumătate.

Sos de muștar și sirop de artar:

  • 2 linguri. sirop de arțar pur ;
  • 2 1/2 linguri. suc de lămâie;
  • 1 lingura. apă (puteți folosi și bulion medicinal pentru un gust mai bogat);
  • 1/2 linguriță. pudră de muștar;
  • 1/2 linguriță. ardei cayenne ;
  • 1/2 linguriță. frunze proaspete de cimbru;
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt.

Sos de dovlecel și condimente verzi proaspete:

  • 1 1/2 cani de dovlecel tocat;
  • 1 lingura. suc de lămâie;
  • 2 lingurite miere crudă;
  • 1 lingura praf de ceapa;
  • 1/2 catel de usturoi;
  • 3 până la 4 linguri. apă (puteți folosi și bulion medicinal pentru un gust mai bogat);
  • 1/4 cană ierburi proaspete verzi, cum ar fi mărar, pătrunjel, cimbru și/sau ceapă verde.

Mod de preparare:

Pentru a pregăti anghinarea, cu ajutorul unui cuțit, tăiați cu grijă sfertul de sus al fiecărei anghinare, precum și capătul fiecărei tulpini. Folosiți foarfecele pentru a tăia vârfurile frunzelor de anghinare și îndepărtați țepii. Frecați imediat toată anghinarea cu lămâia feliată.

Puneți un coș de aburi într-o oală mare umplută cu apă până la nivelul coșului. Puneți anghinarea pregătită în coș și acoperiți cu capacul oală. Se aduce la fierbere și se fierbe la abur până când frunzele de anghinare pot fi îndepărtate trăgând ușor. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 30-40 de minute, în funcție de mărimea anghinării.

Pentru a face sosul de muștar și sirop de arțar , amestecați toate ingredientele într-un castron mic. Serviți imediat.

Pentru a prepara sosul de dovlecel și condimente verde proaspăt, combinați toate ingredientele într-un blender de mare viteză și amestecați până la omogenizare. Serviți imediat.

După ce anghinarea s-a răcit puțin, rupeți frunzele, scufundați-le în sosuri și mușcați „carnea” de la baza fiecărei frunze. Apoi răzuiți tulpina de pe fiecare anghinare și bucurați-vă de miez.

Sfaturi:

Pentru prepararea celor două dips, în loc de apă, puteți folosi bulion medicinal , care va da un gust mai bogat sosurilor. Supa de legume cumpărată din magazin nu este recomandată deoarece este foarte dificil să găsești un produs care să nu conțină grăsimi, sare, arome naturale și/sau alte ingrediente nocive. Pentru un plus de confort, faceți din timp o cantitate mare de bulion de vindecare și congelați-o (puteți folosi cuburi de gheață pentru o dezghețare mai ușoară) pentru a avea la îndemână pentru rețete ca aceasta.

Porție pentru 1-2 persoane.

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale pentru suc de țelină și autorul numărul 1 al celor mai bine vândute New York Times - "Healer Medium: Health Cleanse", "Mediu de vindecare: Ajutor pentru ficat", "Mediul de vindecare: cele mai utile alimente" , "Healeral-lea mediu", “ Mediul de vindecare: vindecarea tiroidei gland”, „Suc de țelină” și „Brain Saver” (netradus încă în bulgară), s-a născut cu capacitatea unică de a conversați cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise înainte de vreme.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Articole similare

Tort turtă dulce

Această prăjitură de turtă dulce este soluția perfectă de alimentație sănătoasă, deoarece nu conține gluten, fără lactate, fără ouă și fără grăsimi! Plin de condimente...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Plăcintă cu mere fără grăsimi

Nu există nimic mai bun decât plăcinta cu mere! Cu excepția cazului în care este plăcintă cu mere fără grăsimi, fără gluten și fără lactate,...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Varză de Bruxelles prăjită cu sirop de arțar

Varza de Bruxelles din această rețetă sunt incredibil de atrăgătoare. Este dulce, picant, picant și bogat în arome. Dacă picantul nu este treaba ta, nu-ți...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Apa de afine

Această apă de merișoare este echilibrul simplu și perfect între acrișor și dulce. Este ușor de făcut, frumos de privit și o modalitate delicioasă de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult