Anghinarea este una dintre cele mai vindecătoare legume de pe această planetă. Gătit la abur, își păstrează majoritatea nutrienților și este un fel de mâncare delicios și vindecător. În această rețetă, vă vom oferi două sosuri delicioase cu care să savurați anghinare cu: sos de sirop de arțar și muștar și sos de condimente verde proaspăt de dovlecei. Rețeta este din ediția revizuită și completată a cărții „The Healing Medium” .
Anghinarea conține compuși fitochimici care opresc creșterea tumorilor și a chisturilor în interiorul ficatului. Ficatul se bazează pe alți compuși chimici găsiți în anghinare pentru multe dintre propriile sale funcții chimice - aceștia lucrează mână în mână pentru a menține puternice abilitățile de neutralizare, screening și filtrare ale ficatului.
Ingrediente:
- 4 buc. anghinare;
- 1 lămâie, tăiată în jumătate.
Sos de muștar și sirop de artar:
- 2 linguri. sirop de arțar pur ;
- 2 1/2 linguri. suc de lămâie;
- 1 lingura. apă (puteți folosi și bulion medicinal pentru un gust mai bogat);
- 1/2 linguriță. pudră de muștar;
- 1/2 linguriță. ardei cayenne ;
- 1/2 linguriță. frunze proaspete de cimbru;
- 1 lingura patrunjel tocat marunt.
Sos de dovlecel și condimente verzi proaspete:
- 1 1/2 cani de dovlecel tocat;
- 1 lingura. suc de lămâie;
- 2 lingurite miere crudă;
- 1 lingura praf de ceapa;
- 1/2 catel de usturoi;
- 3 până la 4 linguri. apă (puteți folosi și bulion medicinal pentru un gust mai bogat);
- 1/4 cană ierburi proaspete verzi, cum ar fi mărar, pătrunjel, cimbru și/sau ceapă verde.
Mod de preparare:
Pentru a pregăti anghinarea, cu ajutorul unui cuțit, tăiați cu grijă sfertul de sus al fiecărei anghinare, precum și capătul fiecărei tulpini. Folosiți foarfecele pentru a tăia vârfurile frunzelor de anghinare și îndepărtați țepii. Frecați imediat toată anghinarea cu lămâia feliată.
Puneți un coș de aburi într-o oală mare umplută cu apă până la nivelul coșului. Puneți anghinarea pregătită în coș și acoperiți cu capacul oală. Se aduce la fierbere și se fierbe la abur până când frunzele de anghinare pot fi îndepărtate trăgând ușor. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 30-40 de minute, în funcție de mărimea anghinării.
Pentru a face sosul de muștar și sirop de arțar , amestecați toate ingredientele într-un castron mic. Serviți imediat.
Pentru a prepara sosul de dovlecel și condimente verde proaspăt, combinați toate ingredientele într-un blender de mare viteză și amestecați până la omogenizare. Serviți imediat.
După ce anghinarea s-a răcit puțin, rupeți frunzele, scufundați-le în sosuri și mușcați „carnea” de la baza fiecărei frunze. Apoi răzuiți tulpina de pe fiecare anghinare și bucurați-vă de miez.
Sfaturi:
Pentru prepararea celor două dips, în loc de apă, puteți folosi bulion medicinal , care va da un gust mai bogat sosurilor. Supa de legume cumpărată din magazin nu este recomandată deoarece este foarte dificil să găsești un produs care să nu conțină grăsimi, sare, arome naturale și/sau alte ingrediente nocive. Pentru un plus de confort, faceți din timp o cantitate mare de bulion de vindecare și congelați-o (puteți folosi cuburi de gheață pentru o dezghețare mai ușoară) pentru a avea la îndemână pentru rețete ca aceasta.
Porție pentru 1-2 persoane.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .