Ratatouille

Рататуй

Ratatouille este o rețetă clasică franțuzească pentru un preparat delicios și hrănitor, care aduce o senzație de confort și căldură. Legumele apetisante fierte într-un sos bogat și aromat îl fac o alegere preferată atât pentru mesele de familie, cât și pentru întâlnirile cu prietenii. Mâncarea se potrivește de minune cu supe, salate proaspete, orez cu conopidă , quinoa sau alte garnituri de legume. De asemenea, poate fi congelat, permițându-vă să îl pregătiți în avans și să îl aveți la îndemână pentru o cină rapidă și delicioasă în orice moment.

Dovlecel: seamănă sub anumite aspecte cu castravetele, fiind și un fruct și contribuie la hidratarea ficatului. Acest lucru îi permite să rețină rezerve mici de apă, care pot fi eliberate înapoi în fluxul sanguin dacă este necesar în timpul deshidratării prelungite. Dovlecelul are un efect ușor detoxifiant, ajutând ficatul să elimine substanțele nocive. De asemenea, are un efect calmant asupra tractului digestiv, ajutând la curățarea bacteriilor și ciupercilor și facilitând absorbția nutrienților benefici. De asemenea, este un excelent suport pentru vezica biliară, datorită fitochimicelor pe care le conține, care reduc procesele inflamatorii.

Vinetele: Adesea evitată din cauza concepțiilor greșite despre plantele de cartofi, această legumă are de fapt mult mai multe beneficii decât se crede în mod obișnuit. Compoziția sa conține cantități mici dintr-un compus fitochimic astringent specific care stimulează circulația sângelui în ficat, ajută la oxigenarea acestuia și joacă un rol în protejarea împotriva diferitelor boli. Vinetele conțin și substanțe fitochimice care interacționează cu vitamina C , făcându-l mai ușor absorbit de ficat și de sistemul său de apărare. În plus, contribuie la purificarea sângelui de excesul de grăsimi și toxine, ceea ce poate reduce riscul apariției cheagurilor și ușurează povara asupra inimii.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mare verde închis (dovlecel);
  • 1 dovlecel galben mare;
  • 1 vinete;
  • 1 ardei rosu;
  • 4 ore quinoa fiartă (opțional).

Pentru sosul de rosii:

  • 4 roșii, tocate grosier;
  • 1 ceapa galbena, tocata grosier;
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt;
  • 2 linguri. pasta de tomate (vezi sfaturi);
  • 1/2 linguriță. sare de mare ;
  • 1/2 linguriță. busuioc uscat ;
  • 1/2 linguriță. amestec de condimente pentru pui;
  • 1/8 linguriță. pudră de curry.

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați cei doi dovlecei, vinetele și ardeiul roșu în felii subțiri. Lasă-le deoparte.

Pentru a pregăti sosul de roșii, combinați toate ingredientele într-o cratiță la foc mare. Amestecați frecvent timp de 2-3 minute până când roșiile încep să elibereze sucul. Reduceți focul și fierbeți, amestecând ocazional, timp de 15-20 de minute, până când roșiile sunt fragede.

Folosind un blender, amestecați amestecul până obțineți un sos gros cu bucăți mici. Dacă utilizați un blender, pulsați ușor și lăsați o deschidere pentru abur.

Se toarnă o cană de sos de roșii în fundul unui vas de copt și se întinde uniform.

Aranjați feliile de dovlecel verde închis, dovlecel galben, vinete și ardei roșu în ordinea dorită. Acoperiți tava cu hârtie de copt și coaceți timp de 45–60 de minute până când legumele sunt fragede.

Serviți vasul turnând peste el sosul de roșii rămas și serviți pe un pat de quinoa, dacă doriți.

Sfaturi:

  • Acest sos de roșii se îngheață ușor și poate fi folosit în orice moment pentru mese rapide.
  • Daca folosesti pasta de rosii din magazin, verifica sa nu contina acid citric.
  • Pentru o opțiune și mai rapidă, puteți tăia pur și simplu dovleceii, vinetele și ardeiul roșu în cuburi mari, le amestecați cu sosul de roșii și le coaceți timp de 40-60 de minute până se înmoaie.

Marimea portiei pentru 4 persoane.

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale a sucului de țelină și autorul cel mai bine vândut al lui New York Times, „The Medium Healer: A Health Cleanse, „The Medium Healer: A Liver Cleanse, „The Medium Healer: The Most Benefic Foods”, „The Medium Healer : Thyroid Healing”, The Medium Healer: A Health Cleanse”, „The Medium Healer: A Liver Cleanse”, „ The Medium Healer: The Most Benefic Foods”, „The Medium Healer: Thyroid Healing , „The Medium Healer: A Health Cleanse”, „The Medium Healer: A Liver Cleanse” născut cu capacitatea unică de a conversa cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise, care sunt înaintea timpului său.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Produse din articol

Articole similare

Elixir pentru strălucire și armonie

Credem că strălucirea interioară ar trebui dezvăluită – și ce modalitate mai bună de a străluci decât cu elixirul de strălucire și armonie de la...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Mini brioșe cu afine sălbatice

Aceste mini brioșe cu afine ies din cuptor moi, parfumate și tentant de delicioase – perfecte atât pentru micul dejun, cât și pentru o gustare...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Ceaiul „Ajutor la ficat”.

Acest ceai cu gust de pământ este suficient de puternic pentru a reuni toate proprietățile uimitoare ale brusturei, trifoiului, păpădiei și urzicii, dar suficient de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Falafel copt cu sos tahini de mentă

Aceasta reteta va satisface chiar si pe cei mai flamanzi dintre mancatori. Falafelul fraged, copt, este învelit în frunze de salată verde și combinat cu...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult