Aceste rulouri nori sunt o modalitate distractivă și ușoară de a consuma o cantitate mare de verdeață cu frunze, fără a fi nevoie să vă puneți o furculiță peste un castron mare de salată. Nu întâmplător, legumele cu frunze verzi se află în centrul acestei rețete. Deși este distractiv să adăugați alte ingrediente la rulourile nori, în scopul curățării intense, este important să rămâneți la cantitatea de verdeață cu frunze din rețetă.
Legumele cu frunze verzi conțin, de asemenea, săruri minerale valoroase și vitale, compuse parțial dintr-un grup de cofactori legați de sodiu, cum ar fi oligoelemente de iod biodisponibil, crom, sulf, magneziu, calciu, potasiu, dioxid de siliciu, mangan și molibden, care sunt crucial pentru întreținerea neurotransmițătorilor și a neuronilor și reprezintă, de asemenea, o bază fundamentală pentru construirea electroliților. În plus, legumele cu frunze verzi sunt bogate în enzime, vitamina A, vitamine B, cum ar fi acidul folic, alcaloizi medicinali (compuși ai plantelor care luptă împotriva bolilor), micronutrienți reparatori endocrini și forme de clorofilă și caroteni specifice legumelor. Acest grup unic de nutrienți lucrează împreună pentru a hrăni toate organele și sistemele corpului, făcând din frunzele verzi fundamentul sănătății noastre. Legumele cu frunze verzi au proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice.
Rulouri Nori cu legume cu frunze verzi
Ingrediente:
- 4 foi de nori
- 6 căni de verdeață cu frunze împachetate lejer (sapată romă, salată verde, rucola, spanac etc.)
- 1 roșie medie, tăiată în fâșii lungi
- 1/2 castravete mediu, tăiat în fâșii lungi
- 8 tulpini de sparanghel (sau 4 tulpini foarte mari), cu capetele tăiate
- 2 cepe, tăiate fâșii lungi, sau 1/4 ceapă dulce, feliată subțire (opțional)
- 1/4 cană muguri
- 4 fâșii de dulce Atlantic sau 2 până la 3 lingurițe de fulgi de dulce Atlantic (opțional)
- 1/4 cană suc proaspăt de portocale sau lămâie
Mod de preparare:
Pune o foaie de nori, cu partea lucioasă în jos, pe o placă de tăiat cu capătul lung aproape de tine. Pe un capăt al foii se aranjează frunzele verzi, legumele pregătite, mugurii și dulceața (dacă se folosește). Unge celălalt capăt al frunzei cu suc de portocale sau de lămâie și rulează-l strâns. Tăiați în jumătate și serviți imediat.
În Cleanse for Health vei găsi peste 75 de rețete delicioase și vindecătoare pentru tine și familia ta.Puteți găsi mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .