Să ne uităm la modul în care unele dintre ingredientele cheie din această rețetă pot sprijini vindecarea:
Dovleac: Încărcat cu nutrienți pe care ficatul le poate stoca cu ușurință. Bogat în carotenoizi care protejează celulele hepatice de leziuni. Glucoza din dovleceii de iarnă poate stabiliza ficatul, ceea ce permite stabilizarea globală a zahărului din sânge în organism.
Dovlecel: Foarte asemănător cu castravetele în anumite privințe, deoarece este, de asemenea, un fruct care este util pentru hidratarea ficatului, permițând ficatului să stocheze micro buzunare de apă pe care le poate elibera mai târziu înapoi în fluxul sanguin în momente de deshidratare cronică a dumneavoastră. viaţă. Dovlecelul are un efect ușor de curățare asupra ficatului, permițându-i să elimine în siguranță iritanții toxici. De asemenea, calmează pereții tractului intestinal, împingând microorganismele patogene, cum ar fi bacteriile și ciupercile, permițând o mai bună absorbție a nutrienților care pot fi trimisi către ficat. Dovlecelul este un aliment bun pentru vezica biliară, deoarece conține substanțe fitochimice care reduc de fapt inflamația vezicii biliare.
Rucola: Induce un efect ușor de curățare în ficat, cu compuși fitochimici nedescoperiți care permit ficatului să decidă severitatea curățării și ce toxine dorește să elibereze în siguranță (comparativ cu o curățare care ar dăuna ficatului).
Ingrediente:
- 1 lingura morcovi, tăiați cubulețe;
- 2 lingurite dovleac, tăiat cubulețe;
- 1/2 linguriță. ceapa rosie taiata cubulete;
- 2 lingurite Dovlecel, tăiat cubulețe;
- 1 lingura coriandru;
- 1/2 linguriță. chimen măcinat ;
- 1 lingura boia de ardei ;
- 1 lingura miere crudă;
- 2 lingurite spanac colectat compact;
- 2 lingurite rucola colectată compact;
- 1/4 lingurita. coriandru proaspăt colectat compact, tocat.
- 3 linguri. suc de portocale proaspat stors;
- 1/4 lingurita. coaja de portocala rasa fin;
- 1/2 catel de usturoi, ras fin;
- 1 lingura miere crudă;
- 1 lingura. suc de lămâie.
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Tapetați o tavă mare cu hârtie de copt. Aranjați morcovii, dovleacul, ceapa și dovlecelul și adăugați coriandru, chimen, ardei roșu și miere. Se amestecă bine și se coace la cuptor pentru 20-25 de minute până când legumele sunt fragede și aurii.
Între timp, pregătiți dressingul amestecând ingredientele. Se amestecă spanacul, rucola și coriandru, se pun deasupra legumele prăjite și se condimentează cu dressingul.
Serviți imediat.
Porție pentru 1-2 persoane.
Această rețetă face parte din curățarea 3:6:9 a Mediului de Vindecare și este inclusă în rețetele cărții „Curățarea pentru sănătate” . Alte rețete din aceste curățări pot fi găsite pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William.