Această salată de tăiței thailandeză ușoară, răcoritoare și aromată poate fi făcută cu dovlecei sau tăiței de mazăre (tăiței de mazăre). Combină diferitele gusturi de ușor dulce, ușor acrișor și ușor picant, precum și ghimbir și usturoi de încălzire într-un dressing care acoperă toate componentele salatei. Această rețetă este o soluție excelentă pentru un prânz ușor sau o cină.
Ardeii iute conțin zeci de compuși fitochimici care sunt benefici pentru ficat. Unul dintre acești compuși este capsaicina, care permite ficatului să se încălzească fără consecințe negative. Ficatul acceptă această căldură indusă de alimente, deoarece este un factor de reîncărcare. Sângele aduce oxigen prin toate capilarele din ficat, iar căldura indusă de capsaicină atrage imediat sânge proaspăt și curat în ficat pe toate căile. Este ca și cum ai deschide o fereastră acasă pentru a aerisi aerul viciat și a-l înlocui cu aer proaspăt. Această reîncărcare este utilă pentru răspunsul ficatului la inflamația cauzată de agenți patogeni și toxine. Încercați să nu mâncați ardeii verzi. Mănâncă-le întotdeauna roșii și bine coapte.
Salată thailandeză cu tăiței proaspeți
Ingrediente:
Pentru salata:
- 120 de grame de tăiței de mazăre (tăitei de mazăre) sau 2 1/2 căni de tăiței de dovlecel
- 1/2 cană de castraveți tăiați subțiri
- 1/2 cană de ardei gras tăiați subțiri
- 1/2 cană morcovi tăiați felii subțiri
- 1/2 cană de varză roșie feliată subțire
- 2 crengute de ceapa verde tocata
- 1/3 cană frunze de mentă și/sau busuioc thailandez, tocate grosier
Pentru pansament:
- 2 linguri. miere crudă
- 2 1/2 linguri. suc de lămâie
- 1/2 linguriță. sare de mare (optional)
- 1/2-1 linguriță. ardei iute roșu tocat fin (folosește mai mult sau mai puțin după gust)
- 1/2 linguriță. ghimbir ras fin
- 1 cățel mic de usturoi, ras fin
Mod de preparare:
Dacă folosiți tăiței de mazăre (vermicelli de mazăre), gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți și clătiți sub apă rece. Se lasa deoparte pana se raceste.
Amestecați ingredientele pentru dressing într-un castron mic.
Puneți tăițeii pe care i-ați ales într-un castron mare și adăugați legumele, ceapa verde și ierburile. Se toarnă dressingul deasupra și se amestecă până se îmbracă și se amestecă uniform.
Serviți imediat și bucurați-vă!
Porție pentru 1-2 persoane
Puteți găsi mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .