Shakshuka este o rețetă arabă, răspândită mai ales în Tunisia și Orientul Mijlociu, care include ceapă și roșii înăbușite cu condimente, iar în rețeta originală li se adaugă ouă poșate sau coapte. În rețeta noastră, ouăle sunt înlocuite cu cartofi pentru copii, astfel încât să obțineți aroma delicioasă a shakshuka fără ouăle alimentare problematice. Ouăle hrănesc agenții patogeni care stau la baza nenumăratelor boli și simptome cronice.
Cartofii sunt alimentul vindecător esențial din această rețetă și sunt un înlocuitor excelent pentru ouă din multe motive. Cartofii nu numai că au proteine foarte digerabile, dar sunt și bogați în minerale precum potasiul, precum și aminoacidul L-lizină , care ajută la reducerea inflamației cauzate de agenți patogeni, în timp ce ouăle cresc și alimentează această inflamație. Cartofii sunt utili și pentru ulcere și arsuri la stomac.
Shakshuka cu cartofi
Ingrediente:
- 8 cartofi pui, decojiti
- 1 ceapă, tăiată cubulețe
- 2-3 ardei roșu sau galben, tăiați cubulețe
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 1/2 linguriță. chimen măcinat
- 1/2 linguriță. coriandru
- 1 1/2 linguriță. paprika
- 1/4 lingurita. chili
- 3 cani de rosii taiate cubulete
- 1/4 cană apă sau bulion de legume
- 2 linguri. pasta de tomate
- niste patrunjel proaspat tocat, de servit
- niste coriandru proaspat tocat, de servit
Mod de preparare:
Puneți cartofii într-un atașament pentru aburi sau aburi peste o oală cu apă clocotită. Acoperiți și gătiți timp de 10-15 minute până când sunt aproape fragezi.
În timp ce cartofii se gătesc, puneți o tigaie din ceramică antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și ardeii tăiați cubulețe și gătiți aproximativ 3 până la 5 minute până când ceapa devine translucidă.
Adăugați usturoiul și condimentele și amestecați încă 1-2 minute. Adăugați roșiile, supa de legume și piureul de roșii. Lasă sosul să fiarbă 5 minute. Aranjați cartofii în tigaie. Acoperiți tigaia și lăsați vasul să fiarbă încă 5 până la 10 minute sau până când cartofii sunt complet fragezi.
Se serveste imediat, presarat cu patrunjel proaspat tocat si coriandru.
Porție pentru 4 persoane
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente vindecătoare și rețete delicioase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .