Unul dintre cele mai uimitoare lucruri legate de încorporarea mai multor fructe și legume în dieta noastră este modul în care papilele noastre gustative se schimbă și, în timp, începem să poftim din ce în ce mai mult din aceste alimente proaspete. Când ai poftă de legume cu frunze verzi și de beneficiile lor pentru sănătate, această supă ușor de preparat și cu gust bogat este o modalitate excelentă de a le încorpora în dieta ta zilnică într-o formă ușor digerabilă. Cu toate mineralele pe care le oferă spanacul, vei ajuta, de asemenea, la reducerea poftelor tale pentru alimente despre care știi că nu sunt bune pentru sănătatea ta în acest moment.
Această rețetă face parte din sesiunile de curățare 3:6:9 ale Mediumului Vindecător și este inclusă în rețetele cărții "Vindecare prin detoxificare" . Alte rețete din aceste sesiuni de curățare pot fi găsite pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .
Ingrediente:
- 2 căni de roșii cherry;
- 1 tulpină de țelină;
- 1 cățel de usturoi;
- 1 portocală;
- 4 căni de spanac baby;
- câteva frunze de busuioc sau câteva crenguțe de coriandru;
- 1/2 avocado (opțional; dacă doriți o rețetă fără grăsimi, omiteți-l).
Metodă de preparare:
Mixați roșiile, țelina și usturoiul cu sucul de la o portocală până se omogenizează. Adăugați treptat spanacul până se omogenizează complet. Adăugați busuiocul și avocado (opțional) și mixați. Serviți și savurați imediat!
Întrebări frecvente despre supa de spanac
Această supă se servește caldă sau rece?
Aceasta este o supă crudă care trebuie servită la temperatura camerei. Nu trebuie încălzită.
Există înlocuitori pentru roșii?
Da, poți folosi 1-2 mango în schimb.
Supa trebuie refrigerată sau se poate consuma la temperatura camerei?
Cel mai bine este să îl consumi la temperatura camerei, imediat după preparare, pentru a beneficia de cele mai mari beneficii.
Ce părere aveți despre conținutul de oxalat din spanac?
Există un mit conform căruia unele legume cu frunze verzi sunt bogate în oxalați și, prin urmare, dăunătoare. Acest lucru este complet fals și împiedică mulți oameni să obțină unii dintre nutrienții puternici și necesari și proprietățile vindecătoare oferite de alimentele despre care se crede că sunt bogate în oxalați.
Oxalații nu sunt problema așa cum se spune că sunt. Oxalații se găsesc în fiecare fruct și legumă de pe planetă. Gama vastă de nutrienți din legumele cu frunze bogate în oxalați este printre cei mai nutritivi pe care îi avem. Cercetările medicale și știința nu au descoperit încă existența antioxalați în fructe, legume și legume cu frunze care să împiedice oxalații să provoace daunele pe care se spune că le provoacă în prezent. De fapt, aceste alimente nu ne fac niciun rău, ci mai degrabă ne oferă nutrienți vindecători importanți, cum ar fi fitochimicale, vitamine și minerale.
Sunt alergic la portocale, cu ce le pot înlocui?
Puteți adăuga suc de lămâie sau lime.
Spanacul este mai sănătos crud sau gătit?
Spanacul crud este cel mai nutritiv și mai sănătos. Cel mai bine este să consumați toate legumele cu frunze verzi (salată verde, varză kale, spanac) crude.
Se poate folosi spanacul congelat pentru această supă?
Ideal ar fi ca spanacul să fie proaspăt și crud în această supă.
Ar trebui evitate roșiile pentru că fac parte din familia cartofilor?
Dacă ați auzit că plantele din familia cartofului agravează afecțiuni precum artrita, puteți risipi această concepție greșită. Cartofii, roșiile, ardeii și vinetele, odată coapte, nu au efecte negative asupra sănătății. Dimpotrivă! Aceste alimente uimitoare vă îmbunătățesc sănătatea prin nutrienții și proprietățile lor vindecătoare. Sunt exact ceea ce aveți nevoie atunci când vă confruntați cu o boală.
Teoria actuală este că aceste alimente sunt bogate în alcaloizi, care provoacă inflamații, dar nu alcaloizii sunt cei care provoacă inflamația. Problema nu este fructul, care crește pe plante din familia cartofilor. Trebuie să ne uităm la celelalte ingrediente care sunt servite cu aceste alimente. În cazul ketchup-ului și sosului de roșii, există adesea sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, iar acolo unde există roșii, veți găsi adesea paste sau o felie de pâine pentru sandvișuri.