Sushi cu sparanghel

Суши с аспержи

Aceste mici bucăți de sushi sunt ușoare, delicioase și distractive de preparat. Sosul de înmuiat și wasabi adaugă un plus de aromă și iuțeală! Acesta este sushi pe care îl poți mânca cât vrei – fără regrete.

Ingrediente:

Orez cu conopidă:

  • 1/2 conopidă (aproximativ 6 buchețele);
  • 1/3 oră ceapă tocată mărunt;
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt.

Umplutură:

  • 6 fire de sparanghel, curățate;
  • 6 foi de nori;
  • 1/2 oră ridichi feliate subțire;
  • 6 crenguțe de ceapă proaspătă;
  • 1/2 castravete, tăiat julienne (fâșii subțiri).

Sos pentru înmuiat:

  • 1/2 oră suc proaspăt stors de portocale sau mandarine;
  • 1 linguriță ardei iute copt, tocat mărunt ;
  • 1 linguriță usturoi ras fin;
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras fin;
  • 1 lingură. suc de lime proaspăt stors;
  • 1/2 lingură. miere crudă
  • 1/2 linguriță Fulgi de dulse atlantic (opțional).

Pentru servire:

  • 1 linguriță pudră de wasabi;
  • 2-3 linguri. apă.

Metodă de preparare:

Preparați sosul de înmuiere amestecând sucul de portocale sau de mandarină, ardeiul cayenne , usturoiul, ghimbirul, sucul de lime, mierea și dulce de leche (dacă folosiți). Refrigerati până când este gata de servire.

Puneți buchețelele de conopidă într-un robot de bucătărie și mixați-le prin pulsare până când capătă o textură asemănătoare orezului.

Încălziți o tigaie mare din ceramică antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și gătiți-o timp de 5-6 minute, până se înmoaie și se caramelizează.

Adăugați usturoiul și gătiți încă 2-3 minute. Apoi adăugați orezul de conopidă și gătiți, amestecând frecvent, timp de 5-7 minute sau până se înmoaie. Luați de pe foc și lăsați să se răcească puțin.

Puneți aproximativ 7-8 cm de apă într-o cratiță medie, introduceți un coș de gătit la abur, adăugați sparanghelul și acoperiți. Fierbeți-le la foc mic timp de 4-5 minute, până se înmoaie.

Așezați o foaie de nori pe un tocător cu latura lungă spre dumneavoastră. Când orezul de conopidă s-a răcit suficient, adăugați aproximativ 3/4 linguriță. Puneți-o pe marginea foii de nori cea mai apropiată de dumneavoastră și întindeți-o uniform, lăsând aproximativ 2-2,5 cm de spațiu gol la marginea superioară a foii.

Aranjați sparanghelul, ridichile, ceapa verde și castravetele pe fundul stratului de orez.

Începeți să rulați cu grijă foaia de nori de jos în sus, apăsând-o strâns. Cu puțin timp înainte de a termina rulada, înmuiați degetul în sosul de înmuiat și treceți-l de-a lungul marginii superioare a foii pentru a se lipi. Rulați sulul până la capăt. Folosind un cuțit ascuțit, tăiați fiecare rulou de sushi în bucăți egale. Repetați cu ingredientele rămase.

Amestecă pudra de wasabi cu apă până obții o pastă omogenă.

Serviți sushi imediat cu sosul și wasabi.

Porție pentru 2 persoane.

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale a sucului de țelină și autorul cel mai bine vândut al lui New York Times, “Medium Medical – editie adaugita si revizuita”, “Alimente care îți pot schimba viața în bine”, “Vindecarea glandei tiroide”, “Vindecarea ficatului”, “Sucul de țelină”, “Vindecare prin detoxificare”, “Vindecarea creierului” şi “Protocoale pentru vindecarea creierului” născut cu capacitatea unică de a conversa cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise, care sunt înaintea timpului său.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Produse din articol

Articole similare

Salată grecească

Această salată colorată este o încântare pentru simțuri – atât pentru ochi, cât și pentru papilele gustative. Este frumoasă, delicioasă și aromată. Savurați-o cu măsline...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Mojito de căpșuni fără alcool

Acest mojito fără alcool cu ​​căpșuni este băutura perfectă pentru întâlnirile cu familia și prietenii, precum și pentru orice sărbătoare, sărbătoare sau ocazie specială. Dulce...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Salată de cartofi dulci și fasole neagră cu vinegretă picantă de lime

Dacă sunteți în căutarea unei rețete proaspete, nutritive și ușor de preparat, această salată de cartofi dulci și fasole neagră cu o vinegretă acrișoară de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Batoane de desert cu caise

Dacă sunteți în căutarea unei gustări rapide și ușor de preparat în timpul zilei, aceste batoane de desert cu caise sunt perfecte pentru acest scop....

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult