Dacă sunteți în căutarea unei rețete proaspete, nutritive și ușor de preparat, această salată de cartofi dulci și fasole neagră cu o vinegretă acrișoară de lime vă va încânta! Combină legume calde, coapte cu condimente aromate, un dressing picant cu citrice și ingrediente bogate în fibre. Este potrivit atât ca fel principal, cât și ca garnitură sățioasă.
Pe lângă faptul că este delicios, este și extrem de ușor de preparat în avans - se păstrează bine în frigider și este o alegere ideală pentru prânz sau cină pe parcursul săptămânii.
Ingrediente:
Pentru salată:
- 2 cartofi dulci, tăiați cubulețe;
- 6 căței de usturoi, necurățați;
- 1/2 ceapă roșie, tocată mărunt;
- 1 ardei roșu, tăiat cubulețe;
- 2 ore fasole neagră fiartă;
- 1/4 oră coriandru proaspăt tocat (se poate înlocui cu pătrunjel);
- ora 20:00 legume cu frunze verzi (opțional);
- Sare de mare după gust.
Pentru „vinegreta” picantă de lime:
- 1/2 oră frunze de coriandru adunate lejer;
- 2 linguri. suc de lămâie;
- 2 linguri. miere crudă;
- 1/4 linguriță sare de mare ;
- 2 căței de usturoi;
- 1/2 jalapeño copt (opțional);
- Apă de 1/2 oră.
Metodă de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 220°C.
Întindeți feliile de cartofi dulci și cățeii de usturoi necurățați pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți timp de 20-30 de minute, până când cartofii sunt fragezi când îi înțepați cu o furculiță.
Curățați și tocați usturoiul copt (aveți grijă să nu vă ardeți).
Într-un bol, amestecați cartofii dulci copți, ceapa roșie, ardeiul roșu, usturoiul tocat și fasolea neagră . Amestecați bine.
Pentru a prepara vinegreta picantă de lime, puneți toate ingredientele pentru dressing într-un blender și mixați până obțineți un sos fin și ușor.
Salata poate fi servită caldă sau rece. Cu puțin timp înainte de servire, turnați vinegreta peste amestecul de cartofi dulci și fasole neagră și amestecați. Se servește presărat cu coriandru tocat pe un pat de verdețuri cu frunze verzi. Dacă doriți, adăugați puțină sare de mare după gust.
SFATURI:
Cel mai bine este să guști mai întâi puțin din jalapeño pentru a-ți da seama cât de picant este. Pentru un dressing mai picant, folosiți o bucată mai mare de jalapeño. Pentru o aromă mai blândă, folosiți o bucată mai mică și îndepărtați semințele, deoarece acestea conțin principala aromă iute. Dacă nu găsești un ardei jalapeño roșu copt, poți folosi un alt tip de ardei iute copt.