Varza de Bruxelles din această rețetă sunt incredibil de atrăgătoare. Este dulce, picant, picant și bogat în arome. Dacă picantul nu este treaba ta, nu-ți face griji că nu renunți la condimentele specifice - vei avea un deliciu dulce și sărat care îi va face pe toți să ceară mai mult.
Varza de Bruxelles este cel mai bun aliment pentru curățarea ficatului, oferind o gamă largă de compuși chimici și fitonutrienți. Compușii de sulf găsiți în mod special în varza de Bruxelles sunt diferiți de cei din orice alt aliment crucifere (adică Brassica), deoarece sunt derivați din tulpina mamă mare pe care cresc puii de varză de Bruxelles. Sulful din varza de Bruxelles este unul dintre cele mai puternice, prietenoase cu ficatul; are capacitatea de a slăbi celulele de închisoare întărite ale otrăvurilor și toxinelor dăunătorilor moștenite, deoarece are o acoperire mai mare pentru toxinele care au fost în familia ta de generații, dacă nu de secole. Odată ce slăbește închisorile celulare, vechile otrăvuri ies fără probleme. Sulful de varza de Bruxelles are capacitatea ca nimeni altul de a se agata de orice otravă și de a o scoate în siguranță din ficat, fie prin rinichi, căile biliare sau tractul intestinal, rămânând atașat până când dăunătorul părăsește organismul. Aceasta este o raritate alimentară.
Lămâile (și limele) îmbunătățesc producția de acid clorhidric, precum și producția și rezistența bilei. Conțin urme de săruri minerale care descompun agenții patogeni, cum ar fi bacteriile neproductive, mucegaiurile, drojdiile și ciupercile pentru a ajuta la protejarea sistemului imunitar al ficatului. Conținutul bogat de calciu din lămâi și lime se leagă de vitamina C din ele, iar ambele componente pătrund în ficat, unde trezesc un ficat gras, lent, stagnant, ajutând la slăbirea și dispersarea celulelor adipoase. Lămâile și limele curăță sindromul sângelui murdar, îmbunătățesc absorbția glucozei și chiar protejează pancreasul.
Ingrediente:
- 1 kg. Varză de Bruxelles;
- 2 linguri. suc de lamaie;
- 3 linguri. sirop de arțar ;
- 1 catel de usturoi;
- 1/4 linguriță. cayenne ;
- 1/4 linguriță. ardei roşu ;
- 1/4 linguriță. fulgi de ardei roșu;
- 1/2 linguriță. sare de mare .
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 220°C.
Pregătiți varza de Bruxelles îndepărtând tulpinile și înjumătățind vertical. Ar trebui să dureze aproximativ 6 ore. varză de Bruxelles înjumătățită.
Puneți sucul de lămâie, siropul de arțar , cățelul de usturoi, ardeiul roșu, ardeiul roșu dulce și jumătate din sare de mare într-un blender și amestecați până se obține o marinadă netedă. Într-un castron mare, amestecați varza de Bruxelles cu marinada.
Întindeți varza de Bruxelles cu fața în jos pe două foi de copt tapetate cu hârtie de copt. Asigurați-vă că păstrați restul de marinată în bolul de amestecare.
Prăjiți varza de Bruxelles timp de 15 până la 20 de minute până când încep să devină maro auriu. Pentru un plus de crocant, prăjiți-le timp de 1 minut înainte de a le scoate din cuptor. Reveniți imediat varza de Bruxelles prăjită în bolul de amestecare și amestecați cu marinada rămasă. Presărați sare de mare rămasă deasupra și serviți imediat pentru a vă bucura cât mai bine!
Sfat:
Nu sari peste etapa in care salvezi marinata. Odată ce prăjiți varza de Bruxelles și le întoarceți în marinată, aceștia se îmbibă cu un plus de aromă și devin extra delicioase!
Porție pentru 4 persoane.