Fiecare persoană de astăzi are nevoie de îngrijirea corespunzătoare a ficatului. Joacă un rol major și crucial în sănătatea ta și în modul în care te vei simți peste 20 de ani. Acesta este cazul chiar dacă în prezent nu suferiți de nicio boală sau vi s-a spus că ficatul dumneavoastră este în stare bună. Mai sunt multe de învățat despre ce se întâmplă cu adevărat în interiorul ficatului nostru și despre ce are nevoie pentru a ne proteja pentru anii următori.

Ficatul este responsabil pentru peste 2.000 de funcții chimice din organism (deși știința și cercetarea cred că este responsabil pentru doar aproximativ 500). Acest organ extrem de inteligent și special lucrează din greu pentru tine în fiecare zi și oră, dar și ficatul are nevoie de ajutorul tău pentru a-și îndeplini numeroasele sarcini care, în cele din urmă, te țin în viață. Ficatul tău are nevoie de alimentele, ierburile și suplimentele potrivite pentru a se curăța, a se detoxifica și a se vindeca și, foarte important, trebuie să știi ce să nu faci pentru a nu-l face să funcționeze și mai mult. Vă sugerăm să citiți cartea „Ajutor pentru Ficat” pentru a avea informațiile necesare despre cum să vă îngrijiți bine ficatul și să vă protejați sănătatea și sănătatea familiei. În el veți găsi și informații despre afecțiuni precum eczema, psoriazis, diabet, infecții streptococi, acnee, gută, balonare, litiază biliară, stres suprarenal, oboseală, ficat gras, probleme cu greutatea, SIBO și boli autoimune. Veți citi informații noi nedescoperite care vă vor schimba modul în care vă gândiți la ficatul dvs. și la ceea ce are nevoie corpul dumneavoastră pentru a se recupera de la simptomele și bolile cronice și pentru a preveni bolile mai târziu în viață.

Adevărul este că nouă din zece oameni astăzi suferă deja de un ficat lent, gras, toxic sau bolnav, iar un ficat atât de suprasolicitat joacă un rol central în aproape toate simptomele și afecțiunile de care suferă oamenii astăzi. Cunoscând adevărul și cu nutrienții și sprijinul potrivit, ficatul își poate recăpăta sănătatea și poate lucra și mai eficient pentru a repara și a preveni simptomele și bolile.

Cum funcționează ficatul pentru tine

Pentru a avea grijă de ficatul dvs., este important să înțelegeți cum funcționează. Există un vas de sânge major numit vena portă care conduce sângele din tractul gastrointestinal către ficat. Acest vas de sânge transportă vitamine, minerale, nutrienți, hormoni, oxigen, lichid hidratant și, din păcate, de asemenea, afectează ficat.

În cartea Help for the Liver, sunt descriși în detaliu dăunătorii ficatului , care sunt sute de toxine, poluanți și agenți patogeni diferiți, cum ar fi pesticide, erbicide, fungicide, medicamente, aluminiu, plumb, cupru, mercur, viruși, bacterii și multe altele. . Acestea sunt toxinele de care suntem înconjurați în lumea modernă și cu care ne naștem chiar (nu din cauza geneticii, ci pentru că sunt transmise din generație în generație prin linia familiei). Ei sunt cei care ne îmbolnăvesc. Ele sunt cele care cauzează boli și boli cronice, inclusiv afecțiunile considerate a fi boli autoimune.

Ficatul este un maestru în sortarea substanțelor bune și rele. Este nevoie de bunătate - nutrienți și alți compuși naturali benefici - și le stochează în partea ficatului unde trebuie să fie utilizate. Ficatul tău este incredibil de inteligent. El știe totul despre compușii care sunt conținuti într-un anumit aliment și despre cum să depoziteze sau să distribuie acele elemente.

Să luăm ca exemplu un măr. Acest fruct uimitor conține apă vie care este hidratantă și hrănitoare pentru ficat și întregul corp. Ficatul poate lua apa vie specială din acest măr, o poate comprima și păstra până când va trebui folosită mai târziu. Apoi, atunci când corpul tău are nevoie de aceste elemente sau ești deshidratat, ficatul poate activa și rehidrata această apă vie și o poate trimite în sânge. Toate acestea sunt informații nedescoperite care nu sunt cunoscute de medicină. Trebuie să știi cât de miraculos este ficatul tău, ca să poți avea grijă de el în mod corespunzător.

Capacitatea ficatului de a organiza tot ceea ce intră în vena portă te menține în echilibru și îți menține corpul în funcțiune. Acest lucru nu este încă cunoscut științei, dar ficatul are și propriul său sistem imunitar care îl ajută să se protejeze și, astfel, să te protejeze. Cartea Ajutor pentru ficat conține un întreg capitol despre sistemul imunitar al ficatului, cu o explicație completă a modului în care funcționează pentru tine.

De asemenea, ficatul tău identifică dăunătorii pe care i-am menționat și lucrează pentru neutralizarea și detoxifierea acestora. Neutralizarea este procesul prin care ficatul face ca toxinele să fie mai puțin dăunătoare, astfel încât, dacă acestea călătoresc prin fluxul sanguin și mai ales către inimă și creier, nu provoacă probleme grave.

Ficatul deține, de asemenea, pe unii dintre cei mai mari „infractori” și îi încuie adânc în interior. El chiar nu vrea ca anumite toxine să înoate în corpul tău și să ajungă la inimă sau creier - acești dăunători sunt prea periculoși. Prin urmare, ele sunt depozitate în depozitele profunde ale organului.

Dar pentru a face față bine tuturor acestor lucruri, este necesar ca ficatul să fie sănătos. Dacă ficatul este supraîncărcat de toxine și de alegeri alimentare slabe (acum sau în trecut) și dacă este lent, gras sau slab, nu își poate face treaba în mod corespunzător. Ca urmare, sănătatea dumneavoastră începe să sufere sau să se deterioreze și mai mult. Chiar dacă nu aveți simptome sau afecțiuni în acest moment, acest lucru nu înseamnă că nu sunt în proces de dezvoltare internă. După cum sa menționat deja, nouă din zece persoane au un ficat care funcționează lentă și, foarte curând, vor fi zece din zece persoane, așa că este important ca toată lumea să știe de ce are nevoie ficatul său și cum să limiteze și să vindece simptomele și condițiile care poate să apară ca urmare a acesteia.

Curățarea casei pentru un nou început

Este nevoie de tipul potrivit de curățare pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din ficat și, astfel, a ușura povara asupra acestuia. Terapia 3:6:9 este special concepută pentru a vă ajuta ficatul. Această curățare este o modalitate blândă și sigură de a elimina toxinele care împovărează ficatul, astfel încât să poată elimina în mod eficient dăunătorii existenți sau care apar acum - viruși, bacterii, substanțe chimice și metale - înainte de a vă îmbolnăvi. Puteți repeta curățarea de câte ori doriți și de câte ori doriți.

Este important de știut că există multe programe diferite, curățări, practici, spălări și diete care sunt populare sau despre care se pretinde că ajută ficatul. Din păcate, aproape toate nu ajută ficatul și nici măcar îi dăunează. Este extrem de important să cunoașteți adevărul despre ceea ce are nevoie cu adevărat ficatul dvs. și despre cum să-l curățați și să îl susțineți în siguranță și eficient.

Ceea ce are nevoie ficatul pentru a fi sănătos este oxigen, apă, zahăr și săruri minerale. Aceste elemente, împreună cu nutrienții din fructe și legume, sunt ceea ce tânjește organismul. Interesant este că ficatul poate absorbi nutrienți doar atunci când sunt înconjurați de zahăr (glucoză). Desigur, nu mă refer la zahăr de masă sau sirop de porumb, ci la zaharurile naturale sănătoase din fructe, roșii, cartofi și dovlecei.

Oamenii care urmează diete fără fructe sau sărace în carbohidrați își înfometează ficatul, fără să știe, și își fac un deserviciu. Dacă intră un nutrient, dar nu este legat de zahăr, ficatul îl va pune deoparte. Zahărul permite ficatului să ia nutrienții. Zahărul este combustibilul care ajută și ficatul să descompună grăsimile. Acest lucru vă poate surprinde, având în vedere cât de populare și la modă sunt dietele bogate în grăsimi, proteine ​​și carbohidrați (fie pe bază de plante sau animale). Deși aceste diete au unele avantaje prin faptul că ne privează de alimente procesate și nesănătoase, ele sunt totuși problematice.

Ficatul tău are nevoie și de zaharuri naturale pentru a se răci. Este un organ fierbinte în mod natural, dar toxinele și dietele bogate în proteine ​​și grăsimi îl fac toxic. Glucoza din fructe și legume bogate în carbohidrați ajută la răcire.

Vecinul tău ficatului: vezica biliară

Ficatul fierbinte descarcă în vezica biliară un sediment de zgură, toxine, otrăvuri și substanțe chimice, precum și colesterol și bilirubină. Vezica biliară este un organ în mod natural mai rece, iar temperatura sa este legată de temperatura ficatului. Cu cât ficatul este mai fierbinte, cu atât vezica biliară trebuie să devină mai rece. Când un ficat prea fierbinte duce la o vezică biliară prea rece, oamenii prezintă simptome precum bufeurile și transpirațiile nocturne. Aceste probleme provin din dinamica dintre ficat și vezica biliară.

Când substanțele fierbinți se răcesc în vezica biliară, se formează pietre. Acesta este modul în care oamenii fac calculi biliari. Liver Help descrie alimentele care dizolvă aceste pietre și elimină toxinele.

Alimente pentru a-ți susține ficatul

Acum că știți mai multe despre cum funcționează ficatul, să vă împărtășim unele dintre cele mai bune alimente, ierburi și suplimente pentru a ajuta la curățarea, vindecarea și îngrijirea acestuia.

Merele oferă apă vie activă care hidratează ficatul și îi susține capacitatea de a-ți hidrata corpul. Merele elimină, de asemenea, bacteriile, drojdia și mucegaiul din tractul intestinal și din ficat. În acest fel, ele țin sedimentele în afara vezicii biliare. Merele pot dizolva, de asemenea, calculii biliari. Dacă puteți, mâncați una până la trei mere pe zi (sau mai multe).

Anghinarea conține compuși fitochimici care inhibă dezvoltarea tumorilor și a chisturilor la nivelul ficatului. Anghinarea conține, de asemenea, multe funcții chimice care ajută ficatul să neutralizeze toxinele înainte ca acestea să ajungă la creier sau inimă. Ele vă ajută ficatul să vă cerne și să filtreze sângele.

Sparanghelul este bogat în flavonoide și în compuși antiinflamatori puternici - sunt ca aspirina naturală. De asemenea, ei elimină și elimină celulele adipoase și alte toxine. Sparanghelul curăță, detoxifică și calmează ficatul.

Bananele sunt alimente antibacteriene, anti-drojdie și anti-fungice. Fructoza din banane oferă combustibil rapid pentru ficat - este una dintre sursele de hrană preferate ale organului. Bananele calmează, de asemenea, mucoasa tractului intestinal.

Fructele de pădure sunt o trusă bogată de prim ajutor pentru ficat. Ficatul conține un tip de celulă cunoscut sub numele de celule Kupffer, iar afinele sălbatice sunt deosebit de bogate în antioxidanți de care au nevoie aceste celule Kupffer. Zmeura, murele si afinele sunt alimente puternice vindecatoare pentru ficat.

Varza de Bruxelles este cel mai bun aliment pentru curățarea ficatului. Îl poți mânca crud, aburit sau chiar suc. Varza de Bruxelles și alte legume crucifere au un sulf special care elimină otrăvurile și agenții patogeni din ficat.

Țelina conține subgrupuri nedescoperite de sodiu pe care le numesc săruri de grup. Aceste săruri de grup protejează membranele celulare ale ficatului. Îndepărtează virușii din celule și se leagă de otrăvuri care plutesc liber. Consumul de șaisprezece uncii (473 ml) de suc pur de țelină fără nimic în plus în fiecare dimineață, pe stomacul gol, este o modalitate puternică de a curăța ficatul.

Coriandru se leagă de metalele grele, astfel încât să le puteți elimina în siguranță din ficat și organism. Coriandru conține, de asemenea, substanțe fitochimice care inhibă alți dăunători hepatici, cum ar fi neurotoxinele și dermatotoxinele. Coriandru este un alt agent de curățare a ficatului.

Merișoarele fac multă muncă pentru ficat. Ele curăță părțile profunde ale ficatului. Acidul puternic din fructe din merisoare ucide agenții patogeni. De asemenea, au o cantitate imensă de vitamina C, care oprește oxidarea celulelor.

Castraveții sunt un bun aliat al ficatului. Ele oferă apă hidratantă pentru ficat la fel ca merele. Castraveții curăță și ficatul.

Frunzele verzi ale păpădiei provoacă o acțiune de strângere în ficat, care îl ajută să scape de toxine.

Lămâile și limele îmbunătățesc producția de acid clorhidric (HCL) în stomac. De asemenea, curăță ficatul gras și ajută la dizolvarea calculilor biliari.

Pepenii galbeni sunt un aliment de curățare incredibil de puternic, care are și capacitatea de a hidrata ficatul. Ideal este sa mananci pepeni la inceputul zilei, nu dupa ce ai mancat ceva greu.

Piersicile îndepărtează otrăvurile vechi, depozitate în adâncime, resturile și alimentele putrezite din intestinul subțire, ceea ce ajută ficatul să se recupereze.

Portocalele și mandarinele oferă o mulțime de calciu și vitamina C pe care ficatul le poate folosi, deoarece sunt combinate cu glucoza din fructe.

Pitaya , care se mai numește și fructul dragonului, este un întineritor al ficatului. Îndepărtează otrăvurile din organism. Puteți găsi adesea acest aliment cu particule cărnoase roșii în alimentele congelate.

Mierea crudă conține o combinație de zaharuri de care ficatul are nevoie, alături de minerale, vitamine și nutrienți care ajută la refacerea acesteia.

Spanacul are minerale și nutrienți care ajută ficatul. De asemenea, ajută ficatul să se îmbunătățească la vitamina B12.

Roșiile conțin substanțe fitochimice esențiale, oligoelemente, vitamine și minerale care susțin ficatul. Acidul din fructe din roșie ajută, de asemenea, vezica biliară să elimine o parte din sedimentele care pot fi blocate în partea inferioară a vezicii biliare. De asemenea, ele dizolvă calculii biliari.

Afinele sălbatice au pigmenți care inversează procesele degenerative din ficat.

Suplimente nutritive pentru a sprijini

Există și suplimente specifice care sunt utile pentru vindecarea, curățarea și întărirea ficatului. Când vine vorba de suplimente nutritive, există diferențe uriașe de calitate și compoziție.

Iată câteva dintre suplimentele care susțin ficatul și cum o fac:

5-MTHF ajută ficatul să obțină vitamina B12.

Ashwagandha este bun pentru ficat și întărește glandele suprarenale.

Pulberea de suc de iarbă de orz conține fitonutrienți care hrănesc ficatul subnutrit, permițându-i în același timp să se detoxifice.

Vitamina B12 organică cu adenozilcobalamină și metilcobalamină este crucială pentru ficat și aproape toată lumea are deficit. Chiar și atunci când testele de sânge arată că nivelul de vitamina B12 este normal, este posibil să aveți în continuare deficit.

Rădăcina de brusture este foarte vindecătoare pentru ficat și îl curăță în profunzime. Puteți găsi rădăcină de brusture în magazinele alimentare și puteți face suc sau ceai din ea.

Gheara pisicii ucide agenții patogeni și virușii care se află în ficat.

CoQ10 este un antioxidant excelent pentru ficat.

Hydrastis ucide agenții patogeni, inclusiv streptococii.

Hibiscusul conține antociani, care îi conferă culoarea roșie și ajută la refacerea ficatului.

Melisa de lămâie ucide agenții patogeni și bacteriile. De asemenea, calmează ficatul și sistemul nervos, astfel încât ficatul se poate relaxa suficient pentru a fi curățat.

Ceai de rădăcină de lemn dulce și tinctură.

Spirulina extrage metalele grele toxice care se găsesc în ficat și sunt cauza multor probleme.

Vitamina C întărește toate nivelurile sistemului imunitar individual al ficatului. Folosește vitamina C în toate cele peste 2.000 de funcții chimice.

Zincul joacă un rol critic în toate cele 2.000 de funcții chimice ale ficatului.

Ficatul tău lucrează în mod constant pentru a-ți păstra viața și a te menține în cea mai bună stare de sănătate cât mai mult timp posibil. Are nevoie doar de ajutorul tău pentru a-și face treaba. Când înveți cum să-l îngrijești în mod corespunzător și să aplici informațiile pe care le înveți, vei face tot ce poți pentru sănătatea ta acum și în viitor.

Publicații similare

[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.