Această rețetă, inspirată de paella spaniolă, vă oferă un fel de mâncare reconfortant, consistent și delicios de alimente sănătoase de servit la masa familiei. Alegeți orez brun , quinoa sau mei - toate acestea sunt cereale fără gluten care sunt mai blânde cu organismul decât orezul alb folosit de obicei în rețeta originală de paella.

Ceapa dezinfectează ficatul, protejându-l de inflamație. De asemenea, îmbunătățește controlul temperaturii sau „termostatul” ficatului, astfel încât acesta să se poată încălzi și să se răcească corespunzător.

Usturoiul este antiviral, antibacterian, antifungic (inclusiv antifungic), antiparazitar și bogat în alicina fitochimică, un compus cu sulf care previne bolile.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Puneți șofranul într-un castron mic și adăugați suficientă apă fierbinte pentru a-l acoperi. Se lasa deoparte 15 minute.

Preîncălziți cuptorul la 220°C.

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare pentru paella sau într-o tigaie mare de ceramică antiaderentă la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiți timp de 3-5 minute până se înmoaie și se rumenește. Adăugați usturoiul, piperul, boia de ardei afumată , ardeiul roșu , cimbru uscat și oregano și gătiți încă un minut.

Adăugați în apă orezul brun , roșiile, bulionul medicinal , sucul de lămâie, sare de mare și șofranul. Se amestecă ușor și se lasă tigaia să fiarbă 5-7 minute.

Transferați cu grijă tava în cuptor și coaceți timp de 15-20 de minute. Aranjați mazărea și năutul deasupra și coaceți încă 20-30 de minute sau până când orezul este fraged și fundul este crocant.

Se orneaza cu patrunjel proaspat si se serveste imediat.

Portie pentru 4 persoane,

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Publicații similare

[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.