Frunzele de aloe vera sunt un aliment vindecător miraculos, care este unul dintre cei mai vechi agenți de vindecare și antibiotice naturale din lume. Luata intern, aloea face minuni pentru asimilarea substantelor benefice, circulatia lor in tot organismul si eliminarea daunatorilor. Se știe că purifică sângele, reduce inflamația, ameliorează durerile de artrită, previne pietrele la rinichi, scade colesterolul ridicat, previne candida, crește rezistența fizică, promovează sănătatea cardiovasculară și protejează organismul de stresul oxidativ. De asemenea, calmează ulcerele, hemoroizii, gastritele, diverticulitele, colita, sindromul colonului iritabil și alte tulburări digestive. Aloe asigură recuperarea după oboseala fizică și susține funcția musculară, precum și utilizarea optimă a unui număr de vitamine, minerale și enzime. Natura sa alcalină ajută la calmarea acidozei și la alcalinizarea întregului organism.

Cum se prepară apă cu aloe vera:


Ingrediente:

  • 1 frunză proaspătă de aloe (se folosește doar o bucată de 5 cm pentru o porție)
  • o jumătate de litru de apă

Mod de preparare:

Tăiați o bucată de 5 cm din frunza de aloe. Scoateți gelul și puneți-l într-un blender cu jumătate de litru de apă. Amestecați la maxim timp de 10-20 de secunde. Se toarnă într-un pahar și se bea imediat pe stomacul gol pentru efecte optime.

Sfat: înfășurați frunza de aloe rămasă într-un prosop de bucătărie sau folie de plastic și păstrați-o la frigider, va rămâne bună până la 1-2 săptămâni.

Întrebări frecvente despre apa de aloe


Va avea aloea îmbuteliată aceleași beneficii?

Gelul proaspăt din frunze de aloe este cel mai bun atunci când este disponibil și are beneficii mai mari.

Cât de des ar trebui să beau apă de aloe?

Cel mai bine este să bei apă de aloe zilnic sau cât mai des posibil pentru rezultate optime.

Apa de aloe va provoca diaree?

Nu, nu va cauza. Este important să folosiți gelul transparent de aloe în interiorul frunzei de aloe, nu partea exterioară verde a frunzei. Cu toate acestea, dacă cineva are deja diaree, este posibil ca acesta să continue să aibă această problemă atunci când adaugă pentru prima dată noi alimente vindecătoare.

Este sigur pentru femeile însărcinate?

Da, apa cu aloe vera este sigură în timpul sarcinii.

Pot amesteca gelul de aloe într-un suc sau smoothie sau pot adăuga lămâie sau miere?

Aloe are cele mai multe beneficii terapeutice atunci când este consumat singur sau în apă, dar cu siguranță îl puteți amesteca într-un suc sau smoothie dacă doriți, sau puteți adăuga niște lămâie și miere.

Ce tip specific de plantă de aloe vera este folosit?

Căutați frunzele comestibile de Aloe barbadensis. Se găsesc de obicei în magazinele de legume sau în marile hipermarketuri. Este important să folosiți doar un soi comestibil, așa că dacă vă cultivați propria aloe, asigurați-vă că verificați dacă aveți soiul potrivit.

Nu găsesc frunze organice de aloe la magazinul nostru alimentar. Este sigur de utilizat dacă nu este organic?

Da, cel mai bine este organic, dar este bine să folosiți frunze de aloe care nu sunt organice.

Pot să beau asta în orice moment al zilei?

Apa de aloe este cea mai benefică pe stomacul gol, dar veți obține totuși beneficii dacă o beți în orice moment al zilei.

Pot îngheța aloe vera?

Cel mai bine e proaspăt. Puteți păstra frunzele la frigider și mărunțiți o bucată de aloe atunci când doriți să faceți apă de aloe.

Apa trebuie răcită?

Nu, apa la temperatura camerei este bine.

Ar trebui să beau apă de aloe după sucul de țelină dimineața sau să le altern?

Dacă bei suc de tulpini de țelină dimineața pe stomacul gol, poți bea apă de aloe după el. Așteptați cel puțin 15-30 de minute după sucul de țelină.

Este sigur în timpul alăptării?

Da, este sigur atât pentru mamă, cât și pentru copil.


Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.