Apa cu ghimbir ajută la digestia și absorbția și se crede că ajută la prevenirea răcelilor, gripei, răului de mare și vertijului. Apa cu ghimbir poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea crampelor menstruale, greață, arsuri la stomac, migrene, dureri de gât, epuizare, oboseală și constipație și este un remediu excelent pentru gastroenterită și toxiinfecții alimentare.

De asemenea, conține compuși antiinflamatori puternici numiți gingeroli și este un puternic calmant al durerii, făcându-l util în special pentru cei care suferă de dureri articulare, musculare și nervoase. Apa de ghimbir are abilități uimitoare de stimulare a sistemului imunitar și de combatere a germenilor și chiar s-a dovedit că ajută la protejarea și ameliorarea împotriva Escherichia coli, infecțiile cu stafilococ și candida.

Cum să faci apă de ghimbir?

Ingrediente:

  • 5 cm rădăcină de ghimbir proaspăt;
  • 2-3 căni de apă;
  • suc de 1/2 lămâie;
  • miere crudă.

Mod de preparare:

Rade bucata de radacina de ghimbir proaspat. Adăugați 2-3 căni de apă și stoarceți o lămâie. Îndulciți cu miere crudă. Strecurați și savurați cald sau rece. Bea puțin din această băutură pe tot parcursul zilei pentru proprietățile sale puternice de combatere a bolilor.


ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE APA DE GIMBIR


Apa trebuie să fie rece, fierbinte sau la temperatura camerei?

Apa poate fi rece sau la temperatura camerei. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți băutura ceai cald de ghimbir, puteți face acest lucru. Așteptați doar ca apa să devină caldă sau fierbinte înainte de a adăuga sucul opțional de lămâie și/sau mierea crudă pentru a păstra intacte proprietățile vindecătoare ale sucului de lămâie proaspătă și ale mierii crude.

De câte ori pe zi sau pe săptămână poate o persoană să bea apă cu ghimbir?

Îl poți bea în fiecare zi, oricând sau toată ziua, dacă vrei.

Pot folosi ulei esențial de ghimbir în loc de rădăcină de ghimbir?

Nu, uleiul esențial de ghimbir nu are aceleași beneficii terapeutice. Cel mai bine este să folosiți rădăcină proaspătă de ghimbir.

Ar trebui folosit ghimbir proaspăt sau poate fi folosit ghimbir măcinat?

Rădăcina de ghimbir proaspătă este cea mai bună.

Pot să beau apă cu ghimbir seara?

Da, este grozav să-l bei seara.

Ar trebui să curățați ghimbirul?

Nu trebuie să cureți ghimbirul, dar dacă ghimbirul tău nu este organic, ajută să-i dai un scrub bun.

Care este înlocuitorul mierii?

Puteți folosi sirop de arțar .

Trebuie să folosesc miere crudă sau pot folosi orice miere?

Mierea crudă are proprietăți curative pe care mierea industrială nu le are, așa că cel mai bine este să o folosiți crudă.

Cât timp se înmoaie?

Puteți lăsa să se înmoaie timp de 10-20 de minute.

Trebuie să-l strec?

Nu trebuie să-l strecurați.

Pot să beau apă cu ghimbir în timp ce alăptez?

Da, puteți bea apă cu ghimbir în timp ce alăptați.

Pot adăuga oțet de mere în apa cu ghimbir?

Nu, oțetul de mere este extrem de acid și mănâncă ficatul. Celulele hepatice se luptă să mențină echilibrul și eficiența în timp ce se luptă pentru oxigen, deoarece oțetul fură oxigenul din sânge și din ficat. Oțetul de mere (ca orice alt oțet) intră în stomac extrem de acid. Ficatul trebuie să-l oprească imediat și să-și folosească toate rezervele pentru a încerca să-l alcalinizeze sau măcar să-l neutralizeze. ACV riposta și natura sa acidă este atât de puternică încât stomacul pierde lupta de mai multe ori. În loc să vă alcalineze intestinul, face invers. Slăbește acidul clorhidric și descompune sucurile gastrice și își continuă drumul încă acid. Este în esență un atac asupra stomacului și tractului intestinal.

Se poate bea in timpul sarcinii?

Da, este sigur și medicinal să bei în timpul sarcinii.

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.