Secretul acestui tort sănătos cu morcovi este în condimente. Scorțișoara, vanilia, ghimbirul, cardamomul și cuișoarele se combină frumos cu stafidele, morcovii și nucile pentru a face o prăjitură plină și delicioasă. Savurați prăjitura de morcovi fără glazură sau acoperiți-l cu glazura de caju dacă doriți.

Morcovii sunt o sursă rapidă de alimentare a ficatului cu glucoză și, împreună cu aceasta, transportă și multe vitamine și minerale. Ghimbirul ajută la calmarea spasmelor din ficat și la reglarea încălzirii acestui organ important. Cardamomul crește producția de bilă și aduce viață și căldură netoxică benefică înapoi într-un ficat stagnant, lent, care s-a supraîncălzit de ani de zile și acum se răcește.

Ingrediente:

Glazură de caju (opțional):

  • 1 cană de caju crude , înmuiate cel puțin 2 ore în apă;
  • 3 linguri. zahăr de arțar (sau sirop de arțar pur );
  • 1/4 cană lapte de cocos;
  • 1 1/2 lingura. suc de lămâie.

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Acoperiți o tavă (aproximativ 20 cm) cu hârtie de copt. Într-un castron mediu, amestecați semințele de in măcinate și apa. Se lasa deoparte 5 minute.

Adăugați laptele de migdale, uleiul de cocos , zahărul de cocos și vanilia în bolul cu semințele de in . Bateți până se obține un amestec uniform. Într-un alt bol, amestecați făina de ovăz , făina de orez brun, o parte din nucile zdrobite , praful de copt, bicarbonatul de sodiu , scorțișoara , ghimbirul măcinat , cardamomul măcinat și cuișoarele măcinate. Se amestecă până se obține un amestec uniform.

Adăugați ingredientele uscate în lichid, amestecând până obțineți un aluat omogen. Adauga morcovii rasi si stafidele in aluat si amesteca pana se distribuie uniform. Turnați aluatul în tava pregătită și coaceți timp de 40-45 de minute până se rumenește deasupra. Lăsați aluatul copt să se răcească timp de 5 minute cât este încă în tavă, apoi scoateți și răciți complet.

Pentru a face glazura de caju, combinați nucile înmuiate , zahărul de arțar sau siropul pur de arțar , laptele de cocos și sucul de lămâie într-un blender de mare viteză și amestecați până la omogenizare – îndepărtați părțile după cum este necesar. Dacă este necesar, adăugați puțină apă pentru a amesteca mai bine ingredientele. Lăsați amestecul la frigider să se răcească.

Când prăjitura s-a răcit, întindeți glazura uniform peste el și presărați cu restul de nuci zdrobite. Tăiați în pătrate și serviți. Bucura-te de masa ta!

Porție pentru 6-8 persoane.

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Publicații similare

[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.