Îți place tiramisu? Încercați această rețetă sofisticată care este bogată, plină de aromă și foarte gustoasă, dar care nu conține ouă, lactate, cafea sau ciocolată! Vă veți bucura de experiența favorită de tiramisu fără să vă faceți griji cu privire la ingredientele care vă vor dăuna organismului. Servește acest tort minunat ca desert la următoarea adunare de familie sau prieteni sau ocazie specială.
Ingrediente:
Mlaştină:
- 2 căni de făină de ovăz fără gluten ;
- 1 cană de făină de migdale ;
- 1 cană de zahăr de cocos ;
- 1 lingura praf de copt ;
- 1 lingura bicarbonat de sodiu ;
- 1 lingura pudră de vanilie sau extract de vanilie fără alcool;
- 1 ⅓ cană lapte de migdale neîndulcit;
- ⅓ cană de sos de mere neîndulcit .
Crema de mascarpone:
- 2 ½ căni de caju , înmuiate timp de 1 oră în apă fierbinte;
- 1 cană de cremă de cocos;
- ½ cană de sirop de arțar ;
- 1 lingura pudră de vanilie sau extract de vanilie fără alcool;
- 3 linguri suc de lamaie proaspat stors.
Topping:
- ½ linguriță. extract de chaga ;
- ½ cană apă fierbinte.
Topping:
- 2 linguri. faina de roscove ;
- ½ linguriță. extract de chaga .
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați două tăvi mici (aproximativ 20 cm) cu hârtie de copt.
Amestecați făina de ovăz , făina de migdale , zahărul de cocos , praful de copt , bicarbonatul de sodiu și vanilia într-un castron mediu. Se amestecă bine și se lasă deoparte.
Într-un ulcior sau castron, amestecați laptele de migdale și sosul de mere . Se amestecă bine, apoi se adaugă la ingredientele uscate și se amestecă până la omogenizare.
Se toarnă în tigăile pregătite și se coace la cuptor pentru 20 până la 30 de minute. De asemenea, puteți coace într-o singură tigaie, dar timpul de gătire va crește la 40 până la 50 de minute. Lăsați marshmallows să se răcească timp de 5 minute cât sunt încă în tigaie, apoi scoateți și răciți complet. Când se răcește, tăiați ambele bezele în bucăți alungite de aproximativ 10 cm lungime și 2 cm lățime.
În timp ce marshmallow-urile se răcesc, combinați toate ingredientele pentru cremă într-un blender de mare viteză și amestecați până când sunt foarte omogene. Gustați și îndulciți dacă este necesar.
Turnați apă fierbinte peste chaga pentru a face topping-ul pentru tort.
Aranjați un strat de bucăți de pandișpan pe fundul unei forme de tort sau al unui vas similar. Stropiți sau ungeți ușor cu ceaiul chaga deasupra. Întindeți aproximativ jumătate din cremă uniform peste bucățile de burete. Repetați cu un alt strat de bucăți de marshmallow, ceai chaga și smântână. Acoperiți tava și lăsați-o la frigider pentru cel puțin 4-5 ore, de preferat peste noapte.
Se presara usor faina de roscove si pudra de chaga inainte de servire. Bucura-te de masa ta!
Porție pentru 6 persoane.Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .