Aceste mușcături de cartofi umplute sunt aperitive distractive care sunt perfecte pentru orice petrecere sau adunare. Sarea neagră de Himalaya , care este opțională pentru această rețetă, imită aroma și gustul ouălor fără a folosi ouă în ea. Ouăle sunt un aliment cu probleme pentru oricine are o boală cronică sau un simptom, așa că această rețetă oferă o alternativă fantastică care este cu adevărat vindecătoare folosind cartofi. Chiar și fără sarea neagră de Himalaya , aceste mușcături de cartofi au un gust grozav și sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la clasicele ouă umplute.
Cartofii sunt bogați în aminoacizi care suprimă în mod specific creșterea virușilor. Sunt bogate în glucoză, care oferă nutrienți pentru ficat, deoarece se bazează pe ea pentru a rămâne puternic. De asemenea, ajută la formarea rezervelor de glicogen, însăși resursa care ne protejează de problemele de zahăr din sânge, creșterea în greutate, ficatul gras și sindromul sângelui murdar. Cartofii mențin ficatul calm și stabil, asigurându-i buna funcționare. De asemenea, sunt ocoliți pentru că sunt din familia angiospermelor (multe dintre ele sunt necomestibile și otrăvitoare pentru oameni), dar în realitate au capacitatea de a inversa dezvoltarea diferitelor boli cronice.
Ingrediente:
- 10-15 cartofi mici;
- 1 lingura. suc de lămâie;
- 2 linguri. tahini ;
- 1/2 linguriță. ardei rosu ;
- 1 lingura turmeric ;
- 1 lingura sirop de arțar pur ;
- 1 catel de usturoi, tocat marunt;
- 1-3 linguri. lapte de migdale neindulcit sau lapte ușor de cocos;
- sare de mare , după gust;
- piper negru , dupa gust.
Pentru garnitura:
- 1 lingura ardei rosu ;
- o mână de ceapă verde tocată;
- 1 lingura sare neagră de Himalaya (opțional).
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Tapetați o foaie de hârtie de copt pentru copt.
Tăiați cartofii în jumătate și puneți-i cu partea tăiată în sus pe hârtie de copt. Se presară cu sare de mare și piper. Coaceți la cuptor timp de 45-50 de minute până când sunt fierte.
Scoateți cartofii din cuptor și lăsați-i să se răcească timp de 10-15 minute până când sunt suficient de rece pentru a fi manipulați. Cu o linguriță, scoateți interiorul cartofilor, lăsând puțin spațiu pe părțile laterale pentru a forma bărci.
Pune cartofii scobiți într-un castron și adaugă sucul de lămâie, usturoiul, tahini , turmericul , ardeiul roșu , siropul de arțar , sare de mare și piper negru . Se framanta pana se omogenizeaza si se adauga putin lapte de migdale daca este nevoie.
Puneți amestecul într-o pungă de patiserie prevăzută cu un vârf de stea și introduceți-l în bărcile cu cartofi. Stropiți-le cu piper roșu , ceapă verde și sare neagră de Himalaya (dacă folosiți). Serviți imediat. Bucura-te de masa ta!
Porție pentru 20-30 de mușcături.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .