Aceste gogoși de dovleac uimitor de delicioase sunt un deliciu fără grăsimi, fără gluten și fără lactate de care vă puteți bucura dumneavoastră și familia dumneavoastră! Dovleacul păstrează gogoșile pufoase și suculente, iar glazura zahăr-scorțișoară le oferă un final dulce și crocant cu scorțișoară. Ideal pentru gătit în orice perioadă a anului.
Ingrediente:
- 1 lingura piure de dovleac;
- 1/2 linguriță. zahăr de cocos ;
- 1/2 linguriță. sirop de arțar pur ;
- 1 lingura extract de vanilie fără alcool sau pudră de vanilie ;
- 1 1/2 linguriță. făină de ovăz fără gluten ;
- 1/2 linguriță. făină de orez brun;
- 1 1/2 linguriță. praf de copt ;
- 1/2 linguriță. scortisoara .
Glazura cu zahar si scortisoara:
- 2/3 linguriță. zahăr de cocos ;
- 2 lingurite scorțișoară ;
- 2-3 linguri. sirop de arțar pur sau apă (opțional).
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Într-un castron mare, amestecați piureul de dovleac, zahărul de cocos , siropul de arțar și vanilia . Se amestecă până se combină bine.
Într-un castron separat, amestecați făina de ovăz fără gluten , făina de orez brun, praful de copt și scorțișoara . Adăugați treptat ingredientele uscate în lichid, amestecând până se formează un aluat gros, dar omogen.
Transferați aluatul într-o pungă. Apăsați aluatul într-o tavă antiaderentă sau din silicon, umplând fiecare cavitate cu 2/3 din plin.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 12 până la 15 minute. De asemenea, puteți folosi o scobitoare pentru a verifica gogoșile, deoarece timpul de coacere poate varia.
În timp ce gogoșile se coc, pregătiți glazura de zahăr și scorțișoară. Într-un castron puțin adânc, amestecați zahărul de cocos cu scorțișoara .
După ce gogoșile s-au copt, lăsați-le să se răcească câteva minute. Cât este încă cald, înmuiați fiecare gogoși în glazură, astfel încât să fie acoperită uniform și generos. Pune gogoșile acoperite pe un grătar pentru a se răci complet. Dacă glazura nu vrea să se lipească de gogoși, ungeți gogoșile cu puțin sirop pur de arțar sau apă și apoi acoperiți-le cu zahăr și scorțișoară.
Aceste gogoși sunt cele mai bune când sunt încă calde și proaspete, dar pot fi păstrate într-un recipient ermetic la temperatura camerei timp de până la 3 zile.
Servește 10-12 gogoși.