Dulce și sărat se întâlnesc în această rețetă de dovleac umplut, pe care o puteți urma literal sau alege dintre legumele preferate pentru umplutură și experimentați cu condimentele preferate fără a adăuga grăsime. Jumătățile de dovleac umplute pot rămâne câteva zile la frigider, apoi le puteți reîncălzi cu ușurință la cuptor și stropiți cu pătrunjel proaspăt.

Această rețetă face parte din curățarea 3:6:9 a Mediului de Vindecare și este inclusă în rețetele cărții „Curățarea pentru sănătate” . Alte rețete din aceste curățări pot fi găsite pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Dovleacul: este încărcat cu nutrienți pe care ficatul nostru le poate stoca cu ușurință. Bogat în carotenoizi care protejează celulele hepatice de leziuni. Glucoza din dovleac poate stabiliza ficatul, ceea ce permite stabilizarea globală a zahărului din sânge în organism.

Conopida este adesea evitată de pacienții cu tiroida deoarece este etichetată drept „goitrogenă”, și de fapt, conopida este unul dintre cei mai buni prieteni ai tiroidei, deoarece ajută tiroida să lupte împotriva EBV și conține oligoelementul bor.care susține întregul sistem endocrin. Conopida conține, de asemenea, substanțe fitochimice care pot împiedica micșorarea glandei tiroide în timpul atrofiei care poate apărea cu supratratarea pe termen lung a hormonilor tiroidieni prescris de medici.

Ingrediente:

 • 1 soi de dovleac „Cigulka”, tăiat în jumătate pe lungime, curățat de semințe;
 • 2 1/4 linguriță. buchetele de conopidă;
 • 1/2 linguriță. ceapa tocata grosier;
 • 2 căței de usturoi, zdrobiți;
 • 1/4 lingurita. morcov tocat fin;
 • 1 lingura ciuperci, tăiate cubulețe;
 • 1 tulpină de țelină, tocată mărunt;
 • 1/2 linguriță. cimbru uscat ;
 • 1/2 lingura. sirop de arțar pur ;
 • 1 lingura. pătrunjel tocat; plus extra pentru decor;
 • 1/2 lingura. suc de lămâie.

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Puneți jumătățile de dovleac pe tava de copt. Coaceți la cuptor timp de 40 până la 50 de minute, în funcție de mărimea dovleacului, până când se înmoaie când sunt străpunse cu o furculiță. Adauga buchetelele de conopida intr-un robot de bucatarie si paseaza pana obtinem o textura grosiera, asemanatoare orezului. Pus deoparte.

Pune o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați ceapa tăiată cubulețe și gătiți timp de 3 până la 5 minute până când devine translucide, adăugând puțină apă dacă este necesar. Adăugați usturoiul, morcovii, ciupercile și țelina. Gatiti 5-10 minute, pana cand ciupercile si morcovii sunt fragezi. Scoate-le și pune-le într-un bol. Adăugați orezul de conopidă în amestecul de legume și ciuperci împreună cu cimbru uscat , siropul de arțar , pătrunjelul tocat și sucul de lămâie. Amesteca bine.

Când jumătățile de dovleac sunt moi, umpleți-le până la refuz cu umplutura. Pune-le din nou la cuptor pentru a se coace timp de 5 până la 10 minute. Pentru a servi, aranjați jumătățile pe o farfurie sau pe farfurii individuale. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.