Proaspeti, usori si totusi satiosi, acesti dovlecei sunt pur si simplu minunati. Savurați-le cu orez conopidă crud sau gătit. Indiferent de modul în care ai decide să consumi felul de mâncare, cu siguranță va fi delicios.
Această rețetă face parte din curățarea 3:6:9 a Mediului de Vindecare și este inclusă în rețetele cărții „Curățarea pentru sănătate” . Alte rețete din aceste curățări pot fi găsite pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .
Dovlecel: În unele privințe, seamănă foarte mult cu castraveții, deoarece sunt și un fruct util pentru hidratarea ficatului, permițându-i să stocheze micro-buzunare de apă pe care ulterior le poate elibera înapoi în circulație în perioadele de deshidratare cronică. . Dovlecelul are un efect ușor de curățare asupra ficatului, permițându-i să elimine în siguranță dăunătorii otrăvitori. De asemenea, acţionează liniştitor asupra pereţilor tractului intestinal, împingând agenţii patogeni precum bacteriile şi ciupercile, permiţând o mai bună absorbţie a nutrienţilor care pot fi trimisi la ficat. Dovlecelul conține substanțe fitochimice care reduc inflamația vezicii biliare.
Usturoiul: Pe măsură ce ficatul luptă cu invazia agenților patogeni, are nevoie de ierburi și alimente care să-l ajute în această luptă. Usturoiul este unul dintre aceste alimente. Proprietățile vindecătoare, înțepătoare și astringente ale usturoiului sunt cel mai rău coșmar al agenților patogeni. Substanțele fitochimice din usturoi se infiltrează prin pereții tractului intestinal în vasele de sânge care duc prin vena portă hepatică în ficat. Sistemul imunitar al ficatului salută acești compuși pentru că știe că sunt ca o armată auxiliară care ajută sistemul imunitar să-și ia aerul și să se reîncarce.
Ingrediente:
PENTRU OREZ DE CONOPIDĂ
- 1 kg. buchetele de conopidă;
- 1/4 cană de apă.
PENTRU LEGUME LA ABUR
- 1 dovlecel verde mediu, tăiat în jumătăți de lună;
- 1 dovlecel galben mediu, tăiat în jumătăți de lună;
- 2 căței de usturoi, zdrobiți;
- 1/4 ceapa verde, tocata;
- 1 lingura ardei roșu măcinat grosier;
- 1 lingura sirop de arțar pur sau miere crudă;
- 1 lingura. suc de lamaie sau de lamaie.
Mod de preparare:
Pentru a face orezul cu conopidă, puneți buchețelele de conopidă într-un robot de bucătărie și faceți piure până când obțineți o textură grosieră, asemănătoare orezului.
Pune o tigaie la foc mediu-mare. Cand este fierbinte se adauga apa si apoi orezul cu conopida. Acoperiți și gătiți până se înmoaie, aproximativ 2-3 minute. Pus deoparte.
Într-o tigaie mare de ceramică sau un wok cu un strat antiaderent, la foc moderat de mare, puneți dovlecelul, usturoiul, ceapa și ardeiul roșu. Gatiti 5-6 minute pana cand dovleceii incep sa se inmoaie. Adăugați siropul de arțar sau mierea și sucul de lămâie. Gatiti pana cand toate produsele sunt fragede si gata de consumat.
Se serveste cu orez cu conopida.