Proaspătă și strălucitoare, această salată atractivă oferă puțin din toate: verdeață fragedă cu frunze verzi, ridichi crocante, roșii suculente, cartofi cremosi, fasole verde suculentă, măsline aromate și ierburi aromatice proaspete - toate acoperite într-un dressing ușor dulce și picant.

Cartofii conțin proteine ​​extrem de ușor digerabile. De asemenea, sunt bogate în minerale precum potasiul, precum și în aminoacidul L-lizină, care ajută la reducerea inflamației cauzate de agenții patogeni.

Fasolea verde este foarte blândă cu stomacul, ceea ce o face o alegere deosebit de bună pentru oricine are un intestin sensibil.

Ingrediente:

 • 1 kg. cartofi pui, tăiați în jumătate;
 • 1 lingura fasole verde, în păstăi;
 • 4 ore legume cu frunze verzi bine împachetate - precum cimbru, rucola sau salată verde;
 • 1 1/2 linguriță. roșii cherry, tăiate în jumătate;
 • 1/2 linguriță. ridichi tăiate felii subțiri;
 • 1/4 lingurita. măsline fără sâmburi (fără ulei și fără acid citric; opțional; nu adăugați dacă doriți ca salata să fie fără grăsimi);
 • 1/4 lingurita. frunze de busuioc culese lejer, rupte grosolan;
 • 2 linguri. frunze de cimbru proaspăt culese lejer.

ÎMBSĂMÂNT:

 • 2 linguri. suc de lamaie proaspat stors;
 • 1 1/2 lingura. miere crudă.
 • 1 lingura frunze de cimbru proaspăt sau 1/2 linguriță. cimbru uscat ;
 • 1/4 lingurita. pudră de muștar;
 • 1/2 lingura. şalotă tocată mărunt (opţional).

Mod de preparare:

Adăugați 3 inci de apă într-o cratiță medie, puneți coșul pentru aburi, adăugați cartofii și acoperiți. Se fierbe la abur timp de 15-18 minute până se înmoaie. Scoateți cartofii și răciți-i.

Pregătiți fasolea verde în același mod. Se fierbe la abur timp de 4-5 minute până când este verde strălucitor și fraged. Scoateți și răciți.

Se amestecă toate ingredientele pentru dressing.

Aranjați pe farfurii verdețurile cu frunze verde, cartofii, fasolea verde, roșiile cherry, ridichile, măslinele (dacă se folosesc), busuiocul și cimbru. Se toarnă dressingul peste salată și se servește.

Porție pentru 2 persoane.

Sfaturi:

Pentru o rețetă fără grăsimi, omite măslinele. Dacă alegeți să includeți măsline, căutați măsline uscate la soare sau un alt soi care nu conține ulei, acid citric sau sare de masă.

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.