Sparanghelul este una dintre cele mai puternice legume din arsenalul tău de vindecare. Sunt bogate în minerale esențiale precum seleniu, zinc și mangan, care sunt vitale pentru un sistem imunitar puternic și sănătos. De asemenea, sunt bogate în vitaminele A, K și complexul B, inclusiv în acid folic, care este esențial pentru un sistem cardiovascular sănătos și pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate.
Sparanghelul conține acid aspartic, care este un aminoacid care neutralizează excesul de amoniac din organism, adesea cauza oboselii, durerilor de cap și indigestiei. Conțin cantități semnificative de fibre și proteine sănătoase care ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge, previn constipația, stabilizează digestia și opresc nevoia de a mânca în exces.
Există un compus numit asparagină găsit în sparanghel care acționează ca un diuretic natural care descompune cristalele de acid oxalic și uric stocate în mușchi și rinichi și le elimină prin urină. Acest diuretic natural este util în reducerea retenției de apă, a umflăturilor și a edemului în organism. Sparanghelul este, de asemenea, bogat în glutation, care este o putere antioxidantă și mai ales benefic pentru persoanele care suferă de boli autoimune, boli hepatice, boli de inimă, cancer și diabet. Sunt cunoscute că întăresc ficatul, rinichii, pielea, ligamentele și oasele, iar conținutul lor de clorofilă le face grozave pentru a ajuta sângele.
Sparanghelul conține, de asemenea, inulină, care promovează bacteriile bune în intestin, îmbunătățind absorbția nutrienților și susținând funcționarea corectă a sistemului imunitar. Sparanghelul este o legumă hrănitoare, delicioasă, care poate fi consumată crudă sau aburită și adăugată în supe, salate, tocane, orez și/sau mâncăruri de legume.
În rețeta de astăzi, sparanghelul este prăjit și servit pe o salată proaspătă care îmbină perfect elementele reci și calde. Sparanghelul și roșiile prăjite vă vor încălzi din cap până în picioare, în timp ce prospețimea strălucitoare a lămâii, legumele fragede cu frunze verzi și nucile de pin delicios de crocante adaugă aromele și texturile potrivite. Preparatul va dura doar câteva minute și este o modalitate curată și ecologică de a vă bucura de mâncare!
Ingrediente:
- 1 buchet de sparanghel, cu capetele tăiate;
- 2 lingurite roșii cherry;
- ora 20.00 amestec de legume cu frunze verzi;
- 2 linguri. nuci de pin;
- 1 lamaie;
- 1 lingura ulei de măsline (opțional);
- 1/4 linguriță. sare de mare (opțional).
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pe o tava tapetata cu hartie de copt intindeti uniform tulpinile de sparanghel. Ungeți cu puțin ulei de măsline și stropiți cu sare de mare (opțional). Coaceți timp de 12 minute sau până când se înmoaie.
Asezati rosiile cherry in tava langa sparanghel. Coaceți încă 12 până la 15 minute până se rumenesc ușor.
Împărțiți amestecul de legume cu frunze verzi între două farfurii. Aranjați sparanghelul și roșiile cherry deasupra.
Stropiți salata cu nuci de pin, suc de lămâie și piper negru proaspăt măcinat.
Porție pentru două persoane.