Salata cu sparanghel prajit si rosii cherry

Салата с печени аспержи и чери домати

Sparanghelul este una dintre cele mai puternice legume din arsenalul tău de vindecare. Sunt bogate în minerale esențiale precum seleniu, zinc și mangan, care sunt vitale pentru un sistem imunitar puternic și sănătos. De asemenea, sunt bogate în vitaminele A, K și complexul B, inclusiv în acid folic, care este esențial pentru un sistem cardiovascular sănătos și pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate.

Sparanghelul conține acid aspartic, care este un aminoacid care neutralizează excesul de amoniac din organism, adesea cauza oboselii, durerilor de cap și indigestiei. Conțin cantități semnificative de fibre și proteine ​​sănătoase care ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge, previn constipația, stabilizează digestia și opresc nevoia de a mânca în exces.

Există un compus numit asparagină găsit în sparanghel care acționează ca un diuretic natural care descompune cristalele de acid oxalic și uric stocate în mușchi și rinichi și le elimină prin urină. Acest diuretic natural este util în reducerea retenției de apă, a umflăturilor și a edemului în organism. Sparanghelul este, de asemenea, bogat în glutation, care este o putere antioxidantă și mai ales benefic pentru persoanele care suferă de boli autoimune, boli hepatice, boli de inimă, cancer și diabet. Sunt cunoscute că întăresc ficatul, rinichii, pielea, ligamentele și oasele, iar conținutul lor de clorofilă le face grozave pentru a ajuta sângele.

Sparanghelul conține, de asemenea, inulină, care promovează bacteriile bune în intestin, îmbunătățind absorbția nutrienților și susținând funcționarea corectă a sistemului imunitar. Sparanghelul este o legumă hrănitoare, delicioasă, care poate fi consumată crudă sau aburită și adăugată în supe, salate, tocane, orez și/sau mâncăruri de legume.

În rețeta de astăzi, sparanghelul este prăjit și servit pe o salată proaspătă care îmbină perfect elementele reci și calde. Sparanghelul și roșiile prăjite vă vor încălzi din cap până în picioare, în timp ce prospețimea strălucitoare a lămâii, legumele fragede cu frunze verzi și nucile de pin delicios de crocante adaugă aromele și texturile potrivite. Preparatul va dura doar câteva minute și este o modalitate curată și ecologică de a vă bucura de mâncare!

Ingrediente:

  • 1 buchet de sparanghel, cu capetele tăiate;
  • 2 lingurite roșii cherry;
  • ora 20.00 amestec de legume cu frunze verzi;
  • 2 linguri. nuci de pin;
  • 1 lamaie;
  • 1 lingura ulei de măsline (opțional);
  • 1/4 linguriță. sare de mare (opțional).

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Pe o tava tapetata cu hartie de copt intindeti uniform tulpinile de sparanghel. Ungeți cu puțin ulei de măsline și stropiți cu sare de mare (opțional). Coaceți timp de 12 minute sau până când se înmoaie.

Asezati rosiile cherry in tava langa sparanghel. Coaceți încă 12 până la 15 minute până se rumenesc ușor.

Împărțiți amestecul de legume cu frunze verzi între două farfurii. Aranjați sparanghelul și roșiile cherry deasupra.

Stropiți salata cu nuci de pin, suc de lămâie și piper negru proaspăt măcinat.

Porție pentru două persoane.

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale pentru suc de țelină și autorul numărul 1 al celor mai bine vândute New York Times - "Healer Medium: Health Cleanse", "Mediu de vindecare: Ajutor pentru ficat", "Mediul de vindecare: cele mai utile alimente" , "Healeral-lea mediu", “ Mediul de vindecare: vindecarea tiroidei gland”, „Suc de țelină” și „Brain Saver” (netradus încă în bulgară), s-a născut cu capacitatea unică de a conversați cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise înainte de vreme.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Articole similare

Plăcintă cu mere fără grăsimi

Nu există nimic mai bun decât plăcinta cu mere! Cu excepția cazului în care este plăcintă cu mere fără grăsimi, fără gluten și fără lactate,...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Varză de Bruxelles prăjită cu sirop de arțar

Varza de Bruxelles din această rețetă sunt incredibil de atrăgătoare. Este dulce, picant, picant și bogat în arome. Dacă picantul nu este treaba ta, nu-ți...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Apa de afine

Această apă de merișoare este echilibrul simplu și perfect între acrișor și dulce. Este ușor de făcut, frumos de privit și o modalitate delicioasă de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Cartofi dulci dublu copți

Această rețetă cremoasă și decadentă de cartofi dulci este pe cât de reconfortantă, pe atât de delicioasă. Cartofii dulci copți se amestecă cu cremă de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult