Trecătorii din supermarket trec de obicei cu vedere la umilul papaya. Ei nu știu că, evitând acest fruct, le lipsește o parte din mântuirea lor. Dacă te lupți cu orice tulburare gastrointestinală, nu există un remediu mai bun decât papaya. Poate inversa afecțiuni precum colita, boala Crohn, sindromul intestinului iritabil , ulcerele, diverticulita, gastrita, crampele stomacale, bolile hepatice și pancreatita. Papaya distruge, de asemenea, Helicobacter pylori, Clostridium difficile și Escherichia coli, precum și elimină intestinele de alte bacterii și paraziți nefavorabili, inclusiv viermi. Papaya este un aliment ideal dacă aveți o creștere excesivă a bacteriilor intestinale subțiri (SIBO).

Papaya este fructul numărul unu pentru îmbunătățirea digestiei. Fiecare papaya conține peste 500 de enzime digestive puternice nedescoperite care susțin pancreasul, digestia și întăresc pereții tractului intestinal, reducând inflamația și prevenind formarea țesutului cicatricial. Combinația de aminoacizi și enzime din papaya creează substanțe fitochimice nedescoperite care resping virușii. Papaya conține, de asemenea, coenzime puternice și încă nedescoperite care cresc alcalinitatea în tractul intestinal.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a ameliora constipația, papaya este pentru tine. Daca suferi de dureri de stomac sau mucoasa intestinala inflamata, papaya va fi aliatul tau in tratarea terminatiilor nervoase iritate care contribuie la aceste afectiuni. Ori de câte ori cineva a trecut printr-o perioadă în care nu mănâncă, fie de foame, anorexie sau boală gravă, piureul de papaya este ca o magie pentru procesul de nutriție, deoarece oferă suficiente calorii, nutrienți optimi și se digeră atât de favorabil.

Papaya este, de asemenea, un remediu minune pentru piele. Acest fruct are un efect antirid și o sursă de proprietăți de tinerețe datorită conținutului său ridicat de vitamine, minerale și, cel mai important, carotenoide. Papaya nu numai că poate ajuta pielea să strălucească din nou, dar poate, de asemenea, să înlăture eczemele, psoriazisul și acneea.

BOLI

Dacă aveți oricare dintre următoarele afecțiuni, încercați să includeți papaya în dieta zilnică:

Constipație, sindrom de colon iritabil (IBS), boala Crohn, colită , ulcer, diverticulită, boli hepatice, boli ale vezicii biliare , paraziți, infecție cu Clostridium difficile, Escherichia coli sau Helicobacter pylori, viermi, eczeme, psoriazis, acnee, gastropareză, lupus cronic, sindromul de oboseală, virusul Epstein-Barr/mononucleoza , excesul bacterian intestinal subțire (SIBO), fibromialgie, scleroza multiplă , scleroza laterală amiotrofică, herpes zoster , boala Lyme, toate bolile și tulburările autoimune, migrene, depresie, infecții ale tractului urinar, incontinență (scurgeri involuntare de urină), diabet, hipoglicemie, boala Graves, tiroidita Hashimoto, tulburări de sânge, fistulă enterocutanată, tulburări de alimentație, tulburări digestive.

SIMPTOME

Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome, încercați să includeți papaya în dieta zilnică:

dureri de stomac, balonare , gaze, crampe de stomac, gastrită, decolorare a pielii, unghii fragile, căderea părului , sensibilitate la sistemul nervos central , anxietate, dureri articulare, cearcăne sub ochi, oboseală, slăbiciune, sensibilitate chimică, durere de ochi, articulație temporomandibulară probleme, umăr înghețat, furnicături și amorțeală, paralizie Bell, hipotiroidism, senzație de arsură a pielii, rigiditate musculară, hipertiroidism, ochi tulburi, ochi uscați, încetinirea funcției hepatice, dezechilibru sanguin, durere în vezica urinară, spasme vezicii urinare, indigestie, mâncărime anală , ceață cerebrală , pierderi de memorie, reflux acid, diaree, disconfort digestiv, flatulență.

SUPORT EMOTIONAL

Papaya te poate scoate rapid pe tine sau pe persoana iubită dintr-o dispoziție îmbufnată. Asigurați-vă întotdeauna că aveți o papaya de împărțit atunci când vă simțiți iritabil, nervos sau nerăbdător. Papaya aduce lumină oricui o consumă, alungând negativitatea și întunericul, curățând judecata veche, resentimentele și frustrarea reținută.

O LECȚIE SPIRITUALĂ 

Arborele de papaya este adesea subțire și fragil, dar fiecare produce o recoltă mare de unul dintre cele mai grele fructe. Această voință și hotărâre de a depăși fizica și echilibrul indiferent de ceea ce este aproape supranatural. Ne învață că ne putem depăși slăbiciunile aparente atunci când lucrăm în slujba unei cauze nobile. Nu contează cum arătăm în exterior; adevărata esență care se află în fiecare dintre noi determină ceea ce putem realiza cu adevărat.

Adevărurile vindecătoare sunt ascunse în fiecare papaya. Pe măsură ce îl mâncăm, corpul nostru recunoaște imediat aceste elemente și le folosește, remodelându-ne fizic, astfel încât să ne putem vindeca și să devenim cel mai puternic sinele nostru. Pomii de papaya și fructele lor vor să ne facă să înțelegem că nu există limite pentru vindecare, creștere și dezvoltare. Bolile și provocările fizice nu ne pot împiedica să transformăm situații care la prima vedere par imposibile.

SFATURI 

* Pentru constipatie, consumati o jumatate de papaya zilnic.

* Căutați soiul de papaya cunoscut sub numele de "Maradol" care crește în Mexic și America Centrală. Fructul este de dimensiuni medii spre mari și este de preferat soiurilor hawaiene care sunt contaminate cu OMG-uri. (Este o altă problemă dacă cultivați papaya pe ai grădina ta din Hawaii. Ai grijă să eviți influențele OMG.)

* Dacă vă place gustul picant, mâncați câteva semințe de papaya împreună cu fructele. Consumul săptămânal a unei mici porții de semințe de papaya ucide paraziții. Pentru o recuperare maximă a sănătății intestinale, bea tonic de papaya, care este piure de papaya cu suc de țelină.

SMOOTHIES PAPAYA BOWL

Ai putea spune că aceste boluri pentru smoothie cu papaya sunt prea frumoase pentru a fi mâncate. Nu lăsa asta să te oprească, totuși. Papaya și zmeura sunt făcute unul pentru celălalt, iar adaosul de banane, mango și mentă îl face o încântare divină. Distrați-vă creându-vă propriile modele și personalizând această rețetă după cum doriți. Posibilitățile sunt nesfârșite.

Ingrediente:

  • 6 căni de papaya tăiate cubulețe
  • 4 curmale, fără sâmburi
  • 2 cani de zmeura
  • 1 cană de mango tăiat cubulețe
  • 1 banană, feliată
  • 1 lingura. fulgi de cocos
  • 1 lingura. menta proaspata tocata
  • 1/2 lime

Mod de preparare:

Combinați papaya, curmalele și 1 cană de zmeură într-un blender și amestecați până la omogenizare. Se toarnă amestecul în 2 boluri, se aranjează cu bucățile de mango, banana și restul de zmeură. Pentru a termina, stropiți cu așchii de nucă de cocos, mentă proaspătă și un strop de lime.

Porție pentru 2 persoane

Puteți găsi mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase în cartea lui Anthony William „The Most Healthy Foods” și pe blogul nostru .

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.