Acest cocktail nu este doar delicios, ci și perfect dezvoltat. Conține cinci ingrediente cheie care lucrează în sinergie pentru a elimina metalele grele precum mercurul, plumbul, aluminiul, nichelul, cuprul și cadmiul din organism.

Metalele grele toxice sunt aproape peste tot în jurul nostru și sunt conținute în lucrurile cu care venim în contact zilnic, cum ar fi cutiile de aluminiu și folia de aluminiu, bateriile, recipientele metalice, vopseaua veche și chiar în alimentele pe care le consumăm. De exemplu, pesticidele și erbicidele (care sunt greu de evitat complet chiar și cu o dietă organică strictă) sunt o sursă comună de metale grele. Drept urmare, cei mai mulți dintre noi purtăm în jur metale grele care au fost cu noi cea mai mare parte a vieții noastre și care s-au acumulat adânc în celulele noastre.

Din păcate, tocmai aceste metale „vechi” care au rămas în corpul nostru o perioadă lungă de timp reprezintă cea mai mare amenințare pentru sănătatea noastră. De exemplu, în timp, metalele grele toxice se pot oxida, deteriora țesuturile din jur și pot provoca inflamații. Ele ne otrăvesc literalmente corpul și pot provoca leziuni aproape oricărui sistem și organ, inclusiv creierul, ficatul, sistemul digestiv și alte părți ale sistemului nervos. Metalele grele toxice reprezintă o povară uriașă pentru sistemul nostru imunitar, făcându-ne vulnerabili la diferite boli.

Deși toate tipurile de toxine sunt dăunătoare, metalele grele reprezintă o amenințare unică. Nu numai că sunt dăunătoare în sine, dar sunt și o formă de neurotoxină (o otravă care perturbă funcția nervoasă și derutează sistemul imunitar). Neurotoxinele din metale grele pot inflama și irita sistemul nostru nervos central (în special creierul), provocând o serie de simptome precum pierderea memoriei, ceața creierului, oboseala și depresia. Metalele grele toxice pot stimula, de asemenea, inflamația în tractul digestiv, eliberând otrăvuri și în intestinele noastre. De parcă nu ar fi suficient de rău, metalele grele servesc și ca sursă de hrană pentru viruși, bacterii, paraziți și alți agenți patogeni din corpul nostru.

Metalele grele, de exemplu, pot servi ca mediu nutritiv pentru streptococii de grup A sau B, Escherichia coli, Clostridium difficile, Helicobacter pylori, precum și pentru dezvoltarea celulelor de drojdie. Acest lucru poate crea o creștere excesivă a mai multor bacterii în intestinul nostru, ceea ce duce la o afecțiune cunoscută sub numele de SIBO (small intestinal bacterial overgrowth). Se caracterizează prin balonare, dureri abdominale, diaree, constipație (sau ambele) și poate duce la deficiențe de nutrienți. În plus, atunci când viruși precum Epstein-Barr și herpes zoster se hrănesc cu metale grele toxice, pot provoca simptome precum amorțeală, rigiditate, oboseală, anxietate, palpitații, tinitus, amețeli și vertij, precum și dureri de gât, dureri de genunchi, picioarele, spatele capului și o serie de probleme care sunt adesea atribuite altor cauze.

În stilul de viață de astăzi, este aproape imposibil să nu ingerăm unele dintre aceste metale grele toxice, așa că, pentru a ne menține sănătatea, este de o importanță vitală să le îndepărtăm din corpul nostru înainte ca acestea să provoace daune suplimentare organismului nostru. Din fericire, este relativ ușor să le scoatem din corpul nostru dacă mâncăm alimentele potrivite. Adăugarea următoarei echipe vedete de alimente în dieta dumneavoastră și asigurarea faptului că le consumați în mod regulat vă va ajuta să vă scăpați corpul de metalele grele:

Spirulina: Această algă albastru-verde comestibile trage metalele grele din creier, sistemul nervos central și ficat, absorbind în același timp pe cele extrase cu ajutorul sucului de iarbă de orz pudră. Luați 1-2 lingurițe. pulbere sau 3-6 capsule amestecate în apă, apă de cocos sau suc.

Pulbere de suc de iarbă de orz: pregătește mercurul astfel încât să poată fi absorbit complet de spirulina. Această plantă alimentară are capacitatea de a extrage metale grele din splină, tractul intestinal, pancreas, tiroidă și sistemul reproducător. Se beau 1-2 lingurite. sau 3-6 capsule amestecate în apă sau suc de cocos .

Coriandru proaspăt: pătrunde adânc în locurile greu accesibile din corp, scoțând metalele care s-au acumulat în trecut (deci este un mare ajutor pentru a elibera mercurul pe care l-ați moștenit!). Amestecați o cană într-un smoothie sau suc, sau adăugați la o salată sau guacamole.

Afine sălbatice: Extrage metalele grele din țesutul cerebral, vindecând și reparând „fisurile” formate prin oxidare după îndepărtarea metalelor grele. Este important să consumați afinele sălbatice (mai degrabă decât cultivate) deoarece posedă fitonutrienți unici cu abilități speciale de detoxifiere. Antioxidanții puternici din afinele sălbatice ajută la repararea oricăror daune oxidative rămase după îndepărtarea metalelor grele. Acest lucru este deosebit de important pentru țesutul cerebral - de fapt, afinele sălbatice sunt cel mai puternic aliment pentru oprirea sau, în unele cazuri, inversarea procesului care provoacă Alzheimer și demență. Mănâncă cel puțin o cană de afine sălbatice pe zi sau 1 lingură de pudră de afine sălbatice.

Notă: în timp ce afinele cultivate sunt hrănitoare, nu au capacitatea de extragere a metalelor pe care o au afinele sălbatice. Afinele sălbatice pot fi găsite în secțiunea de alimente congelate din majoritatea supermarketurilor.

 

Atlantic Dulce: Pe lângă mercur, această algă comestibilă are capacitatea de a se lega de plumb, aluminiu, cupru, cadmiu și nichel. Spre deosebire de alte alge marine, Atlantic dulse, în sine, este un puternic agent de îndepărtare a mercurului. Ajunge în locurile adânci ascunse ale tractului digestiv și intestinelor, găsind mercurul, legându-se de acesta și nu eliberându-l până când nu este îndepărtat din organism. Mănâncă două linguri de coji de dulse zilnic, sau aceeași cantitate de fâșii dacă sunt sub formă de frunze întregi, sau 1-2 picături de Atlantic Dulce, extract nealcoolic Vimergy.

Notă: Dacă sunteți îngrijorat că dulse în sine conține mercur în el, deoarece provine din ocean, rețineți că dulse Atlantic nu elimină mercur pe care îl poate avea. Acesta prinde mercurul pe măsură ce trece prin corp și chiar prinde alte metale pe care le întâlnește pe drum, scoțându-le astfel din corp.

Atlantic Dulce este o parte importantă a echipei alimentare, deoarece poate zăbovi lângă „linia de sosire” (adică, colonul), așteptând alte alimente care ar fi putut absorbi metale grele pe parcurs. Acesta servește ca o rezervă de urgență, asigurând că orice metale grele care au ajuns în colon părăsesc efectiv corpul.

Rețeta de smoothie de astăzi vă oferă o modalitate simplă și delicioasă de a încorpora toate aceste cinci alimente în dieta zilnică într-o singură porție. Bea acest smoothie zilnic pentru rezultate optime.

Smoothies de detoxifiere cu metale grele

Ingrediente:

Mod de preparare:

Într-un blender de mare viteză, amestecați toate ingredientele până la omogenizare. Dacă se dorește o consistență mai subțire, nu adăugați mai mult de 1 cană de apă. Noroc!

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.