Shakshuka este o rețetă arabă, răspândită mai ales în Tunisia și Orientul Mijlociu, care include ceapă și roșii înăbușite cu condimente, iar în rețeta originală li se adaugă ouă poșate sau coapte. În rețeta noastră, ouăle sunt înlocuite cu cartofi pentru copii, astfel încât să obțineți aroma delicioasă a shakshuka fără ouăle alimentare problematice. Ouăle hrănesc agenții patogeni care stau la baza nenumăratelor boli și simptome cronice.

Cartofii sunt alimentul vindecător esențial din această rețetă și sunt un înlocuitor excelent pentru ouă din multe motive. Cartofii nu numai că au proteine ​​foarte digerabile, dar sunt și bogați în minerale precum potasiul, precum și aminoacidul L-lizină , care ajută la reducerea inflamației cauzate de agenți patogeni, în timp ce ouăle cresc și alimentează această inflamație. Cartofii sunt utili și pentru ulcere și arsuri la stomac.

Shakshuka cu cartofi

Ingrediente:

 • 8 cartofi pui, decojiti
 • 1 ceapă, tăiată cubulețe
 • 2-3 ardei roșu sau galben, tăiați cubulețe
 • 2 catei de usturoi, tocati marunt
 • 1 1/2 linguriță. chimen măcinat
 • 1/2 linguriță. coriandru
 • 1 1/2 linguriță. paprika
 • 1/4 lingurita. chili
 • 3 cani de rosii taiate cubulete
 • 1/4 cană apă sau bulion de legume
 • 2 linguri. pasta de tomate
 • niste patrunjel proaspat tocat, de servit
 • niste coriandru proaspat tocat, de servit

Mod de preparare:

Puneți cartofii într-un atașament pentru aburi sau aburi peste o oală cu apă clocotită. Acoperiți și gătiți timp de 10-15 minute până când sunt aproape fragezi.

În timp ce cartofii se gătesc, puneți o tigaie din ceramică antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și ardeii tăiați cubulețe și gătiți aproximativ 3 până la 5 minute până când ceapa devine translucidă.

Adăugați usturoiul și condimentele și amestecați încă 1-2 minute. Adăugați roșiile, supa de legume și piureul de roșii. Lasă sosul să fiarbă 5 minute. Aranjați cartofii în tigaie. Acoperiți tigaia și lăsați vasul să fiarbă încă 5 până la 10 minute sau până când cartofii sunt complet fragezi.

Se serveste imediat, presarat cu patrunjel proaspat tocat si coriandru.

Porție pentru 4 persoane

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente vindecătoare și rețete delicioase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Publicații similare

[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.