ANTHONY WILLIAMS DEZVLEVĂ ADEVĂRUL DESPRE BOALA LYME (PARTEA 1)

ANTHONY WILLIAMS DEZVLEVĂ ADEVĂRUL DESPRE BOALA LYME (PARTEA 1)

În acest articol, vă vom prezenta informațiile din capitolul special despre boala Lyme din cartea lui Anthony William The Healing Medium - Revised and Expanded Edition . La început, Anthony William împărtășește de cât timp a dorit să dezvăluie adevărul despre boala Lyme, dar și acum, după decenii în care a ajutat mulți oameni, inclusiv medici, să se recupereze de boala Lyme, ceva îl împiedică să scrie despre acest adevăr. Asta pentru că povestea bolii Lyme vine cu o mulțime de bagaje emoționale - o mulțime de teorii greșite, erori clinice și concepții greșite moderne.

Ceea ce ne dezvăluie Anthony William este foarte diferit de credințele despre boala Lyme care au existat până acum. Iar motivațiile lui sunt simple, el vrea doar ca oamenii să înțeleagă ce este cu adevărat boala Lyme și cum o pot lupta. El lucrează și așteaptă cu răbdare, educând atât de mulți medici și alții despre boala Lyme, sperând totodată că cercetările medicale vor dezvălui adevărul. Dar mai trece un an și altul, iar comunitatea medicală urmează din ce în ce mai multe piste greșite.

Nimeni nu are de irosit zeci de ani din viață așteptând răspunsuri la întrebarea de ce este bolnav.

Dacă adevărata cauză a bolii Lyme nu continuă să ajungă la oameni înainte ca boala însăși să progreseze la următorul nivel, adevărul nu va avea niciodată șansa să-i elibereze. În următoarele două decenii, ne îndreptăm către punctul în care oricine suferă de simptome legate de artrită reumatoidă, scleroză multiplă , fibromialgie , encefalomielita mialgică/sindrom de oboseală cronică, lupus, boală tiroidiană sau orice altă afecțiune cauzată de Epstein- Virusul Barr , va fi testat pentru boala Lyme cu teste greșite și va fi diagnosticat greșit cu boala Lyme. La fel se va întâmpla oricui are probleme cu oboseala suprarenală sau tulburări intestinale cronice.

Pentru a înțelege confuzia din jurul bolii Lyme, imaginați-vă un bulgăre de zăpadă. Începe să se rostogolească pe versantul muntelui și devine din ce în ce mai mare. În curând începe să devore copaci, animale sălbatice, stâlpi de telefon, colibe – orice îi iese în cale. Cu un impuls extraordinar, aproape de neoprit, creat de ignoranță și confuzie, bulgărele de zăpadă al confuziei despre boala Lyme îi cuprinde pe medici bine intenționați și pe cei care suferă de simptomele acesteia. Acum este pe cale să declanșeze o adevărată avalanșă.

Cel mai ușor lucru pe care l-am putea face este să scăpăm din calea ei, dar nu așa lucrăm.

De dragul milioanelor de oameni care ar putea fi consumați de nebunia bolii Lyme în următorii 20 până la 50 de ani - fiicele și fiii noștri, precum și noile generații de practicieni, medici și vindecători care vor continua să lucreze cu ipotezele învechite în timp ce sunt singuri vor dezvolta simptomele bolii Lyme – trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni avalanșa.

În acest articol, veți afla adevărul despre boala Lyme și veți afla cum să vă protejați de capcanele acestei boli create în secolul al XX-lea.

O privire înapoi

Să ne întoarcem o clipă înapoi în timp până în noiembrie 1975, când zeci de copii și adulți tineri au dezvoltat simptome care i-au alertat pe medici cu privire la o investigație în zona din jurul Lyme, Connecticut, care dă numele bolii Lyme.

În primul rând, să ne gândim la tehnologia vremii: telefoane analogice pe peretele bucătăriei, fără mesaje vocale, iar Sony tocmai a lansat primul său VCR pentru vânzare în SUA. În lumea medicală, copiilor li se rup amigdalele ca și cum ar fi mere din copaci, fără să înțeleagă care este cauza principală a amigdalitei. Chiar și astăzi, nu există o înțelegere clinică a cauzei amigdalitei. În timp ce tehnologia a făcut salturi și limite, progresul în domeniul bolilor cronice și misterioase aproape a stagnat. Simptomele pe care copiii și câțiva adulți din zona Lyme încep să le experimenteze - oboseală cronică, dureri de cap, dureri articulare etc. – au fost simptome observate de zeci de ani în orice alt oraș din Connecticut, precum și în orice alt stat din America. Totuși, cumva, în această zonă din jurul Lyme, boala a început să fie tratată ca ceva nou și de nerecunoscut. Acest lucru se datorează cel mai probabil pentru că medicii plini de compasiune au încercat să-și transcende rolul, luând aceste simptome mai personal. Medicii, cercetătorii și locuitorii orașului au început să caute un vinovat și au dat peste căpușa de căprioară, deoarece unul dintre pacienți a raportat că a văzut o căpușă cu câteva săptămâni înainte de a se îmbolnăvi. Este ca un tren care deraiează din motive necunoscute și un pasager menționând o căprioară pe care a văzut-o păscând la 50 de mile înapoi. În ambele cazuri, urmele nu sunt confirmate. Deși nimeni nu putea explica de ce o căpușă poate infecta pe cineva cu boala Lyme, a început o vânătoare de vrăjitoare în stilul secolului al XVII-lea. Doar pe baza auzitelor, căprioarele și căpușele care trăiesc pe ele sunt vizate.

În 1981, un entomolog a anunțat că a găsit veriga lipsă - o bacterie numită Borrelia burgdorferi, pe care căpușele o transmit oamenilor prin mușcătura lor. Descoperirea sa a fost lăudată și a condus la o serie de teste și tratamente pentru boala Lyme care se concentrează pe bacterii.

Pentru autoritățile medicale, aceasta a fost soluția perfectă. Oricum, nimănui nu-i plac căpușele, iar teoria bolilor transmise de căpușe hrănește teama deja existentă a societății de natură. Autoritățile medicale decid că pot renunța să mai caute un răspuns.

Din păcate, toate aceste „descoperiri” se dovedesc a fi greșite.

Ce nu veți auzi în altă parte: boala Lyme nu este cauzată de căpușe, iar boala Lyme nu este cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi. Când au fost efectuate cercetări în anii 1970 și 1980, ați crede că cercetătorii și-ar fi dat seama că problema se întâmplă la nivel național și global. Și astăzi, ai crede că cineva s-ar trezi și s-ar da seama că sute de mii de oameni care nu au fost niciodată lângă o căpușă de căprioară sunt diagnosticați cu boala Lyme.

În ceea ce privește Borrelia burgdorferi, este o parte normală a mediului care este transportată de fiecare om și animal de pe această planetă - inclusiv de cei perfect sănătoși. Adevărul este că această bacterie nu prezintă niciun risc pentru sănătate... și nu are nicio legătură cu boala Lyme. Dacă cineva cu boala Lyme este pozitiv pentru Borrelia burgdorferi, nu contează.

Cu toate acestea, aproape toate eforturile comunității medicale din ultimele decenii de a dezvolta metode de diagnosticare și tratare a bolii Lyme s-au bazat pe premisa greșită că aceasta este cauzată de căpușe și bacterii.

Când o teorie eronată capătă viață proprie, nimeni nu va dori să admită eroarea și să o infirme. Acest lucru este echivalent cu construirea unei case din planuri prost desenate. Lucrătorul poate recunoaște o problemă cu planurile, dar o pune la îndoială pentru că nu vrea să provoace o problemă sau să-și pună în pericol locul de muncă. În această situație, oricât de pricepuți sunt constructorii și cât de complicate și frumoase sunt decorațiunile, primul vânt puternic care vine va răsturna casa.

În mod similar, adoptarea de ipoteze false de către comunitatea medicală în anii 1970, 1980 și 1990 a dus la suferințe nespuse pentru pacienții care nu numai că nu au fost ajutați, dar în multe cazuri au fost grav vătămați de medicii bine intenționați care acționau pe baza unor informații tragic inexacte.

Altceva pe care comunitatea medicală nu știe este că există mai multe motive pentru care oamenii se confruntă cu simptome asociate cu boala Lyme. Cea mai veche versiune, care datează din 1901, a provocat simptome relativ ușoare. Până în anii 1950, boala a suferit mutații în mai multe soiuri și tulpini. Apoi a început să se transforme în soiuri și mai agresive, ducându-ne la simptomele bolii Lyme în anii 1970.

La acea vreme, boala intrase efectiv în viața oamenilor din întreaga lume de aproape 60 de ani, simptomele ei fiind întotdeauna atribuite altor boli sau pur și simplu considerate un „mister”.

Ne confruntăm și astăzi cu aceste boli, dintre care multe le avem deja nume, inclusiv encefalomielita mialgică/sindromul oboselii cronice, fibromialgia , scleroza multiplă , scleroza laterală amiotrofică (ALS) , tulburările tiroidiene , lupusul, boala Crohn , boala Addison și boala autoimună. multe altele. Cu toate acestea, ele încă provoacă confuzie larg răspândită și sunt adesea cauza diagnosticelor legate de boala Lyme.

Simptomele bolii Lyme

Confuzia cu privire la simptomele bolii Lyme este uriașă. În acest moment, fiecare boală autoimună sau boală misterioasă din literatura despre care știm prezintă simptome care sunt asociate cu boala Lyme.

Daca vezi un specialist Lyme cu orice simptome sau chiar cu un diagnostic de Scleroza Multipla (SM) , Lupus, Fibromialgie , Artrita Reumatoida, Sindrom de Oboseala Cronica – vorbim de oboseala usoara pana la severa si/sau persistenta; dureri musculare, slăbiciune, crampe sau spasme; sindromul picioarelor nelinistite; ceață pe creier ; arsuri ale pielii; durere de maxilar; ameţeală; migrenă; anxietate; dureri și suferințe; dureri articulare sau umflare; sau amorțeală la mâini și picioare — puteți fi sigur că vă va spune că aveți boala Lyme, indiferent dacă testele sunt pozitive sau negative. Dar dacă vezi un medic care nu se ocupă de boala Lyme, s-ar putea să-ți dea un diagnostic complet diferit. Totul este despre unde se află interesul și atenția medicului.

Anthony William compară adesea mersul la un specialist Lyme cu mersul la un magazin de mături – nu realizezi că vând doar mături. Îi spui vânzătorului că ai nevoie de rechizite pentru a curăța gresia din duș, pentru a curăța scurgerile din bucătărie și pentru a scăpa de dungile de pe ferestrele din sufragerie. Nu va conta că toate aceste sarcini sunt în afara domeniului de aplicare a ceea ce vinde magazinul - vei pleca cu o mătură.

Ce este boala Lyme?

După cum sa menționat anterior, comunitatea medicală a crezut inițial că boala Lyme a fost cauzată de o bacterie numită Borrelia burgdorferi, care a fost transmisă prin mușcătura unei căpușe de căprioară.

Recent, medicii și cercetătorii au început să realizeze că s-ar putea să se fi concentrat asupra bacteriilor greșite în ultimele trei decenii și jumătate. Pacienții noi aud deja despre diverse bacterii tentante, cum ar fi Bartonella și parazitul microscopic Babesia (care este un hibrid - o încrucișare între o bacterie și un parazit). Și pacienților noi nu li se spune despre călătoria lungă pe care au făcut-o alții cu un diagnostic de Borrelia și toate capcanele de pe parcurs. Ei nu au beneficiul acestei perspective.

Apropo, trebuie să știți că și Bartonella și Babesia sunt inofensive și majoritatea dintre noi le purtăm. Acestea sunt din nou teorii de momeală și comutare care promit un răspuns, dar oferă doar presupuneri. În cazul în care vă întrebați, Bartonella și Babesia nu au fost niciodată detectate clinic la o căpușă în sălbăticie care nu a fost atașată de un om.

Adevărul este că boala Lyme nu este cauzată de căpușe, paraziți sau bacterii. Boala Lyme este de fapt virală, nu bacteriană sau parazită. Când comunitatea medicală se va trezi în sfârșit la acest adevăr, va exista speranță pentru pacienții Lyme.

Cauza reală a ceea ce se numește boala Lyme este diferită pentru fiecare persoană. Persoanele care au diferite soiuri de Epstein-Barr pot avea simptome ale bolii Lyme, la fel ca și persoanele care au HHV-6 și diferitele sale tulpini. Persoanele care poartă oricare dintre diferitele tulpini de herpes zoster pot dezvolta simptome ale bolii Lyme, varietatea fără erupții cutanate provocând cele mai severe cazuri, inclusiv simptome precum inflamația creierului și alte probleme ale sistemului nervos central. Același lucru este valabil și pentru orice virus din familia virusului herpetic . Atât de multe teste de sânge ale pacienților cu Lyme sunt, de asemenea, pozitive pentru EBV , citomegalovirus sau HSV-1 (virusul care provoacă herpes labial) și atât de mulți pacienți au diferite mutații și tulpini de viruși în această familie de herpes care nici măcar nu apar. .în teste. Mulți virusuri nu apar în analizele de sânge pentru că sunt în organe sau sunt infecții de grad scăzut. Oricare dintre soiurile mai agresive ale acestor virusuri poate fi în spatele simptomelor bolii Lyme ale pacientului. Toți virusurile enumerate mai sus sunt din nou în familia virusului herpetic și pot provoca febră, dureri de cap, dureri articulare, dureri musculare, oboseală, dureri de gât, dureri nervoase arzătoare, palpitații, aproape orice simptome neurologice și/sau alte simptome pe care medicii le consideră asa numitul Boala Lyme. Acestea pot reduce drastic calitatea vieții unui pacient și pot reprezenta o provocare serioasă dacă nu sunt tratate corespunzător.

Chiar dacă aveți simptome ale uneia dintre aceste infecții virale, este posibil să puteți evita dezvoltarea unei boli misterioase în toată regula, care este diagnosticată ca boala Lyme, menținând virusul la un nivel scăzut sau într-o stare latentă. Și dacă suferiți deja de simptome mai severe cunoscute sub numele de boala Lyme, puteți face multe pentru a lupta împotriva bolii și a depăși boala.

Ce cauzează boala Lyme

Dacă vă confruntați cu o criză de infecție virală și sistemul dumneavoastră imunitar este neobișnuit de slab, este posibil să aveți simptome ale bolii Lyme în câteva zile. Cu toate acestea, mult mai des vei purta virusul fără să știi că este în corpul tău timp de ani de zile – poate chiar decenii – înainte să te lovească.

Toți virusurile despre care am vorbit se ascund de obicei în ficat, splină, intestinul subțire, ganglionii sistemului nervos central sau în alte zone unde nu pot fi detectați de sistemul imunitar. Ficatul este locul în care cuibăresc cel mai adesea și, în multe cazuri, nu se ramifică niciodată și nu intră în alte locuri ale corpului. Virusul poate aștepta până când un eveniment fizic sau emoțional traumatizant, o alimentație proastă sau un alt declanșator (despre care veți citi într-un moment) vă slăbește și/sau oferă un mediu care face virusul mai puternic. Se poate reproduce apoi – să-și mărească numărul – hrănindu-se cu toxinele acumulate, precum mercurul, pe care toată lumea le are în ele la un anumit nivel. Virusul poate elibera, de asemenea, o neurotoxină în timpul etapei sale de hrănire, care începe să exacerbeze simptomele, cum ar fi inflamarea sistemului nervos central, ceea ce slăbește capacitatea sistemului imunitar de a-l lupta. Când suntem provocați de o experiență emoțională, cum ar fi o ruptură de relație, corpul nostru este inundat de diferite tipuri de adrenalină asociate cu trauma emoțională. Cantitățile excesive de această adrenalină pot slăbi și mai mult sistemul imunitar și chiar pot alimenta anumite tipuri de viruși, cum ar fi EBV .

Dacă acumulezi un metal greu toxic precum mercurul în corpul tău, acesta te va otrăvi și vă va deteriora sistemul imunitar. În același timp, virusul care poate provoca simptomele bolii Lyme iubește toxinele din metale grele - sunt alimente preferate care o fac mai puternică. Acest dublu lovitură face ca virusul să-și părăsească starea latentă și să înceapă să-și crească „armata” de celule virale.

Ca un alt exemplu, dacă experimentezi un deces în familie, emoțiile tale stresante și dureroase pot scădea apărarea sistemului imunitar, deoarece declanșează glandele suprarenale să producă amestecuri puternice de adrenalină care pot fi dureroase asupra sistemului pe o perioadă lungă de timp. În același timp, aceste cantități în exces de versiuni crude ale hormonilor sunt un alt aliment preferat pentru virus. Prin urmare, stresul sever este un factor foarte comun care declanșează simptomele bolii Lyme.

Înțepăturile de căpușe se află în partea de jos a listei celor mai obișnuiți factori declanșatori – nu cauze – ale bolii Lyme, reprezentând mai puțin de 0,5% din cazurile de boală Lyme.

De asemenea, merită remarcat faptul că sănătatea ta generală poate juca un rol important. Chiar dacă două persoane au exact același tip de infecție virală și sunt lovite de același declanșator, persoana care mănâncă bine, face exerciții fizice în mod regulat și doarme suficient ar putea să nu-și slăbească sistemul imunitar suficient pentru a activa virusul, în timp ce cineva care nu-l face. Dacă nu au opțiuni de a se îngriji, pot dezvolta rapid simptome ale bolii Lyme.

Milioane de oameni din întreaga lume dezvoltă simptome ale bolii Lyme din cauza următorilor factori declanșatori (enumerati în ordinea prevalenței). Toți acești factori te pot determina să mergi în jurul medicilor și să ajungi la un specialist Lyme care, indiferent de rezultatele testelor tale, te poate diagnostica cu „boala Lyme” – fără a înțelege ce este cu adevărat.

Cei mai frecventi factori declanșatori ai bolii Lyme

Substanțele și circumstanțele enumerate mai jos nu provoacă boala Lyme. Mai degrabă, ele pot declanșa afecțiuni virale preexistente care erau anterior latente în organism - afecțiuni virale care se manifestă ca simptome pe care comunitatea medicală le numește în mod colectiv boala Lyme. Acești factori declanșatori pot împinge o infecție virală care a fost într-un punct critic peste margine. Vă rugăm să rețineți că pot apărea reacții întârziate. Simptomele pot apărea oriunde de la scurt timp după expunerea la declanșator până la luni mai târziu. Declanșatorii sunt enumerați în ordinea prevalenței, cu cele mai frecvente în partea de sus și cele mai puțin frecvente în partea de jos.

 1. Covid: poate slăbi sistemul imunitar, atât prin epuizarea rezervelor sale, cât și făcându-l să reacționeze excesiv. Un sistem imunitar slăbit poate, la rândul său, să ofere o oportunitate ca infecțiile virale latente să se întărească și să creeze noi simptome sau să provoace simptome pe care cineva înainte trebuia să reapară. Covid afectează negativ sistemul nervos central, iar persoanele care au suferit de simptomele neurologice ale bolii Lyme se confruntă adesea deja cu un sistem nervos compromis. La fel ca gripa, covidul poate provoca o febră mare care se poate încălzi și stresa nervii slăbiți, vindecați recent sau tratați pentru cauzele din spatele simptomelor neurologice ale bolii Lyme.
 1. Mucegai: dacă aveți mucegai în casa sau la birou, petreceți multe ore în fiecare zi inhalând ciuperca. Acest lucru vă poate uza sistemul imunitar până când acesta se prăbușește. Dacă un alt membru al familiei sau coleg de muncă este expus la același mucegai și tot nu prezintă simptome, este important de știut că este posibil să nu fie la fel de încărcat cu viruși sau să nu aibă aceleași viruși sau tulpini de viruși ca persoana care dezvoltă simptome.
 1. Obturații dentare cu amalgam pe bază de mercur: Dacă aveți obturații vechi cu mercur (numite și obturații de argint) în dinți, un dentist bine intenționat poate decide să le îndepărteze pe toate odată pentru siguranța dumneavoastră. Asta e o greseala. Acest lucru copleșește sistemul imunitar și fiecare umplutură trebuie tratată individual, deoarece mercurul este de obicei stabil acolo unde se află, în timp ce există șanse mari ca procesul de îndepărtare să ajungă să trimită mercurul toxic în sânge.
 1. Extrageri excesive de sânge: atunci când sunt extrase un număr mare de bănci de sânge, acest lucru poate fi stresant pentru sistemul imunitar, deoarece apărarea imunitară care țin la distanță virușii care provoacă simptomele Lyme sunt eliminate din organism împreună cu sângele extras. Extragerile mai mari de sânge iau de obicei o parte semnificativă a sistemului imunitar al unei persoane în acea zi și, uneori, este nevoie de săptămâni pentru ca acele părți ale sistemului imunitar să se recupereze. În aceste săptămâni, când întreaga putere a sistemului imunitar nu este disponibilă pentru a monitoriza sângele, virușii pot avea șansa să se întărească și să se înmulțească. Infecțiile se pot muta cu ușurință de la organ la organ deoarece nu sunt izolate, iar acest lucru poate duce la o agravare a simptomelor, fie după o săptămână, câteva săptămâni sau o lună. Anthony William recomandă efectuarea unor extrageri de sânge mai mici la mai multe vizite. Dacă te confrunți cu simptomele bolii Lyme sau cu o altă afecțiune etichetată autoimună, el nu recomandă mai mult de patru tuburi de sânge simultan și chiar să ia în considerare mai puțin dacă ești foarte sensibil. O greșeală făcută de medicii bine intenționați este să extragă un număr mare de tuburi de sânge de la persoanele susceptibile.
 1. Mercur în alte forme: mercurul din orice sursă este otrăvitor. De exemplu, consumul frecvent de fructe de mare, în special de pește mare, cum ar fi tonul și peștele-spadă, care de obicei conțin cantități semnificative de mercur, vă poate împinge în cele din urmă sistemul imunitar dincolo de limitele sale și poate duce la o infecție virală. Fiți întotdeauna conștienți de expunerea la mercur. Chiar și în vremurile moderne de astăzi, suntem întotdeauna vulnerabili la contactul cu acesta, mai ales în domeniul medicinei. Cercetați și întrebați ce vi se oferă ție, copiilor tăi și restului familiei tale.
 1. Pesticide, erbicide și fungicide: Dacă aveți otrăvuri pe gazon sau grădină sau locuiți în apropierea unei ferme, parc sau teren de golf pulverizat, petreceți timp în fiecare zi inhalând involuntar vaporii acestora. Acest lucru vă dăunează și hrănește infecția virală cu toxine care o întăresc.
 1. Insecticide în casă: spray pentru insecte zburătoare, spray pentru furnici, spray pentru gândaci și alte otrăvuri concepute pentru a ucide insectele ajung să te otrăvească și, de asemenea, să alimenteze infecția virală.
 1. Gripa: provoacă sistemul imunitar epuizându-i rezervele sau provocând o reacție excesivă a sistemului imunitar care îl epuizează mai repede decât în ​​circumstanțe normale. Când sistemul imunitar este scăzut, acesta poate permite altor viruși - cei responsabili de simptomele bolii Lyme - să iasă la suprafață. De asemenea, atunci când aveți un istoric de inflamație a nervilor și alte simptome neurologice ale bolii Lyme, febra mare a gripei poate stresa sistemul nervos central, provocând supraîncălzirea nervilor care s-au vindecat recent, sensibili sau inflamați -- ceea ce la rândul său cauzează simptomele să revină. ( Rețineți că tulpinile mai ușoare de covid se pot manifesta ca gripă comună. )
 1. Pierderea unei persoane dragi: Trauma emoțională a pierderii unei persoane dragi poate atât să slăbească sistemul imunitar, cât și să stimuleze infecțiile virale, care se hrănesc cu amestecul hormonal mai coroziv rezultat, produs de glandele suprarenale.
 1. Strângerea inimii: trădarea unei persoane dragi, o despărțire neașteptată, un divorț urât sau ceva care provoacă o traumă emoțională similară este un declanșator viral comun din aceleași motive.
 1. Îngrijirea unei persoane dragi bolnave: Din nou, traumele emoționale pot slăbi sistemul imunitar și pot stimula virusurile.
 1. Mușcătura de păianjen: o mușcătură de păianjen este de fapt un declanșator mult mai frecvent pentru simptomele bolii Lyme decât o mușcătură de căpușă, reprezentând aproximativ 5% din cazurile din această listă. Dacă o parte din veninul păianjenului rămâne în piele după mușcătură, puteți obține o infecție care vă slăbește sistemul imunitar. În aproximativ 1 din 5 cazuri, va provoca și o erupție roșie.
 1. Înțepătura de albină: La fel ca o mușcătură de păianjen, o înțepătură de albină este o cauză mult mai frecventă a simptomelor bolii Lyme decât o mușcătură de căpușă, reprezentând aproximativ 5% din cazurile de pe această listă. Dacă o parte din albină rămâne în piele în timpul înțepăturii, poate apărea o infecție care vă slăbește sistemul imunitar. Aproximativ 1 din 5 cazuri va provoca, de asemenea, o erupție roșie.
 1. Medicamente „prietenoase cu virusul” pe bază de prescripție medicală: Virușii se dezvoltă pe baza antibioticelor care slăbesc sistemul imunitar în același timp. Medicamentele precum benzodiazepinele au un efect similar. Dacă bănuiți că aveți o infecție virală, consultați-vă medicul și reevaluați medicamentele.
 1. Prea multe medicamente prescrise: chiar dacă este nevoie de un medicament pentru tine cu moderație, prescrierea prea multă poate scădea sistemul imunitar, deschizând ușa unui atac viral. Sau dacă mai mulți medici vă prescriu diferite medicamente, acestea pot fi combinate într-un cocktail copleșitor pentru sistemul imunitar.
 1. Consumul de droguri: drogurile ilicite, care conțin toxine, vă pot doborî sistemul imunitar și pot furniza combustibil pentru o infecție virală.
 1. Stresul financiar: Îngrijorările legate de pierderea locului de muncă, de faptul că nu vă puteți plăti facturile și chiar posibil să rămâneți fără adăpost pot duce la o serie de emoții puternice provocatoare - inclusiv frica de eșec, teama de moarte, pierderea simțului de sine, stres și rușine - care poate slăbi capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva unei infecții virale.
 1. Leziuni fizice: entorsa gleznei, a fi într-un accident de mașină sau alte răni fizice vă pot uza corpul până la punctul în care virusul se simte încurajat să atace. Acest lucru este de două ori adevărat dacă este necesară o intervenție chirurgicală pentru a corecta problema, deoarece intervenția chirurgicală este de obicei însoțită de antibiotice.
 1. Înotul vara: când vremea este caldă, algele roșii se pot acumula în lacuri sau de-a lungul țărmului oceanului. Pierderea de oxigen pe care o creează încurajează creșterea bacteriilor, care vă pot slăbi sistemul imunitar și pot provoca ieșirea unui virus dintr-o stare de latenție.
 1. Leșiere toxică: metalele grele toxice și alte toxine se pot scurge din vechile gropi de gunoi în lacurile din apropiere, în special pe vremea fierbinte de vară. Înotul în aceste lacuri vă expune la toxine și scade capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor virale.
 1. Curățarea profesională a covoarelor: curățatorii tradiționali de covoare folosesc substanțe chimice care sunt foarte toxice pentru tine. De asemenea, multe covoare conțin deja toxine, așa că „curățarea” înseamnă adăugarea otrăvurilor peste otrăvuri. Dacă petreceți mult timp în casă, veți respira acești vapori toxici pentru cea mai mare parte a fiecărei zile, ceea ce vă poate slăbi sistemul imunitar și vă poate hrăni cu viruși. Evitați acest lucru cumpărând covoare „ecologice” și detergenți organici și/sau folosind un serviciu modern de curățare a covoarelor „ecologice”. Chiar și ei sunt îndoielnici. Dacă sunteți foarte sensibil, luați în considerare îndepărtarea covoarelor.
 1. Vopsea proaspătă: majoritatea vopselei proaspete umple aerul cu vapori toxici. Dacă vă aflați într-o casă sau într-un birou fără prea multă circulație, puteți ajunge să vă slăbiți sistemul imunitar și să provocați o infecție virală.
 1. Insomnie: orice tulburare de somn perturbă funcționarea corpului tău, care în timp poate provoca o infecție virală.
 1. Mușcătura de căpușă: Deși comunitatea medicală crede în mod eronat că căpușele provoacă boala Lyme, o mușcătură de căpușă poate declanșa simptomele bolii Lyme. Ca și în cazul mușcăturilor de păianjen și al înțepăturilor de albine, un atac în care o parte a creaturii rămâne în piele poate duce la o infecție, care la rândul său slăbește sistemul imunitar. Și dacă aveți un virus ascuns și momentul este perfect, o mușcătură poate fi tot ce este nevoie pentru a declanșa un focar de infecție virală. Această infecție nu are nimic de-a face cu Borrelia burgdorferi; Borrelia nu este bacteria care provoacă această infecție. Din nou, contrar credinței populare, căpușa este cel mai puțin frecvent agent de pe această listă, responsabil pentru mai puțin de 0,5% din cazurile de boala Lyme.

Chiar dacă unul dintre acești declanșatori trezește un virus latent, poate dura ceva timp înainte ca virusul să își finalizeze pregătirile pentru război – cum ar fi creșterea unei armate de celule virale „soldat” – și să lanseze atacul inițial. Niciunul dintre acești factori declanșatori nu vă poate infecta cu virușii care provoacă simptomele bolii Lyme și nici cu diferitele bacterii care sunt asociate în mod eronat cu boala Lyme.

Dacă suferiți de ceea ce medicii numesc boala Lyme, sunt șanse să aveți un virus în corpul vostru cu ani înainte să vă îmbolnăviți. Există aproximativ 75% șanse ca unul sau mai mulți dintre factorii de mai sus să apară în decurs de trei luni până la un an de la debutul simptomelor.

Continuarea articolului din „Anthony William dezvăluie adevărul despre boala Lyme (partea 2)” .

Publicații similare

[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.