Partea I, capitolul 1 al cărții „Protocoale de economisire a creierului” (partea a patra)


Pentru a înțelege sensul termenului „moderare” necesită o gândire la nivel înalt. Abordarea ta personală a moderației se reduce la faptul că vrei să te vindeci mai repede, mai lent sau să nu te vindeci deloc.

S-ar putea să crezi că trăiești cu moderație. După cum veți citi în capitolul „Capcana temperanței” al cărții „Brain Saver” (netradusă încă în bulgară), tocmai asta ne învață: puțin din asta, puțin din asta. Puțin espresso sau să spunem puțin vin - toate acestea sună foarte rezonabil, echilibrat și echilibrat. Dar ce este de fapt moderația când ne uităm la imaginea de ansamblu?

Oamenii se tem că lămâile, bananele, strugurii, zaharurile din fructe le distrug dinții... dar au consumat 10.000 sau chiar 1.000 de lămâi, banane sau struguri în timpul vieții? Nu. Au băut ciocolată sau cafea de 10.000 de ori sau mai mult. Poate că ai început să bei cafea abia în trecutul recent, așa că ai băut doar 1.000 de căni din ea. În cincisprezece ani vei fi ajuns la 11.000 de doze de cafea? Vei bea cafea noaptea până atunci? Vei mânca ciocolată în mod regulat? Să presupunem că consumați în mod regulat oțet. În 10 ani, este posibil să fi băut peste 20 de galoane de oțet.

Oamenii beau 10.000 de cești de cafea, mănâncă 10.000 de doze de ciocolată, 10.000 de doze de oțet și nu mănâncă 10.000 de banane, lămâi sau struguri. Și totuși suntem avertizați să nu mâncăm cafea, ciocolată sau oțet, ci banane, lămâi și struguri - remediile pe care le-am putea folosi cu toții în viața noastră în cantități mai mari.

Poate că ești o persoană care nu știe nimic despre cum să se vindece, iar acum înveți despre asta. Totul din această carte este aici pentru a vă ajuta să vă depășiți boala, afecțiunea sau simptomele. Înseamnă, de asemenea, că majoritatea lucrurilor pe care le vei citi în această carte contravin a ceea ce ai fost învățat este bun pentru sănătatea ta, ceea ce ai fost învățat să faci greșit.

Nu spun că ar trebui să oprești tot ceea ce ai iubit vreodată sau de care ai fost dependent. Înarmat cu cunoștințele din această carte, este posibil să puteți alege ce să lăsați în urmă. Când ni se spune să depășim și să uităm rănile și traumele din trecut, momentele în care am fost răniți sau orice încercare din trecut, știm că nu va fi ușor. „Doar uită-l”: asta ni se spune uneori. Este mai dificil când vine vorba de mintea și emoțiile noastre, pe care nu le putem vedea sau atinge. Și deși este greu să renunțăm la lucrurile fizice din fața noastră, cum ar fi ciocolata, pastele, oțetul pe care îl turnăm peste mâncare, oul pe care îl spargem în tigaie, avem puterea pentru că le vedem în față. dintre noi. Ne putem deschide mâinile pentru a le lăsa să plece fizic. Când înveți că eliberarea acelui ou te poate duce înainte, ai de ales să-l dai drumul. Ai puterea să o faci. Îți poți folosi liberul arbitru pentru a elimina unele sau toate aceste lucruri din dieta ta și din viața ta.

Am înțeles. Impulsurile care creează dependență, foamea și luptele cu mâncarea sunt provocări reale și serioase. Nu este deloc ușor să „renunți” când vine vorba de anumite alimente pe care le iubim. Ceea ce este diferit este că acum poți înțelege de ce se întâmplă și ce să faci cu aceste provocări. Cu cunoștințele pe care le puteți dobândi din capitolele cărții Brain Saver - „Creierul tău dependent”, „Capcana temperanței” și „Tulburările de alimentație”, aceste provocări nu mai sunt mistere de nerezolvat. Puteți înțelege nevoile creierului pe care le dezvăluie, iar protocoalele, terapiile de curățare și rețetele din această carte vă ghidează în acțiunile de vindecare pe care trebuie să le luați, ceea ce înseamnă că nu sunteți neputincios în fața poftelor și a obiceiurilor alimentare nesănătoase. .

Multe dintre lucrurile la care îți spun să renunți în partea a II-a a acestei cărți, „Trădătorii creierului”, ar trebui să fie bune pentru tine. Oțet de mere, paste, cafea, ciocolată, ceai matcha, ceai verde - toate ar trebui să fie sănătoase. Toate acestea fac parte din amăgire. Nimeni nu știe cu adevărat ce este bine pentru noi și ce nu. Persoanele care te sfătuiesc să le consumi se ghidează doar după propriile dependențe sau ceea ce au auzit este într-un studiu sau articol. Știința nu are toate răspunsurile. De aceea toată lumea este bolnavă.

În același timp, ni se spune să stăm departe de ceea ce ne va ajuta. În aceste zile auzim că există antinutrienți în unele fructe și legume. Din nou, nu există niciun motiv științific în spatele acestui lucru. Oamenii nu mănâncă ardei roșu în fiecare zi a vieții lor. Dar ei beau cofeină în fiecare zi sau încearcă. Oamenii nu mănâncă țelină în fiecare zi din viața lor decât dacă învață din informațiile Vindecătorului Mediu. Nu mănâncă varză roșie sau spanac în fiecare zi a vieții lor. Li s-a spus să evite spanacul și legumele crucifere precum varza și să se asigure că își vor bea ceaiul matcha în fiecare zi pentru tot restul vieții. Oamenii vor folosi în mod obișnuit oțet în fiecare zi pentru tot restul vieții, sau aproape în fiecare zi, fie în mâncarea pe care o iau de la restaurant, fie în mesele pe care le prepară. Nu li se spune să mănânce mango sau papaya în fiecare zi pentru tot restul vieții. Li se spune să stea departe de fructe. "Prea mult zahar." Apoi avem iluzia de ciocolată. Oamenilor li se spune că 70 până la 90% cacao este mai bună pentru ei – „cu cât mai multă putere, cu atât mai bine” – când, în realitate, un procent mai mare de cacao înseamnă mai multă cofeină, care este mai dăunătoare pentru glandele suprarenale.

Conceptul de moderație nu dispare. Atâta timp cât există ființe umane pe această planetă, cumpătarea va fi și aici. Natura umană ascunde dorințele umane, care sunt parțial conduse de mulțumiri instantanee, vicii și dependență. Lumea este un loc dur. Cumpătarea este un mod prietenos de a spune: „Am nevoie de viciile mele să treacă peste zi, în timp ce sunt în modul de supraviețuire, în timp ce îmi duc bătăliile cu adversitatea, pentru a-mi trăi viața”. Vindecarea nu înseamnă să faci moderația în dușmanul tău. Este vorba despre a te împrieteni cu moderație, astfel încât să nu te strecoare pe furiș, să nu te surprindă, să te împiedice și să te facă să cazi cu fața la pământ. Înțelegerea moderației este o modalitate excelentă de a înțelege cum să vă protejați creierul.


Articolul este un citat din cea mai recentă carte a lui Anthony William – „Protocoale de economisire a creierului” (netradusă încă în bulgară).

Pentru a citi restul capitolului despre „Procesul tău de vindecare”, vezi articolele de pe blog:

 • „Procesul tău de vindecare”
 • „Trei pași de bază în procesul de vindecare”
 • „Demontați stereotipurile pentru a vă elibera mintea pentru vindecare”

 • Urmărește videoclipul lui Anthony William: „POȚI FI VINDECAT”

  Publicații similare

  [VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
  [VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
  Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
  Mai multe
  [VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
  [VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
  Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
  Mai multe
  [VIDEO] AI REFLUX ACID?
  [VIDEO] AI REFLUX ACID?
  Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
  Mai multe

  Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.