HEALER MEDIUM MONO-ALIMENTARE CURĂȚARE (PARTEA 2)

HEALER MEDIUM MONO-ALIMENTARE CURĂȚARE (PARTEA 2)

Continuarea articolului „Curățarea cu monoalimentare a Mediului Vindecător (partea 1)” .

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE MONODINING DUPĂ ANTHONY WILLIAMS

Deși monoalimentarea este regimul cel mai liniștitor pentru intestine, persoanele cu tractul gastrointestinal sensibil pot încă simți mișcarea alimentelor și pot intra în panică că ceva nu este în regulă. Dacă simțiți vreun disconfort și urmați oricare dintre aceste planuri, nu lăsați anxietatea să ia ce este mai bun din voi. Când pereții și mucoasa intestinelor sunt inflamate, acestea pot fi hipersensibile atunci când alimentele trec prin ei. Alimentele delicate precum banana, papaya, salata verde sau cartofii la abur, mazarea, dovleceii, fasolea verde, varza de Bruxelles sau sparanghelul nu iti fac rau.

Acest lucru poate părea ilogic, pentru că atunci când mănânci o bucată de brânză sau un ou, nu simți niciun disconfort. Acest lucru este înșelător. Acest lucru se datorează faptului că brânza și ouăle se mișcă prin corp ca o mușcă moale, astfel încât să nu se frece de nervii hipersensibili în acest moment. Cu toate acestea, ei hrănesc chiar bacteriile, virușii și chiar ciupercile neproductive care creează inflamații în tractul nostru intestinal, exacerbând în cele din urmă această hipersensibilitate. Nu vă întoarceți la ouă și brânză (care sunt de fapt rădăcina problemei). Va deveni un cerc vicios dacă nu știi ce se întâmplă cu adevărat.

Gastropareza

Gastropareza devine un diagnostic din ce în ce mai popular, dar cauzele sale rămân un mister pentru cercetarea medicală și știință. Nu există o modalitate reală de a spune dacă există paralizie a stomacului, duodenului, intestinului subțire, intestinului gros sau rectului, cu excepția cazului în care cineva a suferit o leziune fizică reală sau a suferit o procedură chirurgicală care a deteriorat terminațiile nervoase într-o anumită zonă a tractul digestiv. De fapt, multe cazuri de gastropareză sunt cauzate de creier, metalele grele toxice și agenții patogeni provocând inflamații ale creierului care pot minimiza puterea nervoasă în toate zonele tractului digestiv, rezultând o serie de simptome. Nervii din jurul mucoasei intestinului se pot inflama, de asemenea, sub influența virusurilor precum EBV, herpes zoster și virusul herpesului uman tip 6 (HHV-6), care compromit funcționarea terminațiilor nervoase, ceea ce, la rândul său, duce la lenență. peristaltism.

Există diferite niveluri de gastropareză. Dacă sunteți capabil să mestecați alimente și nu sunteți atașat de un dispozitiv de hrănire, monoalimentarea poate fi extrem de utilă în tratarea gastroparezei, permițând nervilor să se repare în interiorul mucoasei digestive. O curățare mono-mesă oferă, de asemenea, minerale și glucoză necesare creierului, astfel încât neuronii să se poată consolida și activitatea neurotransmițătorilor să poată fi restabilită, ajutând la trimiterea de semnale către zonele mucoasei intestinale care au nevoie critică de acțiune peristaltică. În același timp, aceste regimuri de mononutrienți sunt antivirale, ceea ce înseamnă că pot reduce infecțiile virale de grad scăzut care provoacă cicatrici și leziuni ale nervilor în mucoasa tractului digestiv și în alte zone ale sistemului digestiv. În esență, monoalimentarea poate reanaliza sistemul digestiv, îl poate ajuta să se alinieze cu sistemul nervos central și permite unei persoane să se vindece.

Pentru probleme intestinale nediagnosticate

După cum am menționat mai devreme, problemele cu tractul digestiv rămân adesea nediagnosticate. În realitate, nervii din stomac, duoden, intestinul subțire și/sau colon sunt hipersensibili din cauza inflamației cauzate de o încărcătură bacteriană sau virală crescută. Acest lucru poate duce la un disconfort imens care se simte ca și cum sistemul digestiv nu poate procesa sau digera alimentele în mod corespunzător. Răspunsul este monoalimentarea.

Ca să nu mai vorbim de faptul că majoritatea oamenilor din lume au deficit de acid clorhidric. Aceasta înseamnă că nu își descompun proteinele în mod corespunzător, astfel încât acele proteine ​​putrezesc și se descompun în tractul intestinal, creând o situație care în cele din urmă devine umflare în partea superioară sau inferioară a tractului intestinal. Când mâncarea se descompune, devine hrană pentru bacteriile neproductive. Acest lucru poate provoca o creștere excesivă a bacteriilor în intestinul subțire sau chiar boala Crohn sau colită .

La mulți oameni, mucoasa stomacului poate fi acoperită cu țesut cicatricial sau poate avea alte modificări structurale.

De asemenea, se poate forma o pungă mică în partea inferioară a stomacului, unde proteinele, grăsimile și alte deșeuri în putrefacție încep să se adune și să se îngreuneze.

Monoalimentarea întrerupe acest proces și oferă stomacului șansa de a începe vindecarea și întărirea. Într-o zi mucoasa i se poate recupera și poate funcționa normal.

Pentru ficat

Când oamenii se luptă cu orice probleme digestive, indiferent de simptome, toți au un lucru în comun: un ficat slăbit care nu produce suficientă bilă pentru a descompune în mod corespunzător grăsimea. Plin de toxine, otrăvuri și agenți patogeni, este un ficat care este stagnant sau lent, cu o mișcare mai lentă a aportului de sânge, ceea ce reprezintă o problemă pentru digestie, deoarece un ficat slăbit pune mai multă presiune asupra tractului digestiv, inclusiv a glandelor gastrice care produc clorhidric. acid . Curățarea monoalimentară este benefică pentru ficat, care susține automat tractul digestiv și acidul clorhidric din stomac.

Pentru alergii alimentare

Planurile de masă mono din acest articol sunt o modalitate excelentă de a face față intoleranțelor sau alergiilor alimentare. În parte, acest lucru se datorează faptului că limitarea la unul dintre aceste planuri vă împiedică să consumați alimentele problematice care hrănesc agenții patogeni care cauzează problema alergiei. Mâncarea mono oferă corpului tău o pauză de la produsul secundar toxic al reproducerii patogenului care apare atunci când alimentele problematice intră în organism. Alimentele bogate în grăsimi îngroașă sângele, ceea ce scade oxigenul circulant și slăbește ficatul, permițând virușilor și bacteriilor neproductive să prospere. Când virusurile se dezvoltă, ei eliberează neurotoxine care perturbă modul în care funcționează corpul nostru și ne pot face sensibili la alimente, chiar și la cele care par sănătoase. Prin eliminarea acestor alimente problematice, monoalimentarea rupe acest ciclu. Agenții patogeni care provoacă alergii și sensibilități alimentare încep să moară de foame și să moară, iar tu începeți să vă recuperați.

EFECTUL DE DETOXIFICARE

Pe lângă un protocol de tratare a sensibilităților alimentare, monoalimentarea are un efect de curățare. Deși nu va curăța ficatul în aceeași măsură ca curățarea 3:6:9, curățarea monoalimentară poate elibera ușor niveluri ușoare de toxine în ficat, în timp ce detoxifiază ușor toate celelalte organe - stomac, duoden, intestin subțire. , colon intestin și rect.

Opțiunile de monoalimentare din acest articol au și un efect anti-patogen. Combat virusurile, bacteriile, ciupercile, drojdiile și mucegaiurile. Pe lângă faptul că oferă beneficii fizice, acest efect de curățare poate însemna că monoalimentarea are potențialul de a scoate la suprafață poftele alimentare și emoțiile la care să lucreze.

PREOCUPĂRI PRIVIND MĂNCATUL SINGUR

Mulți oameni se tem că mono-alimentarea nu oferă suficientă cantitate sau varietate de nutrienți. Aceste îngrijorări nefondate sunt înrădăcinate în dezinformarea că, cu cât porția este mai colorată, cu atât conține mai mulți nutrienți. De fapt, atunci când sănătatea cuiva este compromisă, monoalimentarea poate ajuta cu adevărat. Acest lucru nu se realizează oferind organismului toți nutrienții posibili, deoarece într-o serie de boli nu putem procesa totul și profita de el. Pentru a rezolva această problemă, trebuie să oferim organismului ceea ce are nevoie în acel moment pentru a-și declanșa capacitatea naturală de a se vindeca. După aceea, vei putea consuma mult mai multe alimente. Cu toate acestea, în acest moment, ar trebui să faceți un efort pentru a corecta problema actuală. Până nu o faci, nu poți culege beneficiile unei diete variate.

Varietatea alimentelor

În timpul unei curățări mono-alimentare, cu cât cantitățile mai mari pe care le consumi dintr-un aliment vindecător precum papaya și modul în care corpul tău beneficiază de pe urma acesteia, trece peste nevoia de varietate. Dacă încerci să potriviți întregul curcubeu în farfurie, luați foarte puțin din fiecare aliment. Nu este ca și cum ai mânca un castron întreg de roșii sau un cap întreg de conopidă într-o singură ședință. În schimb, distribuiți nutrienții în bucăți mici de mâncare. Dacă digestia nu este o problemă, poți să faci o salată cu roșii, castraveți, morcov ras, broccoli, ardei roșu, avocado și portocală (dacă îți permiți deloc să mănânci fructe) și să adaugi deasupra bucăți de piept de pui. Uneori, însă, chiar și atunci când nu respectăm un regim mono-alimentar, este mai bine să ne concentrăm pe alimente mai tari și pe aportul lor în cantități mai mari.

Sucul de țelină este, de asemenea, o parte importantă a acestor planuri de masă mono și este mai mult decât un superaliment. Ai putea fi cineva care nu a băut niciodată suc de țelină, dar totuși mănâncă o varietate superioară și se îmbolnăvește pentru că problema reală, de bază, nu a fost abordată. Dacă varietatea alimentelor este cheia sănătății, de ce atât de mulți oameni care mănâncă în moduri aparent sănătoase și variate se îmbolnăvesc în continuare?

Despre proteine ​​si grasimi

Una dintre întrebările pentru care trebuie să fii pregătit atunci când ții o dietă mono-alimentară și mănânci, să zicem, numai papaya pentru toate mesele tale este „Unde sunt proteinele?” Dacă credeți că proteina este cel mai important nutrient, cel mai probabil veți fi tentat să respingeți mono-alimentul și să pierdeți toate beneficiile sale vindecătoare. Sau vei ști cum să răspunzi la întrebare.

Amintiți-vă acest lucru: trăim într-o lume bogată în proteine ​​și mulți oameni sunt bolnavi. Din ce în ce mai mulți oameni mănâncă din ce în ce mai multe proteine ​​și acest lucru duce la mai multe boli. Deci, de ce atât de mulți oameni cred că proteinele sunt răspunsul? Sau crezi că ar putea exista un alt motiv pentru care oamenii se îmbolnăvesc?

Adesea, cei care suferă de boli cronice sau de simptome primesc următorul sfat de la medicul curant: „Poate că aveți nevoie de mai multe proteine”. Nu ar trebui medicul să spună: „Să căutăm alte cauze ale bolii tale”? Ceea ce lipsesc nu sunt proteinele. Aminoacizii biodisponibili, antioxidanții, becca-carotenul, glucoza, sărurile minerale, compușii antivirali, antibacterieni și antifungici, oligomineralele și compușii fitochimici din papaya și alte alimente din monoprotocoale oferă o adevărată vindecare deoarece ajută în mod activ la neutralizarea virusurilor și bacteriilor patogene. responsabil pentru multe dintre bolile noastre. Proteinele nu distrug virușii și bacteriile. Nu elimină metalele grele toxice. Ele nu purifică corpul. Ele nu promovează activitatea sistemului nervos central, a neurotransmițătorilor și a neuronilor. Proteinele nu ne readuce pe picioare după ce am trecut prin iadul unei boli cronice.

Relația noastră cu mâncarea

Uneori nu proteinele, grăsimile sau varietatea de nutrienți își fac griji cei dragi atunci când începi să mănânci mono, ci că urmezi dieta cu dăruire maniacală. Să nu uităm că de fapt toți suntem obsedați de mâncare. Chiar și cei care susțin că nu le pasă ce mănâncă, se uită la reacția lor atunci când mâncarea lor preferată este luată și înlocuită cu ceva ce nu le place. Mâncarea este importantă pentru noi toți și nimeni nu face excepție.

Când cineva care se luptă cu un simptom sau o afecțiune folosește mâncarea pentru a se vindeca, poate fi acuzat că este obsedat de mâncare doar de cineva care nu a avut încă aceleași probleme în viața sa. Mâncarea ne guvernează viața. Este natura umană să se gândească la următoarea masă. Dacă nu ne planificăm, vom alege ceva nesănătos când ne este foame, ceea ce poate duce la un alt fel de gândire obsesivă atunci când regretăm ulterior că am ajuns la prăjitură sau cupcake.

PERIOADA DE IESIRE DIN REGIMUL DE ALIMENTARE UNICA

Este puțin probabil să ții o dietă mono pentru tot restul vieții. Nici nu ar trebui să te oprești înainte de a fi gata – dacă ai făcut progrese la o curățare monodietă, este logic să-ți fie frică să o schimbi și să-ți riști progresul.

În orice caz, va veni ziua în care vei fi gata să te întorci să mănânci mai multă varietate, indiferent dacă ești nerăbdător sau ezitant, fie că este vorba de zile sau săptămâni sau de o perioadă lungă de luni pentru că ai trebuit să faci de la monoalimentare la a face față. cu o problema mai grava. Trebuie să vă gândiți când și cum să faceți această tranziție. Nu vrei să exagerezi cu monoalimentarea și nici nu este bine să te întorci la o varietate de alimente prea repede.

Dacă te-ai hotărât să încerci regimul de mono-alimentare, nu pentru că ai avut simptome grave, ci pur și simplu pentru a-ți îmbunătăți starea generală, poți reveni oricând la o varietate de alimente. Totuși, dacă ai depășit o boală cronică cu ajutorul mono-alimentului, este normal să nu vrei să mănânci în alt mod. Foarte des, o persoană însuși înțelege când a sosit momentul să treacă la un meniu variat.

Momentul potrivit

Când este momentul potrivit, este mai bine să nu te întorci la alimentele problematice. În schimb, păstrează-l simplu și adaugă câte un aliment nou (fără probleme) la un moment dat care îți place. Puteți chiar să decideți să treceți de la un plan mono-aliment la altul pe termen lung înainte de a începe să introduceți o mare varietate de alimente. De exemplu, dacă ai fost la o curățare cu mononutrienți pentru cartofi și salată verde de mult timp și ești gata pentru o schimbare și, în același timp, ești îngrijorat că reintroduci prea mult, poți alege în schimb o altă opțiune de curățare cu mononutrienți. din prima parte a acestui articol , „Curățați cu monoalimentare a Mediului Vindecător (partea 1)” .

De unde știi că ești gata să mergi mai departe? Unul dintre modalitățile prin care poți spune că nervii tăi se vindecă în mod natural este că îți recuperezi treptat viața. Te simți mai bine decât înainte. Când adăugați diferite alimente pe rând, simțiți că digestia vă merge bine cu ele. Vezi că starea ta s-a schimbat mult de când ai început.

Recomandări importante pentru tranziție

Când ești gata să mănânci mai multă mâncare, nu ar trebui să sari direct într-o friptură cu ceapă prăjită și un rulou cu unt și înghețată de ciocolată pentru desert. Nici măcar nu ar trebui să începeți imediat cu alte grăsimi de radicali liberi, mai sănătoase. Va fi bine să-ți acorzi puțin timp pentru ca corpul tău să se poată adapta. Acest lucru înseamnă:

  • Stai departe de grăsimile radicale pentru un timp. Ca o amintire, grăsimile radicale includ nuci, semințe, uleiuri de nuci precum untul de arahide, uleiul, nuca de cocos, avocado, cacao, ciocolata, măsline, bulion de oase și alte proteine ​​animale. Cât timp depinde de starea în care ai fost când ai început curățarea monodietă. Ai avut unul sau două simptome ușoare sau starea ta a fost cu adevărat gravă. Puteți rămâne fără grăsimi radicale atâta timp cât doriți. Nu te lăsa influențat de afirmațiile că creierul tău are nevoie de grăsime. Creierul nostru este construit în mare parte din depozite de glicogen și funcționează cu glucoză, care este o formă de zahăr. Fără acest zahăr, celulele noastre nu pot funcționa; sistemul nostru nervos central se închide.
  • Nu consumați alimente problematice din lista din capitolul 7 al cărții lui Anthony William Cleanse for Health (așteptați-vă în curând la un articol detaliat pe acest subiect pe blogul nostru). Renunță definitiv la alimentele cu probleme, mai ales dacă ai fost într-o formă foarte proastă înainte de Mono Cleanse. Chiar dacă nu a fost critic, încercați să le evitați.

Ai ajuns până aici

Rețineți că, după Mono Cleanse, alimente sănătoase, bogate în fibre (cum ar fi varză, ardei roșu, portocale, conopidă, broccoli și sparanghel) sau cele care conțin în principal grăsimi (cum ar fi somon, nuci, semințe, uleiuri de nuci, și cereale fără gluten) care nu sunt pe lista alimentelor cu probleme pot provoca, de asemenea, disconfort atunci când începeți să le mâncați din nou. Asta nu înseamnă că sunt rele pentru tine. Când oamenii primesc tratament, uneori nu își dau seama cât de mult s-au îmbunătățit. De exemplu, este posibil să fi început o curățare monofeed cu balonare severă, disconfort, multe gaze și crampe. Pe măsură ce încep să se înțărce de la monoalimentare, pot simți că noile alimente pe care le introduc se freacă de mucoasa tractului digestiv sau chiar se pot simți puțin umflați. Deși alimentele pe care le introduc nu sunt problematice, pot fi înspăimântătoare.

Dacă vi se întâmplă acest lucru, amintiți-vă cât de bine vă simțiți decât înainte. Acum ești mai adaptat la sănătatea ta decât oricând, mai conștient de sensibilitățile subtile sau diferențele subtile. O curățare cu mononutrienți te face să te simți atât de confortabil încât atunci când faci tranziția, chiar dacă digestia ta este mult mai bună decât atunci când ai început, este mai probabil să simți toleranța corpului tău la diferite alimente decât oricând înainte. Nu confundați acest lucru cu cât de rău erați înainte de monoalimentare.

Dacă ești îngrijorat de unele simptome subtile de sensibilitate, chiar dacă ai parcurs un drum lung, poți oricând să te întorci în zona ta de confort cu alimentele pentru care te-ai simțit bine în timp ce mănânci mono. Indiferent cât de mult te-ai îmbunătățit, este posibil să ai inflamație rămasă de la agenți patogeni și toxine rămase. Este normal să te întorci la monoalimentare pentru un timp când începi să schimbi alimente. Sau poate doriți să experimentați în felul dumneavoastră cu o altă versiune de monoalimentare. Sau puteți încerca să introduceți câteva alimente din acest articol și să găsiți o nouă zonă de confort. Chiar dacă nu este o scurtătură pentru a reveni la o dietă mai variată, amintiți-vă cât de departe ați ajuns în procesul de recuperare. Ești într-un loc mult mai bun decât erai înainte. Ai ajuns până aici.

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.