CURĂȚARE MONO-ALIMENTARE MEDIE HEALER (PARTEA 1)

CURĂȚARE MONO-ALIMENTARE MEDIE HEALER (PARTEA 1)

Monofood poate fi o metodă uimitoare de recuperare după anumite probleme de sănătate. Are mai multe utilizări, mai ales pentru tratarea alergiilor intestinale și alimentare. Monoalimentarea i-a salvat și viața lui Anthony William când acesta a suferit de otrăvire alimentară în copilărie.

Când o persoană se confruntă cu probleme digestive, îi poate fi foarte dificil să decidă ce să mănânce. Mulți oameni se luptă cu boala celiacă, colita, boala Crohn, sindromul colonului iritabil, creșterea bacteriană excesivă în intestinul subțire , constipație, diaree, crampe, dureri de stomac și balonare . Trec de la o dietă la modă la alta într-o încercare disperată de a găsi hrana care să-i ajute. Acest lucru este destul de de înțeles atunci când diagnosticele nu ajută o persoană să găsească o soluție la problemele sale.

Un aspect necunoscut al multor probleme digestive este activitatea virală și bacteriană. Atât virusurile, cât și bacteriile neproductive pot coloniza membranele mucoase ale tractului intestinal. Acolo, acești agenți patogeni se vor hrăni cu dăunătorii prin care trec – alimente patogene, de la ouă, lactate și gluten până la metale grele toxice. Când bacteriile cresc, pot irita și inflama mucoasa, iar când unii viruși cresc, eliberează neurotoxine care sunt foarte alergene la terminațiile nervoase ale intestinului din acea mucoasă. Virușii și bacteriile trăiesc adesea și în ficat. Când virușii sunt acolo, ei produc adesea neurotoxine care pot ajunge în tractul digestiv. Oricare dintre aceste lucruri poate provoca disconfort digestiv, crampe stomacale, crampe intestinale, exces de gaze sau chiar un caz de colită ulceroasă.

Monoalimentarea își propune să rezolve această dilemă. Prin „mono” nu înțelegem mononucleoză, ci doar „singur”. Acest mod de a mânca constă în a mânca foarte simplu, lipindu-se de doar unul sau două (și uneori trei) alimente specifice pentru a ajuta tractul digestiv să se refacă. Tehnicile pe care le vom acoperi în acest articol au ca scop readucerea vieții glandelor stomacale care produc acid gastric, astfel încât acidul clorhidric să poată fi restabilit pentru a descompune alimentele. Aceste tehnici îmbunătățesc și starea ficatului. Monoalimentarea poate curăța ficatul, restabilindu-l, astfel încât producția de bilă să poată descompune în mod corespunzător grăsimea.

Aceste protocoale sunt ideale pentru persoanele cu tract intestinal hipersensibil deoarece alimentele incluse au un efect calmant. În același timp, aceste planuri mono-alimentare înfometează agenți patogeni precum virușii și bacteriile, care sunt foarte adesea cauza tulburărilor gastro-intestinale. Monoalimentarea oferă organismului tău, de asemenea, o detoxifiere blândă, care nu-ți supraîncărcă corpul.

Din aceste motive și nu numai, monoalimentarea poate fi o tehnică de recuperare neprețuită din gripă, infecții stomacale, intoxicații alimentare, alergii sau sensibilități alimentare, tulburări de alimentație, foamete, ulcere sau atunci când dificultățile sau stresul copleșitor au pus o presiune asupra digestiei. Când treci prin oricare dintre aceste stări fizice și emoționale, monoalimentarea este alegerea perfectă.

CURĂȚARE CU MONO-ALIMENTARE A MEDIULUI DE VINDECARE

Monoalimentarea diferă de alte curățări Healer Medium. Declanșează o detoxifiere blândă sau o mini-curățare care vă va ajuta să vă realiniați și să vă clarificați simțurile, dar scopul său principal este să vă îmbunătățiți relația cu alimentele.

Ce

 • Opțional: După trezire, beți 500 ml - 1 l apă cu lămâie sau lime. Așteptați 15-30 de minute, apoi:
 • Bea 500 ml suc de tulpină de țelină pe stomacul gol. În mod ideal, creșteți la 750 ml și apoi până la 1L de suc până la prânz. Dacă este necesar, împărțiți în 2 porții - 500 ml dimineața și 250-500 ml mai târziu. Urmați recomandările obișnuite - așteptați cel puțin 15-30 de minute înainte de a consuma orice.
 • Alegeți una dintre opțiunile de masă mono enumerate mai jos pentru a mânca porții mici pe parcursul zilei. Puteți începe dimineața sau în jurul prânzului, în funcție de cât de foame vă este, de cât suc de țelină ați băut și de câtă energie aveți nevoie dimineața. Până la sfârșitul Pro-clease cu mono-alimentare, vei mânca doar acest aliment. De exemplu, dacă te ții de banane și salată verde, vei mânca doar asta toată ziua și toate zilele de curățare.
 • Opțional: puteți bea suc de castraveți după-amiaza. Acesta este opțional și nu ar trebui să înlocuiască sucul de țelină de dimineață.
 • Nu utilizați sare, condimente și arome. Cu acest protocol, cu cât mănânci mai simplu, cu atât mai bine. Nu adăugați produse precum ulei, unt, iaurt, tamari sau aminoacizi de nucă de cocos în mâncare. Respectați alimentele specifice ale planului de mono-alimentare ales. Sucul proaspăt de lămâie este potrivit pentru aromatizare.
 • În fiecare zi, bea 1 litru de apă pe lângă apa de dimineață cu lămâie sau lime, care este opțional. Asigurați-vă că le beți separat de sucul de tulpini de țelină. Încercați să nu beți apă în timp ce mâncați. În timpul curățării monofeed, puteți bea puțină apă de cocos, dar fără coloranți sau arome artificiale. Apa de cocos este separată de un litru de apă pe care ar trebui să-l bei.

Opțiuni pentru o singură masă

Iată opțiunile atunci când alegeți un plan de masă mono. Citiți mai multe despre fiecare dintre aceste opțiuni mai jos în acest articol. De asemenea, amintiți-vă că, indiferent de ce alegeți, veți începe fiecare zi cu suc de tulpini de țelină, așa cum este descris mai sus.

 • Banana (optional cu salata)
 • Papaya (cu salata verde optionala)
 • Banana + papaya (cu salata verde optional)
 • Cartofi aburiți (cu salată opțională)
 • Mazare la abur (cu salata optionala)
 • Dovleac aburit + fasole verde, varza de Bruxelles sau sparanghel la abur (cu salata la alegere)

Durată

 • Încercați curățarea monoalimentară pentru cel puțin o săptămână.
 • Dacă este necesar, puteți aplica și regimul pe termen lung. De exemplu 1, 3 sau 6 luni sau chiar 1-2 ani.
 • Stabilirea cât timp trebuie urmat protocolul de monoalimentare este individuală. Acest lucru depinde foarte mult de starea în care ai fost când ai început și de cât timp durează corpul tău să se vindece. Rețineți, de exemplu, că, dacă aveți inflamație în tractul digestiv, fie că este în stomac, duoden, intestin subțire sau colon, va dura timp pentru a ucide bacteriile și virușii și pentru a repara mucoasa intestinală, îmbunătățind în același timp acidul clorhidric. și crește producția de bilă în ficat. Fii perseverent și nu te descuraja dacă nu te simți mai bine de la început. Va veni ziua în care vei începe să simți rezultatele.
 • Pentru a reveni la un meniu mai variat, urmați instrucțiunile din articolul „Perioada de ieșire a epurării 3:6:9 a Healer Medium” .

Motive

 • Sucul de țelină este o parte esențială a curățării cu mononutrienți, deoarece ucide virușii și bacteriile care cauzează multe probleme digestive, iar sucul de țelină este crucial pentru sistemul nervos și pentru funcționarea creierului. Acesta furnizează sodiu valoros în sânge pentru a vă menține stabil. Este important să bei suficient suc de tulpini de țelină , începând cu 120 ml dacă este necesar și crescând treptat până la 500 ml, în mod ideal 1 l pe zi pentru a face față poftelor de alte alimente. Sărurile ciorchine de sodiu din tulpinile de țelină ajută cu adevărat în acest sens.
 • După cum ați citit deja, monoalimentarea calmează tractul digestiv și permite corpului dumneavoastră să intre într-o stare ușoară de detoxifiere. Organismul primește nutrienți valoroși, stomacul și intestinele se odihnesc din munca de digerare a grăsimilor radicale și a alimentelor grele și revin la funcționarea lor normală, ceea ce vă afectează favorabil starea generală de sănătate.
 • Mâncarea mono ține la distanță alimentele care dau energie virușilor și bacteriilor patogene, degradează calitatea acidului clorhidric și epuizează ficatul. Când te vei întoarce într-o zi la o dietă mai variată, vei putea identifica ce alimente îți provoacă probleme și ar trebui evitate.

MONONUTRIȚIE ȘI DEFICIENȚE

Dacă ești îngrijorat de deficiențe de monoalimentare, reține că, pornind de la o curățare monoeating, ești deja deficient. Toată lumea are deficiențe, fie că trăiește cu probleme digestive, boli cronice sau chiar dacă se simte bine și nu se plâng de niciun simptom.

Implementarea corectă a regimului de monoalimentare nu va duce la o deficiență. Va face exact invers. Nu numai că mononutriția va oferi fitochimicale vindecătoare, antioxidanți, oligoelemente, minerale, compuși antivirali și compuși antibacterieni necesari în mod critic, ci va ajuta la repararea membranelor mucoase deteriorate și va elimina de foame virușii și bacteriile neproductive care au creat inițial aceste leziuni. În același timp, monoalimentarea poate ajuta la restabilirea acidului clorhidric, care vă va ajuta să descompuneți mai bine proteinele și alți nutrienți din alimente și să ucideți virușii și bacteriile în mod natural.

Chiar dacă urmați principiile acestui protocol pentru o lungă perioadă de timp, nu numai că nu vă va lipsi de substanțe valoroase, ci va umple și deficitul acestora.

TOTUL ESTE ÎN ALIMENTE CORPRE

Curățarea monoalimentară nu înseamnă să alegeți un singur aliment și să îl mâncați doar, ci să alegeți una dintre opțiunile enumerate în acest articol și să o implementați în mod corect. Aceste opțiuni sunt hrănitoare și liniștitoare pentru stomac și intestine; nu sunt astringente, acide, iritante și dure, cum pot fi nucile, semințele și cerealele.

Poate ați auzit că anumiți profesioniști din domeniul sănătății recomandă să consumați numai struguri. Ei nu realizează că astringența, aciditatea și aciditatea strugurilor pot face o persoană cu indigestie și mai inconfortabilă.

Nici afinele, nici strugurii nu sunt potriviți pentru monohrană și nici nu oferă suficiente calorii pentru monohrana prelungită. Consumul pe termen scurt (adică o zi sau două) din aceste fructe vindecătoare este bine, deși nu este recomandat persoanelor cu disconfort digestiv cronic sau durere. Toate aceste fructe vindecătoare sunt potrivite ca gustări și ingrediente într-o dietă mai variată, astfel încât să puteți accesa beneficiile lor vindecătoare.

Nu ne putem baza pe ceea ce ni s-a învățat despre a menține alimente atunci când facem alegeri pentru monoalimentare. Nu poți alege ouăle, de exemplu, pentru că așa cum știm deja, chiar dacă nu par iritante momentan, hrănesc agresiv toți agenții patogeni din organism, atât în ​​tractul intestinal, cât și în alte organe și circulație, agravând sistemul digestiv sensibil și, de asemenea, pe termen lung, ele agravează orice alte afecțiuni cu care ați fost diagnosticat.

SUPLIMENTE NUTRITIONALE SI MEDICAMENTE

Pentru îndrumări privind utilizarea suplimentelor nutritive în timpul unei curățări mono-alimentare, consultați Capitolul 27 „Ce trebuie să știți despre suplimentele nutriționale” din cartea lui Anthony William Cleansing for Health .

Dacă luați medicamente, consultați medicul înainte de a începe curățarea monofeed.

CUM SĂ ALEGEȚI UN SINGUR PLAN DE MÂNĂ

Fiecare persoană se confruntă cu o combinație diferită de agenți patogeni diferiți, metale grele toxice și alte toxine, așa că poate fi dificil să știi exact care dintre aceste opțiuni de mononutrienți va funcționa cel mai bine pentru tine. Nu te gândi prea mult la asta. Toate sunt utile și puteți încerca oricare dintre ele. Experimentați până îl găsiți pe cel care vă place cel mai mult.

Dacă aveți nevoie de timp pentru a vă obișnui cu ideea de monoalimentare timp de zile, puteți încerca o masă pe zi. De exemplu, luați în considerare o cină de cartofi simpli aburiți (cu sau fără salată) sau un mic dejun din doar banane (cu sau fără salată).

MAI MULTE DESPRE OPȚIUNILE DE MASĂ SINGURĂ

Să remarcăm din nou că monoalimentarea nu înseamnă alegerea unui tip de hrană și mâncarea doar acela pentru o perioadă.

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, începeți ziua cu apă de lămâie sau lime, urmată de suc de tulpini de țelină . Anthony William recomandă să luați prima masă la 10 a.m. dacă vă este foame. Cândva după-amiaza, mâncați oa doua porție din aceeași mâncare. Ultima portie va fi pentru cina - in total trei "mese" pe zi. O alta varianta este sa consumati 4-5 portii mai mici sau 2 mai mari. Experimentati cu portii mai mici in prima zi si apoi mariti-le daca aveti chef asa mâncarea nu ți-a dat suficientă energie, sau dacă ți-a fost foarte foame, nici în prima zi nu ar trebui să mănânci prea puțin, dar n-ar fi bine dacă ai mânca două kilograme de cartofi dintr-o singură mișcare și apoi ai simți De asemenea, nu ar trebui să existe un interval prea lung între mese - zahărul din sânge poate scădea și s-ar putea să vă simțiți rău sau iritabil dacă nu obțineți glucoză și săruri minerale la timp.

Acum să aruncăm o privire mai atentă la alimentele vindecătoare din opțiunile de monoalimentare:

Suc de tulpini de țelină

Se pot spune atât de multe despre beneficiile sucului de tulpini de țelină . Numai pe blogul Prirodnik am publicat aproximativ 20 de articole despre sucul de tulpină de țelină , iar dacă acestea nu sunt suficiente pentru tine - Anthony William a publicat o carte întreagă despre el numită „Sucul de țelină” (netradusă încă în bulgară). În ea vei găsi răspunsuri la toate întrebările tale.

Salată verde

Inutil să spun că nu este indicat să consumi salată verde ca singura ta masă a zilei. Nu conține suficiente calorii și nu vă va oferi suficientă putere. Dacă decideți să includeți salată verde în masa dvs. mono, ar trebui să o mâncați în aceeași zi cu papaya, bananele, cartofii sau legumele la abur. Îl puteți mânca întreg ca o gustare sau garnitură, îl puteți folosi ca bază pentru o salată, îl puteți înveli în mâncare ca o tortilla sau un taco, îl puteți feli sau chiar îl puteți face piure cu mâncarea mono la alegere.

Căutați salată verde „Winter Butterhead” atunci când este posibil. Dintre toate soiurile, este cel mai blând cu mucoasa intestinală. O altă astfel de salată este salata roșie. Ambele au un efect foarte liniștitor și sunt ușor de digerat.

Banană

Bananele sunt potrivite dacă ai un stil de viață dinamic. Sunt ușor de găsit și nu necesită timp în bucătărie, iar în cea mai mare parte sunt ieftine. Dacă vă faceți griji că bananele au prea mult zahăr, nu vă temeți. Caloriile dintr-o banană nu sunt atât de multe pe cât ai putea crede, iar o banană nu este doar alcătuită din glucoză naturală. Bananele conțin, de asemenea, proteine ​​biodisponibile, compuși omega benefici, fibre, apă, antioxidanți și fitochimice vindecătoare, cum ar fi potasiul. Alimentele bogate în potasiu, precum bananele, sunt extrem de benefice pentru multe afecțiuni ale sistemului digestiv; acest conținut de potasiu face parte din ceea ce face ca monoalimentarea cu banane să fie atât de vindecatoare. Potasiul ajută la reglarea activității inimii pentru sănătatea cardiovasculară, hrănește sistemul nervos central și este benefic pentru nervii din tractul digestiv.

Papaya

Când o persoană are probleme cu mișcarea intestinală, papaya, banana sau papaya plus banana sunt opțiuni mono-alimentare foarte utile. Papaya este utilă pentru ameliorarea constipației persistente și cronice și este potrivită și pentru persoanele cu deficiență acută de acid clorhidric. (Simptomele pot include indigestie extremă cu balonare, dureri de stomac, inflamație, crampe, crampe, reflux acid , hernie hiatală, obstrucție cauzată de țesut cicatricial sau intervenții chirurgicale, boli intestinale.) Dacă constipația este mai intermitentă, puteți adăuga banane.

Cartofi aburiți

Monoalimentarea cu cartofi este ideală pentru persoanele care au probleme cu intestinul moale sau cu mișcări intestinale prea frecvente. Cartofii aburiți sunt, de asemenea, buni pentru persoanele cu acid clorhidric foarte scăzut în acizii din stomac. Cartofii sunt suficient de sațioși pentru o persoană care este obișnuită să-și ia caloriile din proteine ​​animale (cum ar fi ouă, pui, pește, curcan sau carne de vită) sau proteine ​​vegetale (cum ar fi nuci, semințe, unt de arahide sau tofu), dar nu poate mâncați aceste lucruri din cauza inflamației intestinale sau a altei sensibilități acute. Cartofii nu numai că au proteine ​​foarte digerabile, dar sunt și bogați în minerale precum potasiul, precum și aminoacidul L-lizină, care ajută la reducerea inflamației cauzate de agenții patogeni. Cartofii sunt buni pentru ulcere și arsuri la stomac.

Mazare la abur

Monoalimentarea cu mazăre este excelentă ca plan de rezervă pentru cineva care nu poate găsi banane, papaya sau cartofi. Bland cu tractul intestinal, deși nu la fel de blând ca alte opțiuni, mazărea aburită nu hrănește agenți patogeni. (Niciuna dintre opțiunile mono-alimentare nu o face.) Mazărea conține fitochimice și carbohidrați ușor de digerat, plus o abundență de clorofilă, care este ușor absorbită în mucoasa intestinală, unde aceste componente alimentează creșterea celulelor sănătoase și ajută la repararea membranelor mucoase. mucoasa tractului intestinal a fost deteriorată de excesul de adrenalină, dăunători toxici, alimente problematice și agenți patogeni.

Dovleac aburit + fasole verde, varza de Bruxelles sau sparanghel fiert la abur

Acest plan este conceput pentru persoanele cu un tract intestinal mai puțin sensibil, cărora li se pare foarte dificil conceptul de mono-alimentare și au nevoie de puțin mai multă varietate în mesele lor. Cu combinația de dovleac și fasole verde, varză de Bruxelles sau sparanghel aburit, ai o zi plină de antioxidanți, clorofilă, compuși bogati în sulf, compuși antivirali, compuși antibacterieni, beta-caroten și glucoză vitală, care sunt grozave pentru repararea ficatului și tractul digestiv, doborând și chiar ucigând agenții patogeni. Aceste alimente ajută ficatul să producă bilă și ajută la repararea nervilor din mucoasa intestinelor. Sunt suficient de blânde pentru a fi alimentate cu monoalimentare, fiabile și ușor de găsit.

DIMENSIUNI PORȚII

Mărimea porției pe care o alegeți atunci când mâncați mono depinde de cât de multă mâncare sunteți obișnuit să mâncați în mod normal. Acest lucru va determina cu câtă mâncare veți umple și când să rămâneți la unul sau două alimente odată.

În prima zi de monoalimentare, poate fi o idee bună să experimentați cu cantități mai mici de alimente. Dacă simțiți o scădere a energiei sau senzații de foame, mâncați mai mult. Nu este vorba despre abținerea și foamea. Ideea aici este să nu vă abțineți și să nu vă săturați - pur și simplu n-ar fi bine să vă umpleți cu 2 kg de mazăre sau 20 de banane în prima zi. Întrucât unul dintre scopurile principale ale monoalimentării este de a ajuta la vindecarea sistemului digestiv, nu doriți să vă stresați intestinul prin supraalimentare.

De asemenea, nu îți vei ajuta procesul de vindecare înfometându-te – te va face doar să te lovești de un aliment cu probleme pentru că mori de foame.

Începeți moderat și în timp puteți crește treptat cantitatea.

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.