HERPES ZOSTER - CAUZA REALĂ A UNUI NUMĂR DE BOLI (PARTEA 1)

HERPES ZOSTER - CAUZA REALĂ A UNUI NUMĂR DE BOLI (PARTEA 1)

În lumea medicală, zona zoster pare a fi un diagnostic destul de simplu. Aveți un pacient cu o erupție cutanată de manual, durere pe o parte a feței sau a spatelui, diagnosticul este clar - herpes zoster.

Dacă ar fi adevărat, nu ar fi nevoie de acest articol.

Adevărul este că virusul herpes zoster este responsabil pentru o serie de simptome misterioase, de la erupții cutanate care derutează dermatologii până la simptome neurologice precum tremor, amorțeală, arsuri, spasme, migrene cronice, dureri de cap și multe altele. Soiurile nedetectate de herpes zoster sunt responsabile de boli precum paralizia Bell, sindromul umărului înghețat, neuropatia diabetică dureroasă, colita, arsurile vaginale, sindromul articulației temporomandibulare (ATM), nevralgia trigemenului, sciatica, durerile de dinți și gingii, bruxism (scrâșnirea dinților) , dureri de maxilar, arsură în limbă, multe cazuri de boală Lyme și chiar scleroză multiplă diagnosticată greșit .

Herpesul zoster este o boală care se manifestă prin febră, dureri de cap, erupții cutanate, dureri la nivelul articulațiilor, mușchilor, gâtului, dureri nervoase ascuțite, dureri nervoase arzătoare și alte simptome extrem de neplăcute. Cele mai timpurii tulpini de herpes zoster au apărut la începutul secolului al XX-lea. Cercurile medicale consideră că cauza bolii este virusul zoster, care este din familia virusurilor herpetice . Și acest lucru este de fapt adevărat, dar doar parțial.

Ceea ce cercetarea medicală și știința încă nu știu este că nu există un singur tip de virus herpes zoster, ci 31 de soiuri. Acest lucru este important deoarece diferite tipuri de zona zoster provoacă simptome diferite. De asemenea, contează pentru că comunitatea medicală nici măcar nu recunoaște că majoritatea cazurilor de zona zoster sunt rezultatul unui virus. De exemplu, oricare dintre soiurile mai agresive de zona zoster poate provoca simptome ale bolii Lyme (inclusiv boala neurologică Lyme), dar medicii încă cred că boala Lyme este cauzată de bacterii. (Pentru mai multe informații despre boala Lyme, citiți ediția revizuită și extinsă a The Healing Medium .)

În acest articol, vom analiza 15 dintre cele mai comune tipuri de zona zoster, care aproape întotdeauna sunt tratate incorect - uneori cu imunosupresoare, steroizi și antibiotice care dăunează și mai mult sănătății. Veți afla care sunt simptomele zosterului și cum sunt transmise, care sunt declanșatorii, care sunt caracteristicile unice ale fiecărei tulpini și cum să faceți cel mai bine față celor două categorii principale de virus - cele care provoacă erupții cutanate. iar cele care nu fac. În acest fel, veți putea identifica și învinge fiecare varietate de virus și veți avea o viață sănătoasă.

SIMPTOME DE HERPES ZOSTER

Semnele că este posibil să aveți o infecție cu zona zoster includ febră mare și frisoane, cefalee sau migrenă, durere, arsură, mâncărime, furnicături, o erupție cutanată roșie și/sau pustule (vesicule pline de puroi pe piele).

Cercurile medicale consideră că ultimele două simptome - o erupție roșie și pustule - însoțesc invariabil herpesul zoster. De fapt, sunt manifestări clasice ale uneia dintre soiurile sale. Erupția cutanată este de obicei pe partea inferioară a spatelui, partea superioară a spatelui, piept, umăr sau gât. Dacă pacientul dezvoltă erupții cutanate și pustule în locuri neobișnuite, medicii de obicei nu le atribuie acestui virus. Aceasta este o eroare frecventă de diagnosticare. Șapte tulpini de zona zoster provoacă erupții pe undeva pe corp, doar că nu întotdeauna în locurile așteptate.

Alte opt tulpini nu au provocat deloc erupții cutanate. Deci, dacă vă confruntați cu cele mai multe dintre simptomele zosterului, dar nu aveți semne pe piele și medicul dumneavoastră nu poate determina cauza bolii, cel mai probabil aveți zona zoster fără erupție cutanată.

FACTORI DE TRANSMISIE ȘI FACTORI DE DECLENCHARE A HERPES ZOSTER

Ca și în cazul oricărui virus din familia virusurilor herpetice , infecția cu herpes zoster poate apărea în mai multe moduri. O poți prinde în pântecele mamei tale, printr-o transfuzie de sânge infectat, prin schimbul de fluide corporale... sau chiar în timp ce mănânci afară dacă bucătarul se taie în timp ce îți pregătește mâncarea!

Mitul varicelei

Contrar credințelor actuale ale cercetării și științei medicale, una dintre modalitățile prin care nu puteți obține zona zoster este ca urmare a varicelei. Medicul dumneavoastră vă poate spune că, dacă ați avut varicela, mai devreme sau mai târziu veți avea zona zoster. Nu este adevarat. Singurul lucru pe care varicela și zona zoster îl au în comun este că ambele fac parte din familia virusurilor herpetice care pot provoca erupții cutanate. Varicela este un tip complet diferit de virus herpes care nu are nimic de-a face cu zona zoster.

De ce ni se spune că zona zoster este legată de varicela când nu este? Acesta este un prim exemplu de amăgire în masă care a început ca o simplă presupunere logică, dar apoi s-a înrădăcinat în înțelegerea comună. Ca să nu mai vorbim că cercetarea medicală și știința nu au nicio responsabilitate când vine vorba de viruși. Ei nu au suficiente informații și știu foarte puține în acest domeniu. Pandemia de Covid-19 a demonstrat destul de bine acest lucru.

Stare latentă și declanșatoare

Dacă sunteți infectat cu zona zoster sau sunteți purtător al virusului, probabil că nu o veți ști pentru mult timp. Sunt șanse să purtați virusul timp de cel puțin 10 ani, și poate chiar 50 de ani sau mai mult, înainte ca acesta să se manifeste. Cu soiurile și mutațiile mai noi ale virusului herpes zoster, perioada de latentă poate fi mult mai scurtă, ceea ce înseamnă că simptomele pot apărea la doar câteva luni după infectare.

Virusul se ascunde într-unul dintre organele tale - de obicei ficatul tău, unde nu poate fi detectat de sistemul tău imunitar. Nu se grăbește până când un eveniment fizic sau emoțional traumatic nu te slăbește și/sau oferă mediul care să întărească virusul (de exemplu, hrănind cu alimentele virusului pe care îi place să le mănânce). Evenimente precum trădarea, problemele financiare sau sfâșierea inimii pot fi uneori suficiente pentru a acționa ca un declanșator.

Dacă aveți un sistem imunitar puternic și/sau niciun factor declanșator în viața voastră, unele tulpini ale virusului zona zoster pot rămâne latente de-a lungul vieții și nu vă vor provoca niciodată un rău vizibil.

Dar dacă sistemul tău imunitar este ușor compromis (de exemplu, din cauza deficienței de zinc , a expunerii la metale grele toxice sau la alți viruși, cum ar fi EBV sau herpes simplex 1 ), virusul zona zoster își poate părăsi adăpostul și poate intra într-o cruciadă prin corp.așteptând o oportunitate pentru un atac masiv. Virusul vizează de obicei coloana inferioară prin inflamarea nervului sciatic. Așadar, dacă aveți o durere intermitentă a spatelui, care pare să vină și să dispară fără niciun motiv aparent, ar putea fi virusul herpes zoster care călătorește între ficat și coloana vertebrală. În multe cazuri, atunci când virusul herpes zoster pătrunde în coloana inferioară, poate provoca dureri de spate ascuțite și chiar paralizante. De multe ori, dacă durerea persistă, specialiștii recomandă intervenția chirurgicală. În multe cazuri, operația nu ajută și durerea continuă și uneori chiar se agravează. Dacă ați suferit o intervenție chirurgicală la spate și rezultatul nu a fost atât de favorabil pe cât ați sperat, luați în considerare că este posibil să aveți o infecție cu virusul zona zoster în același timp, care provoacă inflamație și durere.

Cea mai bună strategie împotriva atacurilor ușoare și severe de herpes zoster este preventivă - adică. pentru a evita situațiile care pot încuraja virusul să iasă din starea sa latentă. O modalitate ușoară de a face acest lucru este de a evita alimentele care hrănesc virusul zona zoster.

HERPES ZOSTER CU Erupție cutanată

Există șapte tulpini de zona zoster care provoacă erupții cutanate. Deși pustulele care se formează sunt dureroase dacă se află într-un loc ușor de observat pe care medicul îl asociază cu varietatea clasică de zona zoster, într-un fel te poți simți norocos pentru că măcar medicul va ști că ai zona zoster și nu va atribui erupții cutanate de o stare idiopatică. Cu toate acestea, cele mai multe erupții cutanate cu herpes zoster pot să nu fie recunoscute de medic, deoarece acestea se află într-un loc neobișnuit sau izbucnesc într-o formă atipică.

Aceste șapte tulpini au simptome foarte asemănătoare. Ele diferă în principal în diferitele tipuri și locații ale erupțiilor pe care le creează.

Herpes zoster clasic

Erupția apare oriunde de la piept până la coapse. Aceasta poate include o erupție pe partea inferioară a spatelui sau aproape de partea superioară a fesei. De asemenea, poate acoperi una sau cealaltă parte a corpului, pe unul sau pe celălalt picior (dar nu pe ambele). Acesta este genul de zona zoster pe care vi le arată în reclamele TV și care este (în mod eronat) asociat cu varicela. Este cea mai comună tulpină a virusului, despre care medicii o cred în mod eronat că este singura.

Herpes zoster pe partea superioară a corpului

Erupția apare de la piept în sus – de exemplu pe partea superioară a pieptului, umeri sau gât, dar nu și pe brațe. Această erupție cutanată seamănă cel mai mult cu varietatea clasică a virusului.

Zona zoster la ambele mâini

Erupția apare exclusiv pe ambele mâini și pe ambele palme. În plus, pustulele sunt diferite - arată ca niște coșuri, unele sunt mai mari și altele sunt mai mici și uneori destul de departe unele de altele.

Zona zoster pe o mână

Erupția apare doar pe un braț. Poate fi pe oricare parte, dar nu pe ambele. Aici pustulele arată, de asemenea, mai mult ca niște coșuri mici și mari distanțate unul de celălalt.

Herpes zoster pe cap

Erupția apare pe partea superioară și pe părțile laterale ale capului (inclusiv pe față). De asemenea, puteți avea această varietate în interiorul gurii - pe limbă, gât sau oriunde altundeva în gură. Pustulele rezultate sunt mai mici decât cele ale soiurilor de mai sus și au uneori mici „coarne” deasupra. Comunitatea medicală adesea diagnostichează greșit acest tip ca fiind o ciupercă care ar trebui tratată cu o cremă antifungică sau steroizi.

Zona zoster pe ambele picioare

Erupția apare pe ambele picioare și nicăieri altundeva. În exterior, ele diferă de cele ale herpesului zoster standard deoarece veziculele au forma unei constelații.

Herpes zoster în vagin

Afectând doar femeile, această tulpină provoacă o erupție cutanată care apare în exterior, dar în apropierea vaginului - de ex. între rect și vagin, sau în partea inferioară a feselor, sau în zona crotchului. Această tulpină este deosebit de distinctă, dar medicii o diagnosticează adesea greșit ca herpes cu transmitere sexuală... provocând dureri emoționale inutile sute de mii de femei din întreaga lume. Principala diferență dintre aceste două herpes este că tulpina de herpes zoster prezintă dureri semnificative, în timp ce herpesul genital cauzat de virusul herpes simplex tip 2 (HSV-2) este de obicei nedureros. În plus, erupția cu herpes zoster acoperă o zonă mai mare de la organele genitale până la partea superioară a feselor, în timp ce cealaltă este concentrată doar în zona genitală.

Neurotoxina herpes zoster

Una dintre concepțiile greșite despre zona zoster este că virusul se ascunde chiar sub erupția cutanată. Acest lucru nu este deloc adevărat. Virusul se ascunde mult mai adânc sub piele și chiar în fluxul sanguin și ficat în același timp, poziționându-se pentru a vă inflama sistemul nervos cât mai eficient posibil.

Virusul secretă un amestec unic de neurotoxină și dermatotoxină în toate cele șapte tulpini menționate. Veninul viral se răspândește în exterior către nervii periferici și pielea. Această neurotoxină-dermatoxină este cea care provoacă erupțiile cutanate roșii cu mâncărime și pustulele pentru care este cunoscut herpesul zoster.

Metalele grele toxice (cum ar fi mercurul, aluminiul și cuprul) sunt unele dintre alimentele preferate ale virusului herpes zoster. Aceste metale sunt cele care permit virusului să-și creeze neurotoxina și dermatotoxina. (Herpesul zoster iubește și ouăle; este un alt aliment preferat al virusului.)

Deși aceste șapte tulpini creează leziuni nervoase atât pe piele, cât și mult sub aceasta, care pot fi destul de dureroase, ele sunt de fapt cele mai ușoare forme de zona zoster. Dacă aveți un sistem imunitar puternic și nu faceți nimic pentru a întări virusul, corpul dumneavoastră îl poate elimina singur.

În continuarea acestui articol: Herpes zoster - cauza reală a unui număr de boli (partea 2) , veți găsi următoarele subiecte:
  • Zona zoster fără erupție cutanată
  • Tratamentul herpesului zoster
  • Exacerbare și simptome după vindecarea de herpes zoster
  • Alimente medicinale
  • Plante medicinale și suplimente nutritive

Pentru articol au fost folosite materiale din ediția revizuită și completată a cărții „The Healer Medium” .

Publicații similare

[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.