Dulce și sărat se întâlnesc în această rețetă de dovleac umplut, pe care o puteți urma literal sau alege dintre legumele preferate pentru umplutură și experimentați cu condimentele preferate fără a adăuga grăsime. Jumătățile de dovleac umplute pot rămâne câteva zile la frigider, apoi le puteți reîncălzi cu ușurință la cuptor și stropiți cu pătrunjel proaspăt.
Această rețetă face parte din curățarea 3:6:9 a Mediului de Vindecare și este inclusă în rețetele cărții „Curățarea pentru sănătate” . Alte rețete din aceste curățări pot fi găsite pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .
Dovleacul: este încărcat cu nutrienți pe care ficatul nostru le poate stoca cu ușurință. Bogat în carotenoizi care protejează celulele hepatice de leziuni. Glucoza din dovleac poate stabiliza ficatul, ceea ce permite stabilizarea globală a zahărului din sânge în organism.
Conopida este adesea evitată de pacienții cu tiroida deoarece este etichetată drept „goitrogenă”, și de fapt, conopida este unul dintre cei mai buni prieteni ai tiroidei, deoarece ajută tiroida să lupte împotriva EBV și conține oligoelementul bor.care susține întregul sistem endocrin. Conopida conține, de asemenea, substanțe fitochimice care pot împiedica micșorarea glandei tiroide în timpul atrofiei care poate apărea cu supratratarea pe termen lung a hormonilor tiroidieni prescris de medici.
Ingrediente:
- 1 soi de dovleac „Cigulka”, tăiat în jumătate pe lungime, curățat de semințe;
- 2 1/4 linguriță. buchetele de conopidă;
- 1/2 linguriță. ceapa tocata grosier;
- 2 căței de usturoi, zdrobiți;
- 1/4 lingurita. morcov tocat fin;
- 1 lingura ciuperci, tăiate cubulețe;
- 1 tulpină de țelină, tocată mărunt;
- 1/2 linguriță. cimbru uscat ;
- 1/2 lingura. sirop de arțar pur ;
- 1 lingura. pătrunjel tocat; plus extra pentru decor;
- 1/2 lingura. suc de lămâie.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Puneți jumătățile de dovleac pe tava de copt. Coaceți la cuptor timp de 40 până la 50 de minute, în funcție de mărimea dovleacului, până când se înmoaie când sunt străpunse cu o furculiță. Adauga buchetelele de conopida intr-un robot de bucatarie si paseaza pana obtinem o textura grosiera, asemanatoare orezului. Pus deoparte.
Pune o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați ceapa tăiată cubulețe și gătiți timp de 3 până la 5 minute până când devine translucide, adăugând puțină apă dacă este necesar. Adăugați usturoiul, morcovii, ciupercile și țelina. Gatiti 5-10 minute, pana cand ciupercile si morcovii sunt fragezi. Scoate-le și pune-le într-un bol. Adăugați orezul de conopidă în amestecul de legume și ciuperci împreună cu cimbru uscat , siropul de arțar , pătrunjelul tocat și sucul de lămâie. Amesteca bine.
Când jumătățile de dovleac sunt moi, umpleți-le până la refuz cu umplutura. Pune-le din nou la cuptor pentru a se coace timp de 5 până la 10 minute. Pentru a servi, aranjați jumătățile pe o farfurie sau pe farfurii individuale. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.