Această salată de primăvară de verdeață cu frunze și legume este proaspătă și strălucitoare, cu o textură foarte crocantă și plăcută. Dressingul este cremos datorită dovleceilor, iar tahini (tahini de susan) adaugă un plus de cremositate și aromă.
Mazărea conține compuși fitochimici medicinali ușor digerabili și carbohidrați, precum și o abundență de clorofilă, care este ușor absorbită în mucoasa intestinală.
Castraveții ajută digestia. Ele conțin coenzime nedescoperite care într-o zi vor fi numite talafine. Alături de enzimele deja cunoscute în medicină (cum ar fi erepsina), talafinele susțin procesul de digestie a proteinelor din organism, astfel încât să puteți profita la maximum de tot ceea ce mâncați.
Legumele cu frunze verzi creează o adevărată alcalinitate în sistemele organismului, în special în sistemul limfatic, care poate deveni cel mai acid sistem datorită pătrunderii în sistemul limfatic a substanțelor chimice, acizi, materiale plastice, pesticide, metale grele toxice și agenți patogeni.
Ingrediente:
- 2 cesti (60 g) baby spanac;
- 2 cesti (80 g) salata romana tocata;
- 1/2 avocado, feliat (optional);
- 4-5 ridichi, feliate subțiri;
- 1/2 cană muguri de mazăre;
- 1/4 cană mazăre verde proaspătă;
- 1/2 castravete, feliat subțire;
- 4-5 roșii cherry, tăiate în jumătate;
- 1/4 cană (25 g) de varză roșie feliată sau mărunțită.
Alte variante de garnitură:
- Germeni;
- Micro legume;
- Morcovi tocati;
- Ceapa;
- Ardei roșu/portocaliu/galben;
Pansament:
- 1 cană (140 g) dovlecel, tăiat cubulețe;
- 2 linguri. sirop de arțar pur ;
- 1 lingura turmeric ;
- 3 linguri. suc de lămâie;
- 1 catel de usturoi;
- 1 lingura tahini ;
- 1/2 linguriță. pudră de muștar (opțional);
- un praf de cayenne (optional);
- sare de mare , după gust (opțional);
- piper negru , dupa gust (optional);
- 2-3 linguri. apă, mai mult dacă este necesar.
Mod de preparare:
Preparați dressingul combinând dovleceii, siropul de arțar , turmericul , zeama de lămâie, usturoiul, tahini , pudra de muștar, pip e ra cayenne , sare de mare , piper negru (opțional) și apa într -un blender de mare viteză și amestecați până la omogenizare. Pus deoparte.
Pune spanacul, salata romana, avocado, ridichi, muguri de mazare, mazare verde, castraveti, rosii, varza rosie si orice alte topping-uri pe care vrei sa le folosesti intr-un bol mare sau doua de marime medie.
Adăugați dressing-ul câteva linguri o dată și amestecați până se îmbracă uniform.
Cel mai bine servit imediat.
Porție pentru 1-2 persoane.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .