Aceste batoane delicioase cu afine sălbatice oferă o altă modalitate de a te bucura de aceste fructe de pădure speciale și de a le încorpora în rețete sănătoase pentru familia ta. Aceste mici comori au proprietăți vindecătoare uimitoare, conferind în același timp aroma lor naturală profundă și delicioasă. Preparate din timp, batoanele sunt o masă ușoară care poate face parte din cutia de prânz, gustarea sau gustarea rapidă în zilele aglomerate.
Fructele de pădure au un efect anti-îmbătrânire, de combatere a bolilor și de revitalizare, iar afinele sălbatice sunt lideri în această categorie. Ori de câte ori este posibil, alegeți afinele sălbatice congelate în locul afinelor proaspete cultivate într-un recipient de plastic. Fă-ți un obicei după ce treci de secțiunea de legume a magazinului alimentar să te oprești pe culoarul de alimente congelate, unde saci cu afine sălbatice sunt ușor de găsit. Acest lucru va oferi corpului dumneavoastră cele mai bune șanse de recuperare și vindecare.
Batoane sănătoase cu afine sălbatice
Ingrediente:
Pentru umplutura:
- 1 3/4 cani de afine sălbatice sau afine de cultură obișnuite
- 1/4 cană miere crudă sau sirop de arțar
- 1 lingura suc de lămâie
- 2 linguri. amidon de tapioca
- 1/2 linguriță. extract de vanilie fără alcool sau pudră de vanilie
Pentru bază și topping:
- 1 cană de ovăz rulat fără gluten
- 2 cani de faina de ovaz fara gluten
- 1/2 cană zahăr de cocos
- 1/2 linguriță. scorțișoară bio măcinată
- 2 linguri. Sirop din esență de arțar
- 1/2 cană ulei de cocos topit
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Acoperiți fundul unei tăvi de copt de 20 x 20 cm cu hârtie de copt.Se lasă deoparte.
Pentru a pregăti umplutura, puneți o cratiță mică la foc mediu-mare. Adăugați afinele sălbatice , mierea crudă sau siropul de arțar , sucul de lămâie, amidonul de tapioca și extractul sau pudra de vanilie . Se amestecă până se amestecă uniform. Aduceți amestecul la fierbere și gătiți, amestecând des, până se îngroașă și clocotește, aproximativ 2-3 minute. Scoateți și lăsați deoparte să se răcească timp de 10 minute.
Pentru a pregăti baza și toppingul, combinați făina de ovăz, ovăzul rulat , zahărul de cocos și scorțișoara într-un castron mare. Se toarnă uleiul de cocos topit și se amestecă până când aluatul devine cocoloși. Puneți 2 căni de amestec în tava pregătită și lăsați restul deoparte. Apăsați uniform amestecul în fundul cratiței folosind degetele sau o ceașcă cu fundul plat.
Turnați umplutura de afine peste bază și întindeți-o uniform. Presărați restul amestecului de pesmet peste umplutură. Coaceți 30-35 de minute până când umplutura clocotește și blatul este auriu. Scoateți din cuptor și răciți complet înainte de a le tăia în batoane.
Porție pentru 12 batoane
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .