Fursecurile din turtă dulce sunt deliciul perfect de sărbători! De fapt, dacă copiilor tăi le plac, sunt o activitate distractivă pentru orice moment. Aveți la dispoziție o selecție mare de diverse forme pentru ei, cu care să vă animați masa festivă. Puteți face bărbați de turtă dulce, stele, inimi, brazi de Crăciun, animale sau orice formă doriți! Umplute cu condimente încălzitoare precum ghimbirul, scorțișoara, nucșoara și cuișoarele, aceste prăjituri aduc multă bucurie, căldură și confort sărbătorilor.
Una dintre calitățile speciale ale ghimbirului este capacitatea sa de a scoate corpul dintr-o stare reactivă prin calmarea nervilor și a mușchilor. Ghimbirul ajută la atingerea echilibrului și a homeostaziei, ceea ce este de mare ajutor în perioadele stresante, cum ar fi săptămânile din preajma Crăciunului și Anului Nou.
Ingrediente:
- 1 3/4 cani de faina de ovaz fara gluten ;
- 1/4 cană amidon de săgeată sau de tapioca ;
- 1/2 linguriță. bicarbonat de sodiu ;
- 1 1/2 linguriță. scorțișoară măcinată ;
- 1/4 lingurita. nucșoară măcinată;
- 1/4 lingurita. cuișoare;
- 1 lingura ghimbir măcinat ;
- 1/2 cană zahăr de cocos ;
- 1/4 cană sirop de curmale sau sirop de arțar ;
- 2 linguri de sos de mere neindulcit ;
- 1/2 lingura. suc de lămâie;
- 1/4 cană ulei de cocos nerafinat topit .
Mod de preparare:
Într-un castron mare, amestecați făina de ovăz , amidonul de tapioca , bicarbonatul de sodiu , scorțișoara , nucșoara, cuișoarele, ghimbirul și zahărul de cocos .
Într-un alt bol, amestecați siropul de curmale sau siropul de arțar , sosul de mere , sucul de lămâie și uleiul de cocos topit . Adăugați ingredientele uscate în lichid și amestecați cu o spatulă până obțineți un aluat omogen, uniform. Împărțiți aluatul în două părți, înfășurați fiecare parte în hârtie de copt sau folie și lăsați-l la frigider timp de 1 oră.
Preîncălziți cuptorul la 165°C. Tapetați două foi mari de copt cu hârtie de copt.
Lucrați cu fiecare bucată de aluat separat. Așezați-l între două foi de hârtie de pergament și întindeți-l cu un sucitor la o grosime de aproximativ 0,5 până la 1 cm.
Folosind forme pentru biscuiți, presați forme în aluat și îndepărtați excesul. Formați excesul de aluat într-o bilă mare și continuați să rulați și să tăiați forme până când se epuizează tot aluatul.
Transferați fursecurile pe foi de copt și coaceți timp de 11-14 minute, până se rumenesc ușor pe margini. Răciți-le pe un grătar înainte de a le mânca.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .