Chipsurile și salsa sunt o gustare clasică rapidă și o gustare preferată în fața televizorului, iar în această versiune, chipsurile de fructe și salsa aromatică de mango sunt o alternativă sănătoasă unică la original. Această rețetă include instrucțiuni pentru a face chipsuri de mere coapte sau chipsuri de ananas crude deshidratate. Ambele variante sunt la fel de delicioase.
Ananasul dizolvă calculii biliari. Acizii de fructe foarte acizi și compușii chimici ai săi pătrund cu ușurință în ficat, acționând ca mecanisme de curățare și dispersare a substanțelor degresante pentru a curăța și a elimina reziduurile lipicioase, lipicioase, gunoiul și produsele secundare care se pot acumula în ficat de la o multitudine de dăunători. Ananasul poate fi astringent, așa că cele două treimi inferioare sunt de preferat pentru cea mai dulce și mai echilibrată parte a fructului.
Mango răcește ficatul toxic, supraîncălzit, calmându-l pentru a împiedica organul să intre în spasm. Pigmentul galben până la portocaliu din mango hrănește lobulii ficatului și întărește hepatocitele și celulele Kupffer, permițându-le să-și facă treaba liber. Mango are, de asemenea, un compus fitochimic unic care ajută sistemul imunitar al ficatului să distrugă buzunarele de bacterii care creează abcese hepatice. Ajută la prevenirea îmbătrânirii ficatului și a morții celulare, îmbunătățind în același timp producția de bilă. Puteți afla mai multe despre mango din articolul nostru „Mango – „Regele fructelor” .
Ingrediente:
4 mere roșii sau 1 ananas;
2 ore mango taiat cubulete;
1/2 oră ardei rosu, taiat cubulete;
1/4 oră ceapa rosie, taiata cubulete;
1/4 oră coriandru tocat fin;
1/4 oră busuioc tocat fin;
2 linguri. suc de lămâie;
1 cățel de usturoi, zdrobit;
1/2 linguriță. pudră de chili;
1/2 lingura. jalapeno copt tocat (opțional).
Mod de preparare:
Pentru a prepara chipsuri de mere coapte, preîncălziți cuptorul la 90°C. Tăiați merele în felii subțiri de cel mult 0,5 cm grosime și aranjați-le pe două tăvi de copt tapetate cu hârtie de copt. Coaceți feliile de mere timp de 2 ore și apoi scoateți-le din cuptor. Chipsurile de mere vor rămâne crocante pe măsură ce se răcesc.
Pentru a face chipsuri de ananas crude, tăiați ananasul în felii de cel mult 0,5 cm grosime și aranjați-le pe două tăvi de deshidratare. (Nu uitați: folosiți 2/3 de fund dulce din ananas dacă aveți un stomac sensibil.) Deshidratați la 40°C timp de aproximativ 16 ore. Timpul necesar va varia în funcție de cât de gros este feliat ananasul și de cât de umed este mediul.
Pentru a face salsa, combinați mango, ardeiul roșu, ceapa roșie, coriandru, busuiocul, sucul de lămâie, cățelul de usturoi și pudra de chili într-un castron și amestecați pentru a se combina. Adăugați jalapeno în funcție de condiția dorită. Serviți salsa cu chipsuri de mere sau ananas și bucurați-vă!
Porție pentru 2 persoane.
Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol
Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.
Acest ceai cu gust de pământ este suficient de puternic pentru a reuni toate proprietățile uimitoare ale brusturei, trifoiului, păpădiei și urzicii, dar suficient de...
Aceasta reteta va satisface chiar si pe cei mai flamanzi dintre mancatori. Falafelul fraged, copt, este învelit în frunze de salată verde și combinat cu...